-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įspūdingesniam makiažui – blakstienų tušo ir akių pieštuko triukai

Grožio ekspertai negaili patarimų, kaip gudriau naudotis dekoratyviosios kosmetikos priemonėmis.
Makiažas.
Makiažas. / Shutterstock nuotr.

Nina Leykind, makiažo linijos „Eyeko“ kurėja, tinklalapiui elle.com atskleidžia makiažo su akių pieštuku ir blakstienų tušu paslaptis. Galėsite pasidaryti tobulą akių makiažą bet kuriai progai.

Šviesiai pilkas pieštukas – nekaltų ir didelių akių paslaptis

Jei norite, kad jūsų akys atrodytų jaunatviškai, naudokite šviesiai pilką akių pieštuką, paryškinkite apatinio voko dalį prie pat akies. Pilka spalva geriau sukurs didesnių akių efektą nei balta ar smėlio spalva. Dar padėkite kelis taškus ant viršutinio voko (kur kaulas), taip pat pataškuokite vidinius akių kampučius, o tada pilkumą išsklaidykite, taip sukurdami šviesesnių ir didesnių akių efektą.

Norite katės akių? Taškuokite!

Shutterstock nuotr./Makiažas.
Shutterstock nuotr./Makiažas.

Pradėkite padėdamos kelis taškelius viduryje viršutinio akies voko, kuo arčiau blakstienų, o paskui tiesiog sujunkite taškus. Žiūrėkite į veidrodį ir tiksliai padėkite taškus ten, kur norite, kad eitų jūsų piešiama linija. Tokiu būdu sukursite tobulas katės akis. Galite pasinaudoti ausų krapštuku ir koreguoti netobulumus.

Storos ir tankios blakstienos

Jei norite tobulų blakstienų, gali tekti naudotis ne viena tušo rūšimi. Vadinkite tai blakstienų „rengimu“, „sluoksniavimu“ ar kaip tik norite, tačiau tai vienintelis būdas sukurti tobulą įvaizdį. Nina Leykind teigia, jog jos blakstienos yra trumpos ir tiesos, todėl ji visuomet naudoja ilginantį blakstienas tušą, o paskui jas užriečia ir pakelia. Norite tikėkite, norite ne, tačiau vienas vienintelis tušas jums nepadės. Bet kuris makiažo specialistas pasakytų, jog turėtumėte naudoti bent dvi ar tris skirtingas tušo rūšis; naudokite tiek ilginančius blakstienas, tiek suteikiančius joms apimties.

Išvenkite erzinančių tušo žymių ant vokų

Kadangi tušas yra paskutinis akių makiažo žingsnis, didžiausia klaida – paliktos tušo žymės ant viršutinio akies voko, yapč tada, kai jau sukūrėte tobulą dūminį makiažą. Kai dažysitės blakstienas, žiūrėkite į veidrodį. pasidažiusios leiskite blakstienos nudžiūti, nevartykite akių ir nežiūrėkite į viršų.

Ne visi juodi tušai juodi

Fotolia nuotr./Blakstienų tušas
Fotolia nuotr./Blakstienų tušas

Įsitikinkite, jog perkate anglies juodumo tušą, kuris dar daugiau paryškins blakstienas ir suteiks žvilgsniui aštrumo ir tamsumo. Kad ir kaip keista bebūtų, tačiau juoda ne visada yra smalos juodumo. Čia kaip ir su juodomis suknelėmis: vienos atrodys tamsiai pilkos, kitos – tamsiai mėlynos ar juodos, bet nuskalbtos. Taigi jei blakstienų tušą renkatės juodą, įsitikinkite, kad jis bus tinkamo intensyvumo.

Mėlynas tušas – paslėpti miego trūkumą

Mėlyna – populiari podiumo spalva, todėl nenuvertinkite tamsiai mėlynos spalvos galios ir drąsiai juodą iškeiskite į pastarąją. Tamsiai mėlyna suteiks tokį patį efektą kaip ir juoda, tačiau švelnesnį, ypač jei šis rytas jums sunkus. Ši atspalvis vizualiai pašviesins akių baltymus ir paslėps miego trūkumą.

Šepetėlio dydis irgi svarbus

Skirtingi tušo šepetėliai sukuria skirtingus efektus. Ploni šepetėliai – idealus pasirinkimas, jei turite trumpas blakstienas, nes dažydamosi pasieksite jas iki pat šaknų, gerai padengsite tušu ir prailginsite jas. Išlenkti šepetėliai su nailoniniais šereliais atlieka panašią funkciją kaip ir plaukų suktukai – pakelia ir užriečia blakstienas. Toks tušas puikus pasirinkimas, jei turite tiesas blakstienas ar jos remiasi į jūsų akinių rėmelius. Jei jūsų blakstienos vidutinio ilgio, tuomet tiks bet kurio tipo akių tušo šepetėlis, ypač didelis ir storas, kuris vizualiai padidins apimtį.

Dirbtinių blakstienų efektas

Dirbtinės blakstienos gali būti sunkios, todėl geriausia lipinti nedidelius kuokštelius, jei norite seksualesnių blakstienų. Pirmiausia pasidažykite tušu, o tada lipinkite dirbtinių blakstienų kuokštelius. Šiek tiek patepkite klijais, kad geriau laikytųsi, žiūrėkite žemyn ir dėkite netikras blakstienas prie išorinio voko kampo. Ant vienos akies tai padaryti daug lengviau nei abiejų. Įsitikinkite, kad klijavimo vieta yra tinkama. Priklijavę kuokštelius dar kartą perbraukite tušu, kad dirbtinės susilietų su natūraliomis, o tarpus galite užpildyti skystu akių pieštuku.

Blakstienų užrietimas – būtinybė

Shutterstock nuotr./Makiažas.
Shutterstock nuotr./Makiažas.

Prieš riesdamos blakstienas patikrinkite, ar tinkamai sureguliuotas jūsų blakstienų rietiklis, švelniai atlaisvinkite jį prie blakstienų, kiek įmanoma arčiau voko, tuomet šiek tiek suspauskite ir laikykite. Nereikia energingai „pumpuoti“ rietikliu, nes galite jį sulaužyti. Tiesiog palaikykite apie 15 sekundžių, tuomet švelniai atleiskite ir patraukite nuo blakstienų. Nepatartina naudoti šio prietaiso, kai jau esate pasidažiusios, nebent jūsų blakstienos yra labai tvirtos, o tušas jau nudžiūvęs. Tuomet galite kelias sekundes skirti jų parietimui. 

Prieš miegą būtina nuvalyti akių makiažą

Nesvarbu, kokia bebūtumėte pavargusi, eidama miegoti būtinai nusivalykite makiažą. Jei naudojate vandeniui atsparias priemones, geriausias pasirinkimas – valiklis, kuriame yra aliejaus. Sudrėkinkite vatos tamponėlį, priglauskite prie akies ir palaikykite apie 20 sekundžių tam, kad makiažas suminkštėtų ir būtų lengviau jį nuvalyti. Stenkitės netrinti akių, nes tai gali sukelti ankstyvų raukšlių atsiradimą, kadangi oda aplink akis yra labai jautri.

Makiažo mados sugrįžta!

„Scanpix“ nuotr./Aktorė Brigitte Bardot
„Scanpix“ nuotr./Aktorė Brigitte Bardot
„Scanpix“ nuotr./Aktorė Sophia Loren
„Scanpix“ nuotr./Aktorė Sophia Loren

1960-ieji – tikrai įkvepiantis laikas akių makiažo tendencijoms. Britų aktorės ir modelio Twiggy blakstienos, prancūzų dainininkės ir aktorės Francoise Hardy ar Brigitte Bardot makiažas, Sophios Loren katės akys ir Penelope Tree makiažas. Reikėtų džiaugtis, jog sugrįžo senųjų laikų mados. Katės akys – klasika, tačiau labai lengva patobulinti ir pakeisti savo įvaizdį šiam rudeniui. Naudokite skystą ploną akių pieštuką apatinėms blakstienoms paryškinti. Jei turite įgudusią ranką, galite išbandyti „nulupto banano“ techniką, pratęsdamos akių linijas apačioje ir viršuje taip, kad jos nesusijungtų. Ir dar – pabandykite akių liniją nubrėžti iki pat vidinio akies kampučio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius