-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai: ką apie mus atskleidžia makiažas

Šiais laikais grožis pasaulyje pernelyg sureikšminamas ir pervertinamas. Štai vieni vaikinai ir merginos skundžiasi esantys per gražūs, ir tai jiems sugriovė gyvenimą (spaudoje aprašytas ne vienas toks atvejis), kiti mano, kad būtent gražuoliai griauna kitų žmonių gyvenimus. Taigi...
Makiažas
Makiažas / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Kosmetika

Interneto tinklalapyje plosone.org aprašytas tyrimas į grožį pažvelgia kitu kampu. Anksčiau mokslininkai nagrinėjo tokius dalykus kaip veido bruožai, forma, dydis, simetrija, tačiau niekada neatkreipė dėmesio į tai, ką apie mus atskleidžia kruopštus makiažas ir kuriamas įvaizdis.

Taigi, kokį signalą aplinkiniams siunčia mūsų makiažas? Dar įdomiau, kaip makiažu galime manipuliuoti kitais ir gauti tai, ko norime?

Kaip vyko tyrimas? Suaugę vyrai ir moterys vertino moteriškosios lyties modelių (20–50 m.) išvaizdą, kurios buvo be makiažo ar natūraliai bei skoningai padažytos. Buvo galima žiūrėti trumpai (250 milisekundžių) arba neribotą laiką. Vienu trumpu žvilgtelėjimu kosmetikos kiekis ant veido buvo įvertintas labai teigiamai, tačiau, leidus įsižiūrėti, tai vaidino lemiamą vaidmenį sprendžiant apie būdo ypatybes, pavyzdžiui, pasitikėjimą, patrauklumą ir kompetenciją. Taigi pasmalsaukime, ką apie jus gali atskleisti makiažas?

  • Nesate makiažo fanatikė? Jums pakanka dieninio kremo ir nesiruošiate veido tepti kremine pudra? Vadinasi, esate patikima, tačiau ne itin žaisminga viliokė. Net 40 proc. amerikiečių, kurioms daugiau kaip 18 metų, prisipažįsta nesidažančios. Tyrime dalyvavę vertintojai, tiek žiūrėdami ilgiau, tiek trumpiau, teigia, kad patrauklumas dėl to tikrai nukenčia.
  • Jeigu natūrali išvaizda nėra jūsų siekiamybė ir tai, ką gavote iš motinos gamtos, nusprendėte paryškinti, tuomet patinkate aplinkiniams, esate kompetentinga ir kur kas patrauklesnė nei be makiažo.
  • Na, o glamūrinis, dramatiškas makiažas, kuriuo puikuotis išdrįsta ne kiekviena, aplinkiniams sako, kad esate labai patraukli ir pasitikinti savimi, bet kiek mažiau patikima.

Ar tai reiškia, kad nuo šiol makiažas privalomas? Greičiausiai sutiksite, kad jis labai priklauso nuo laiko ir vietos, o mums, moterims, svarbiausia jaustis patogiai ir jaukiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius