Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lūpdažis ir veido bruožai. Ieškome tobulos dermės!

Kai pažvelgiame į kompiuterio pakoreguotas gražuoles, besišypsančias iš glamūrinių žurnalų viršelių, taip ir norisi skubėti bėgti tokios pačios pudros, akių tušo, lūpų dažų… Tačiau nepulkime iškart ir nešvaistykime veltui pinigų kosmetikos priemonėms, kurios, galimas daiktas, mums visai netiks.
Lūpdažis ir veido bruožai. Ieškome tobulos dermės!
Lūpdažis ir veido bruožai. Ieškome tobulos dermės! / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Lūpdažis

Renkantis lūpų dažų spalvą, reikia būti itin atidžioms ir remtis ne tik išankstinėmis nuostatomis, bet ir atsižvelgti į plaukų spalvą, veido odos tipą. Įvertinusios savo išvaizdą, kur kas dailiau priderinsite lūpų dažų spalvą.

 

♦ Lūpdažį reikia rinktis dienos metu, tiksliau – dienos šviesos apšvietimas padės įvertinti veido trūkumus ir privalumus, t. y. ką verta paslėpti, o ką paryškinti.

 

♦ Vizualiai baltesnė šypsena pradžiugins tuomet, jeigu rinksitės švelnaus purpurinio, rožinio atspalvio lūpų dažus. O štai oranžiniai, šviesiai rudi atspalviai dantims suteiks nepageidaujamo geltonumo.

 

♦ Geriausia rinktis 1–2 tonais šviesesnius ar tamsesnius lūpų dažus už jūsų spalvą. Jeigu tokius pavyko rasti – sveikiname! Spalva dar labiau pabrėš jūsų grožį.

 

♦ Ant lūpų dažų nupiešta spalva retai taip pat atrodo ir tikrovėje. Todėl nesileiskite apgaunamos, o prašykite mėginėlių. Tik pasidažiusios lūpas ir išbandžiusios vieną ar kitą spalvą, žinosite, kas jums tinka.

 

♦ Dauguma moterų mano, kad joms netinka raudona. Bet raudonos yra gausybė atspalvių! Tad ši spalva tinka absoliučiai visoms. Jei ne kasdienai, tai bent jau ypatingoms progoms. Šviesios, rožinės odos atstovėms geriausia rinktis raudoną vyšnių, tamsesnio gymio moterims idealiai tiks ugninė raudona.

 

♦ Jeigu raudona spalva gąsdina, išbandykite tokį triuką: pirma lūpas padenkite lūpų balzamu ar blizgiu ir tuomet pirštu užtepkite raudonų lūpų dažų. Spalva nebus tokia intensyvi, tačiau atrodys gaiviai, paryškindama lūpų formą ir veidui suteikdama švytėjimo.

 

♦ Apskritai šviesiaodėms labiausiai tinka abrikosų, švelni koralų, nude tipo spalva. Venkite rudų atspalvių. Vidutinio tamsumo oda dailiai atrodys padažyta uogų, rožių, o štai tamsi – slyvų, šokolado, raudona spalva.

 

♦ Prieš išbandydamos naują spalvą, būtinai pašalinkite senų lūpų dažų likučius, kad matytumėte tikrąjį atspalvį. Taip pat geriau būti su minimaliu arba išvis be jokio makiažo, kad galutinis įvaizdis būtų „išieškotas“.

 

♦ Vakarėliui kosmetikos specialistai siūlo rinktis vaško pagrindo lūpdažį, nes tokie laiko ilgiau, atrodo dailiau ir nenusivalo greitai vos suvalgius pirmąją užkandėlę ar atsigėrus gėrimo.

 

♦ Blondinės, kurių plaukai tamsesnio atspalvio, turėtų rinktis kuo sodresnės spalvos lūpų dažus. Dailiai atrodo koralų, tačiau jo grožis geriausiai atsiskleidžia, kai oda įdegusi. Raudona – geriau šalto atspalvio, o štai auksinių garbanų savininkės tiesiog privalo turėti lašišų atspalvio lūpdažį.

 

♦ Tamsiaplaukės gali sau leisti daugiau eksperimentuoti įvairiomis, netgi labai ryškiomis spalvomis dienos metu. Rubino, vyno, vyšnių, tamsiai raudonos spalvos lūpų dažai itin tinka, taip pat reikėtų pabrėžti ir skruostikaulius. Tačiau nepadauginkite skaistalų, nes tuomet džiaugsitės ne skulptūriškais skruostikauliais, bet sveiku matrioškos raudoniu.

 

♦ Raudonplaukės ir šatenės tiesiog sukurtos dažytis terakotos, baklažanų, uogų atspalviais. Rinkitės tokias spalvas, kurios dera su medaus atspalvio plaukais, o ne susilieja su jais. Vasaros metu nevenkite bronzantų, kurie sukuria tobulą, atostogų saulės nugairintą įvaizdį.

 

♦ Tamsi spalva pavojinga visoms, kurių lūpos plonos ir siauros. Vizualiai dar labiau sustiprinsite tokį įvaizdį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius