Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karšta: renkamės bikinio depiliaciją

Braziliška? O gal prancūziška? Šiandien būdų, kaip pašalinti nepageidaujamus plaukelius, yra nemažai – nuo paprasčiausio skutimo iki lazerinės epiliacijos prietaisų, skirtų naudoti namie.
Moters kūnas
Moters kūnas / Fotolia nuotr.

Tačiau dėmesys krypsta ne tik į būdus, bet ir į formą. Kokios yra bikinio depiliacijos rūšys ir nuo ko viskas prasidėjo?

Nuo seniausių laikų iki dabar

Teigiama, kad dar 4000 m. pr. Kr. moterys visais būdais stengėsi išvengti nepageidaujamų plaukelių ir tam pasitelkdavo pačias keisčiausias ir pavojingiausias priemones, pavyzdžiui, gyvsidabrį. Egiptiečiai šalino visus plaukelius nuo kūno tam, kad jaustųsi švaresni, o vėliau, jau 500 m. pr. Kr., romėnės išmoko naudotis pemza ir netgi primityviu skutimosi peiliuku. Šie pavyzdžiai atskleidžia, kad plaukuotumas tikrai nebuvo tai, į ką numojama ranka. Tačiau kaip paaiškinti, kad Europoje pažastų plaukeliai pradėti šalinti tik XX a. pradžioje? Tiesą pasakius, depiliacija – lyg mada. Vienu metu ji ant bangos, o vėliau, žiūrėk, jau užmirštama. Taip ir šiuo atveju – atėjo metas revoliucijai. 

Kaip suvešėjo pažastų skutimo mada 

Viso šio proceso krikštatėviu tapo žurnalas Harper’s Bazaar, kai jame pasirodė moteris, vilkinti suknelę trumpomis rankovėmis, rankas iškėlusi aukštyn. Sakysite, kas čia tokio? 1915-aisiais tokios suknelės nebuvo priimtinos, ką jau kalbėti apie žodį „pažastys“... O jos tuo laiku visuomet buvo pridengtos, plaukeliai tose vietose nieko nejaudino... Ne taip, kaip šiandien, ypač kai pasaulinė žiniasklaida bruka beplaukio kūno įvaizdį. Kad ir kaip būtų, atviros rankovės privertė dailiosios lyties atstoves pamąstyti, kaip atrodyti patraukliau. Tad nieko keista, kad jau 1922 m. pradėti pardavinėti pirmieji moteriški skustuvai, sulaukę itin didelio susidomėjimo.

Pinup mergaitė Betty Grable – glotnių kojų pirmtakė

Šalinti nepageidaujamų kojų plaukelių dar neskubėjo nė viena moteris, nors teigiama, kad tuo metu buvo gana nemažas plaukelių šalinimo priemonių pasirinkimas. Ilgainiui suknelės pradėjo trumpėti, tad atėjo metas pamąstyti, kaip pagražinti ir kojas... Lūžio tašku tapo 4-asis praėjusio amžiaus dešimtmetis, kai pinup mergaitė Betty Grable visus sužavėjo savo ilgomis, aksominio švelnumo kojomis, vilkėdama trumpučius apdarėlius – nuo suknelių iki sijonų. Greitai taip atrodyti užsigeidė ne viena moteris. Net sunku patikėti, kad anksčiau vyravo nuomonė, jog jeigu dailiosios lyties atstovė šalina nepageidaujamus plaukelius, vadinasi, ji lengvai prieinama.

Paskui atėjo laikas ir bikinio sričiai, ypač kai pasirodė pirmieji mažučiai maudymosi kostiumėliai. Tačiau visa panika dėl plaukelių šalinimo moterims, atrodo, gerokai įkyrėjo. O kaip kitaip paaiškinti pikantiškos apklausos rezultatus?

Bikinio depiliacija reikalinga ne visoms

Bent jau neseniai atliktos apklausos duomenimis (joje dalyvavo 1 870 moterų), net 51 proc. respondenčių ne itin stengiasi puoselėti šį intymų plotelį, o 45 proc. prisipažino, kad tai atsibodo ir vargina. 62 proc. apklausoje dalyvavusių dailiosios lyties atstovių įsitikinusios, kad jų vyrams tai nėra labai svarbu ir apskritai jiems neva labiausiai patinka natūralus vaizdas.

Beje, atlikėja Lady Gaga ir žymi aktorė Gwyneth Paltrow Ellen Degeneres laidoje prabilusios apie savo intymios šukuosenos pasirinkimą, taip pat pritaria naujai depiliacijos, tiksliau – nedepiliacijos, madai. Nejaugi galime pamiršti skutimosi peiliukus, specialųjį depiliacijos vašką ir nepageidaujamus plaukelius šalinančius kremus?
Tikrai ne. Juk kiek žmonių – tiek nuomonių. Visgi paklauskite savęs, ar ne per daug aktualizuojamos tos bikinio srities mados? Vienu metu moterys iš proto ėjo dėl prancūziškos, kai paliekama siaurutė juostelė, paskui dėl visų plaukelių depiliacijos...
Štai rašytoja ir feministė Caitlin Moran, parašiusi tikru bestseleriu tapusią knygą How To Be A Woman, sako, kad visa bikinio zonos depiliacija – tai pornografinių filmų įtaka. Visa tai ji vadina absurdu. Pasak C. Moran, kam to reikia? Juk natūraliai taip atrodo tik nesubrendusios mergaitės, o ne suaugusios moterys. Tad kam gi niekinti savo brandumą?.. O ką mano vyrai? Kita speciali apklausa parodė, kad bent jau britams naujoji mada visiškai priimtina. Tačiau jiems ypač aktualus buvo vienas dalykas – svarbiausia, kad tai atrodytų tvarkingai.

Na, o dabar trumpai

Higieninė depiliacija. Pašalinami plaukeliai esantys šonuose, kad bikinio sritis atrodytų tvarkinga. Kadangi dėmesys skiriamas tik nedidelei kūno daliai, kur plaukelių auga mažiausiai, tai ne taip skausminga, užtrunka nedaug laiko.

Prancūziška depiliacija. Šiuo atveju nudepiliuojami visi plaukeliai, esantys bikinio srityje, tačiau paliekama nedidelė plaukelių juostelė, einanti per vidurį.

Pilna braziliška depiliacija. Ši depiliacijos rūšis nėra tokia populiari kaip prancūziška, tačiau vis tiek mėgstama daugelio moterų. Pasirinkus tokį būdą, teks atsisveikinti su visais intymiosios vietelės plaukeliais.

Bikinio dizainas. Įvairiausios šukuosenos, nuspalvinti plaukeliai, priklijuoti akmenukai ir kitokios grožybės – tai įprastinę depiliaciją gali paversti tikru meno kūriniu. Juokas juokais, tačiau bikinio depiliacijos specialistai teigia, kad tokiomis šukuosenomis itin žavisi stipriosios lyties atstovai ir jos idealiai tinka, pavyzdžiui, vestuvinei nakčiai ar kitai ypatingai progai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius