Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gaminame pačios: 3 stiprinamosios nagų kaukės

Šaltasis metų periodas nėra pats geriausias ir maloniausias laiko tarpsnis tiek rankų odai, tiek nagams. O jei pastaruosius dar esate pamėgusios lakuoti, turbūt jau pastebėjote, kad ilgainiui nagai ima sluoksniuotis, tampa trapesni. Ką daryti?
Rankų priežiūra
Rankų priežiūra / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Nagai Sveiki nagai

Siūlome išbandyti kelias kaukes, padėsiančias sustiprinti ir užsiauginti dailius nagus.

Nagai neauga ir lūžinėja dėl kelių svarbių priežasčių: nuolat lakuojate juos įprastu ar ilgalaikiu laku, laikotės dietos ar blogai maitinatės, dažnai patiriate stresą. Taigi, pirmiausia nagus reikia pamaitinti iš vidaus, o vėliau iš išorės.

  1. Pirmajai kaukei prireiks 6 valg. š. alyvuogių aliejaus, po lašelį A ir E vitaminų, citrinos. Sumaišykite aliejų ir vitaminus, pašildykite gautą masę šilto vandens vonelėje. Nuo citrinos nulupkite žievę su šiek tiek minkštimo. Dabar nuvalytus nagus pamerkite į aliejaus vonelę ir 20 min. palaikykite juos. Praėjus nurodytam laikui, nagus įmurkdykite į citriną ir palaikykite joje apie 5–10 minučių. Procedūrą kartokite 1–2 kartus per savaitę.
  2. Antrajai nagų kaukei reikės lygiomis dalimis sumaišyti medaus, kakavos bei kokosų sviestą ir pašildyti šilto vandens vonelėje. Gauta mase gerai įtrinkite rankų nagus, odeles ir pačią odą. Geriausia šią procedūrą atlikti prieš miegą, tuomet reikės tik apsimauti medvilnines pirštinaites ir palaikyti jose rankas per naktį. Ši kaukė puikiai minkština ir drėkina rankų odą, tvirtina nagus. Darykite bent kartą per savaitę.
  3. Sakoma, kad želatina puikiai stiprina nagus ir skatina jų augimą. Ištirpinkite ½ valg. š. želatinos 0,5 stikl. vandens ir, kai pravės, 10–15 min. palaikykite nagus vonelėje. Kartokite procedūrą 1–2 kartus per savaitę. Jeigu neturite laiko, nagams galite suteikti itin greitą pagalbą: į dubenį įberkite valgomąjį šaukštą druskos ir 10–15 min. palaikykite nagus šioje vonelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius