Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muilas vėl madingas?..

Greičiausiai pasakytumėte, kad jis niekada ir nebuvo išėjęs iš mados. Šiandien kosmetikos gigantai mums gali pasiūlyti kur kas daugiau nei paprastą muilo gabalėlį, kuris naujausių odos priežiūros produktų srityje atrodo lyg ir senamadiškai...
Muilas
Muilas / Shutterstock nuotr.

Geliai, kremai, prausikliai, pieneliai, valomosios servetėlės – tik imk ir naudok! O kur dar kosmetologų tvirtinimai, kad veidą plauti muilu šiukštu nerekomenduojama: oda sudirgs, išsausės ir pan.

Vis dėlto, pasak kai kurių specialistų, pastaruoju metu muilas išgyvena tikrą renesansą – esą jis gali būti aukštos kokybės produktas ir rimtai konkuruoti su kitomis kūno priežiūros priemonėmis. Šiandieniams muilams gaminti naudojami aukščiausios rūšies natūralūs aliejai, vitaminai, net rankomis išrūšiuotos žolelės ir kitos medžiagos, džiuginančios odą teigiamais pokyčiais. Be to, apstu receptų, kuriais remiantis muilo nesunkiai galima išsivirti ir namuose.

Grožio produktų „Space NK“ specialistė Nicky Kinnaird teigia, kad pastaruoju metu žmonės vis dažniau pirmenybę teikia kokybiškam muilui, kuris kainuoja gerokai mažiau nei kitos odos priežiūros priemonės ir kuriame mažiau sintetinių priedų. Šiuolaikinių, ypač  natūralių ar ekologiškų, muilų nėra ko lyginti su jų pirmtakais. Pasikeitė jų sudedamosios dalys, todėl galite pamiršti ingredientus, kurie kenkė odai.

Dermatologas Davidas Orentreichas sako: „Net ir šiomis dienomis manome, kad muilas – vienas geriausių valiklių. Yra tokių, kurie mažai putoja, lengvai nusiplauna ir nepalieka jokių likučių. Svarbiausia išsirinkti geros kokybės.“  Na o toks muilas kaip juodasis afrikinis ar Alepo ne tik nekenkia, bet dar ir puoselėja odą, padeda įveikti kai kurias jos problemas...

 

Taip pat skaitykite:

Pasigaminkime pačios: kūno šveitikliai

Natūralus muilas. Kuo jis ypatingas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius