Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gelinis lakavimas: „už“ ir „prieš“

Kaip teigia specialistai, ilgalaikis gelinis lakavimas – tikras išsigelbėjimas moterims, neturinčioms pakankamai laiko rūpintis savo nagų grožiu.
Gelinis lakavimas
Gelinis nagų lakavimas

Kita vertus, ne visoms dailiosios lyties atstovėms šis pasirinkimas tinka: vos po vienos tokios procedūros kai kurios pradeda skųstis lūžinėjančiais nagais, išsausėjusia rankų oda ir gelinio lako nepatvarumu. O kur dar paskutiniai tyrimų duomenys, teigiantys, kad tai netgi didina riziką susirgti odos vėžiu! Bent jau taip tikina Niujorko universiteto medicinos profesorius Chrisas Adigunas.

Taigi, kokie šios procedūros pliusai ir minusai?

 

PLIUSAI

♦ Vienas didžiausių privalumų renkantis ilgalaikį gelinį lakavimą – nagai nudžiūsta akimirksniu. Vadinasi, nereikia ilgai sėdėti ir laukti, kol galėsite imtis veiklos.

♦ Labiausiai moterys džiaugiasi galimybe nesidaryti manikiūro bent jau 1–2 savaites. Gelinis lakavimas suteikia tokią galimybę. Bet... 14 dienų dailus manikiūras – greičiau išimtis, o ne taisyklė. Iš tiesų moterys, dažnai lakuojančios nagus šiuo laku, gali patvirtinti, kad gražiausiai rankos atrodo maždaug savaitę, mat vėliau nagai atauga, o tai labai krenta į akis. Pasitaiko, kai nagų lakas ima trupėti vos po poros dienų.

♦ Procedūra nepakeičiama ypatingoms progoms, šventėms, ilgoms kelionėms, kai nėra nei laiko ir noro rūpintis tobulu manikiūru. Taigi kiekviena moteris pati renkasi, kaip lakuoti ir rūpintis savo nagais.

 

MINUSAI

♦ Gelinio lakavimo procedūra primena įprastinę: nagai turi būti švarūs, jiems suteikiama norima forma, odelės atstumiamos. Skirtumas tas, kad pats nago paviršius pašiaušiamas. Šis procesas būtinas, kad lakas geriau sukibtų su nagų paviršiumi. Be abejonės, nagams tokia procedūra ne į naudą.

♦ Kuo tamsesnis gelinis nagų lakas, tuo daugiau jo reikia, t. y. kad būtų išgauta tolygi ir graži spalva, nagai lakuojami ne vienu sluoksniu.

♦ Ši procedūra nepigi ir „pririšanti“, mat moterys, neturėdamos reikiamų priemonių, negali pačios nusivalyti lako. Arba nusivalo blogai, pažeidžia nago paviršių – po tokios saviveiklos nagai dažnai atrodo apgailėtinai.

♦ Kai kurios moterys gelinį nagų laką valosi acetono turinčiu lako valikliu. Juo suvilgo vatos gabalėlį ir apvynioja pirštus aliuminio folija. Dažniausiai taip pažeidžiamos rankų pirštų odelės, pirštų galiukų oda, kuri ima storėti, pasidaro grubi.

♦ Kai gelinis nagų lakas pašalinamas, nagai paprastai būna silpnesni ir trapesni, ypač jei taip lakuojami ilgą laiką. Nagams būtina pailsėti, palepinti juos augaliniais aliejais, pasidaryti stiprinamųjų ir maitinamųjų kaukių.

♦ Ultarvioletiniai spinduliai, kurie naudojami džiovinant gelinį laką, veikia ne tik nagus: neretai jie išsausina ir nualina rankų odą. Taigi po tokių procedūrų rankoms taip pat reikėtų intensyvesnės priežiūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius