-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražių plaukų paslaptys blondinėms ir brunetėms

Mažai yra moterų, kurios patenkintos prigimtine plaukų spalva – daugelis geriau jaučiasi su spalvintomis garbanomis. Kad dažyti plaukai puikiai atrodytų, reikia įdėti nemažai pastangų.
Plaukų priežiūra
Plaukų priežiūra / Fotolia nuotr.

PATARIMAI BLONDINĖMS

 

Platininei plaukų spalvai – TAIP! 

 

Nors cheminiai plaukų dažai vertinami kaip sveikatai pavojingi chemikalai, daugelis lietuvių neatsisako svajonės iš pilkų pelyčių virsti žavingomis platininėmis blondinėmis. Jų valia – svarbu, kad išbalinti plaukai nestyrotų lyg šiaudai ir neatrodytų vulgariai. Platininė plaukų spalva ne mažiau madinga nei balzgano lino.     

 

Garbanų pačiai geriau nebalinti. Nemokšiškai elgiantis su specialiais cheminiais dažais, kyla rizika smarkiai pažeisti plaukų struktūrą. Pasitaiko, kad išbalintų plaukų spalva neatitinka pateiktos ant dažų pakuotės, kartais plaukai įgyja gelsvą atspalvį.

 

Kodėl plaukų balinimą geriau patikėti profesionalui? Pirma, jis plaukus balina su išbandytais dažais. Antra, taikliai parenka dažų atspalvį (atsižvelgdamas į tai, ar jūsų plaukai yra natūralios spalvos ar dažyti). Trečia, pasistengia, kad platininiai plaukai atrodytų gyvybingi, būtų minkšti, švelnūs, žvilgūs. Ketvirta, pataria, kaip juos prižiūrėti.

 

Verta žinoti. Jei platininiai plaukai įgijo gelsvą atspalvį, kurį laiką juos trinkite specialiu žilų plaukų šampūnu. Ištrinktus įprastu skalaukite stipresne ramunėlių ar levandų  ištrauka.   

 

`viesūs plaukai
Fotolia nuotr. / Šviesūs plaukai

 

Šviesi paletė       

 

Norite turėti natūralesnės šviesios spalvos plaukus? Šiam sezonui rinkitės vieną iš madingiausių spalvų: saulėje sudžiūvusio šieno, šviežio medaus, šampano ar smėlio. Bet kokio šviesaus tono plaukus akylai saugokite nuo stiprių pavasario saulės spindulių (jie turi mažiau melanino, todėl jautresni), t. y. prieš išeidama į gatvę apipurkškite losjonu su UV filtru arba užsidėkite kepuraitę.

 

Jei specialistas plaukus pirmiausia balino, o paskui dažė, po tokių procedūrų juos trinkite stipraus drėkinamojo poveikio šampūnu (net ir geros kokybės balikliai plaukus smarkiai išsausina), maitinkite specialia dažytų plaukų kauke. Ištrinktus nepamirškite palepinti dažytų plaukų balzamu.

 

Verta žinoti

 

Šviesūs plaukai atrodys natūraliai nudažyti ne daugiau nei dviem atspalviais už natūralią plaukų spalvą šviesesniais ar tamsesniais dažais.        

 

Kad spalva ilgiau neišbluktų

 

Anot specialistų, geros kokybės šviesiais dažais nudažytų natūralių šviesių plaukų spalva neišblunka 4–6 savaites. Baliklio pažeistos garbanos blunka sparčiau, todėl kas trečią ar ketvirtą sykį plaukus vertėtų trinkti švelniu spalvą palaikančiu sidabro ar smėlio spalvos dažomuoju šampūnu (atkuria natūralų plaukų pH, teikia žvilgesio).

 

Viena iš natūralių šviesią plaukų spalvą palaikančių, jų struktūrą gerinančių (uždaro plaukų žvynelius) priemonių yra ramunėlių ištrauka. Du žiupsnius vaistažolių užplikykite puse litro karšto vandens, uždenkite ir pusvalandį palaikykite. Perkoškite, atskieskite vėsiu vandeniu santykiu 1:2 ir skalaukite šampūnu ištrinktus plaukus

 

Įsidėmėkite! Jei šviesius plaukus reguliariai skalausite pernelyg stipria ramunėlių ištrauka, jie įgaus kitokį atspalvį, kuris galbūt jums nebus prie širdies.

 

Jei šautų į galvą tapti brunete....

 

* Neskubėkite pirkti stiprių rudų plaukų dažų, rinkitės švelnaus dažomojo poveikio putas, losjoną ar kaukę. Tokie dažai nusiplauna 6–8 kartus ištrinkus galvą.

 

* Atidžiai rinkitės rudus dažus balintiems plaukams. Geriausiai pirkti vienu dviem tonais šviesesnius nei pageidaujamos spalvos – baliklio pažeisti plaukai sugeria daugiau dažomųjų pigmentų ir išeina tamsesni, nei nurodyta dažų paletėje.

 

PATARIMAI BRUNETĖMS

 

Fotolia nuotr. / Tamsūs plaukai
Fotolia nuotr. / Tamsūs plaukai

 

Mados atgarsiai

 

Sodrios rudos plaukų spalvos neišeina iš mados, todėl kurią nors pasirinkusi neatrodysite senamadiškai. Gal juodmedžio atspalvio plaukai suteiktų jums išskirtinio žavesio? Gal jūsų pavasariškam įvaizdžiui užbaigti tetrūksta šokoladinių plaukų? O gal geriausiai jaustumėtės su lazdynų riešutų spalvos garbanomis? Kad ir kokio rudo tono dažais nuspalvinsite plaukus, jiems neturėtų pristigti dailaus blizgesio, nes būtent rudos spalvos pigmentai geriausiai atspindi šviesą.

 

Jei norite vienu kitu tonu patamsinti natūralius rudus plaukus, išbandykite sveikesnius dažus. Anot specialistų, dažai su žyma „organic“ (augalinių komponentų juose yra ne mažiau kaip 85 proc.) nepažeidžia plaukų struktūros, jais išgaunamos labai natūralios spalvos. Deja, žilas gijas ne visi natūralūs dažai nudažo.  

 

Švelni priežiūra

 

Dažytai brunetei, kaip ir dažytai blondinei, svarbu saugoti plaukus nuo saulės, nes dirbtinės spalvos pigmentai blunka sparčiau nei natūralūs. Nebūtina tam pirkti specialaus apsauginio purškalo – galite naudoti modeliavimo preparatą su UV filtru.

 

Ištrinktus šviesesnio rudo tono plaukus (karamelinius, riešutinius ar pan.) vertėtų skalauti šviežių citrinų sultimis parūgštintu vandeniu – plaukai dar labiau žvilgės. To nereikėtų pamiršti toms, kurių namuose iš čiaupo teka daug chloro ar vario turintis vanduo, dėl kurio poveikio garbanos neretai įgyja žalsvą toną.

 

Jei plaukai dėl stiprių ilgalaikių rudų dažų poveikio tapo matiniai, apie dvi savaites kasdien naudokite nerafinuotą augalinį aliejų (arganų, alyvuogių, vynuogių sėklų ar kt.). Kelis lašelius ištrinkite tarp pirštų ir jais švelniai pakedenkite plaukus. Labai sausus plaukų galiukus aliejumi galite patepti gausiau.

 

Ombre dažymo būdas      

 

Šukuosenų mados atstovai tokį dažymo būdą „pasiskolino“ iš drabužių mados (ombre – audinio dažymo būdas, kada sukuriamas blunkančios spalvos efektas) ir kol kas sėkmingiausiai taiko moterims, pageidaujančioms vidutinio rudumo garbanų. Ombre būdu nudažyti plaukai ties šaknimis būna tamsūs ir galiukų link šviesėja. Galite pamėginti taip marginti plaukus (kosmetikos prekyvietėse jau yra specialių dažų), tačiau tokią procedūra geriau patikėti profesionalui: jis ne tik taikliau suderins spalvų atspalvius, bet ir greičiau juos nudažys.  

 

Verta žinoti. Šį sezoną labai madinga rusvų plaukų galiukus nuspalvinti mėtų, smaragdų atspalvių dažais. 

 

Spalvai palaikyti

 

Ruda dažytų plaukų spalva ilgiau išlieka sodri galvą pakaitomis trenkant dažytų ir tamsių plaukų spalvinamuoju šampūnais. Praėjus dviem savaitėms po dažymo, galima spalvą pasodrinti tokio paties tono dažomuoju balzamu ar kauke. Pripažįstate tik natūralias plaukų priežiūros priemones? Dažytus kaskart ištrinktus rudus plaukus skalaukite stipria ąžuolų žievių ar dilgėlių ištrauka.    

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius