-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Natūralios priemonės, padedančios prižiūrėti išsausėjusią odą ir plaukus

Atvėsę orai dažnai būna nekokios žinios mūsų odai: ji išsausėja, pradeda pleiskanoti, ją niežti, o ir plaukai įsielektrina. Viso to kaltininkas – sumažėjęs oro drėgnumas. Centrinis šildymas, židiniai ir kiti panašūs dalykai sumažina oro drėgmę.
Odos priežiūra
Odos priežiūra / „Shutterstock“ nuotr.

Jei norite sumažinti nemalonius odos pojūčius, siūlome paskaityti Ilonos Pecnikovos, SPA centro „Just Calm Down“ direktorės, ir Julie Gabriel, odos priežiūros linijos „Petite Marie Organics“ įkūrėjos, patarimus, paskelbtus healthdigezt.com tinklalapyje.

Alyvuogių aliejus

Jei odą drėkinti nuspręsite natūraliomis priemonėmis, tam puikiai tiks alyvuogių aliejus, tai itin efektyvi daugiafunkcinė priemonė. Alyvuogių aliejus greitai nuramina niežtinčią bei sausą odą ir daro tikrus stebuklus drėkinant išsausėjusią rankų ir alkūnių odą bei puikiai nuvalo makiažą.

„Jei jaučiate, kad jūsų oda itin sausa, galite šiek tiek aliejaus patepti prieš naudodami drėkinamąjį kremą. Tokiu būdu oda gaus naudingųjų riebalų ir antioksidantų“, – pataria Julie Gabriel.

Natūralūs prausikliai: aliejus, papaja ir moliūgas

Virtuvėje ar maisto prekių pardutouvėje galite rasti daugybę priemonių, kurios tinka sausos odos priežiūrai. Jogurtas, ypač graikiškas, puikiai veikia kaip odos valiklis ir švelniai nuvalo negyvas odos ląsteles. Toks jogurtas puikiai tinka sausai odai, nes pieno rūgštis atlieka valomąją funkciją ir jame nėra jokių šveičiamųjų granulių, kurių būna įprastuose odos šveitikliuose.

Jei norite patraukliau skambančio varianto, pabandykite jogurtą naudoti kartu su papaja. Pusę puodelio jogurto sumaišykite su 3 šaukštais sutrintos papajos (vietoj papajos galima naudoti ir moliūgą) ir tepkite ant odos. Kaukę ant išsausėjusių odos vietų laikykite 5–10 minučių.

Moliūgo fermentai yra sudedamoji dar vienos kaukės dalis: sumaišykite puodelį moliūgo su puse šaukštelio cinamono. Šią kaukę užsitepę ant odos taip pat laikykite apie 5–10 minučių.

Naminis šveitiklis

Ir pinigų sutaupysite, ir odą švelnesnę turėsite, jei savo grožiui puoselėti naudosite cukrų bei aliejų, kuriuos rasite savo virtuvėje. Lygiomis dalimis sumaišykite rudąjį cukrų ir aliejų, švelniais sukamaisiais judesiais patrinkite juo odą. Jei norite, galite mišinį papildyti šaukštu medaus – taip oda gaus reikalingų mineralinių medžiagų. Ilona Pecnikova šį receptą pataria patobulinti ir šviežiai spaustomis citrinos sultimis. Tik po to nepamirškite gerai nusiprausti vandeniu.

Stebuklinga medaus galia

Medus – laiko patikrinta priemonė suskilinėjusioms ir sausoms lūpoms. Tad jei vargina ši problema, prieš eidami miegoti, pasitepkite lūpas šviežiu natūraliu medumi. Kitą rytą atsikelsite su švelniomis ir minkštomis lūpomis. Šis būdas taip pat tinka ir šiurkščiai alkūnių bei kulnų odai.

Natūralios priemonės plaukams

Tryniai, įtrinti į galvos odą ir palikti 5–6 minutėms, gali sustiprinti galvos odos funkcijas ir net sumažinti plaukų slinkimą. Galite pabandyti ir tokį variantą: avokadą sumaišykite su 2 šaukštais pašildyto rapsų ir alyvuogių aliejaus. Tuomet įtrinkite į plaukus ir palikite 15 minučių. Jei plaukai ilgesni, tiesiog padvigubinkite produktų kiekį.

Priežiūra ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus

Į mitybą reikėtų įtaukti daugiau magnio, gerųjų riebalų rūgščių ir beta karoteno, nes šios medžiagos maitina odą iš vidaus, todėl ji ne taip sausėja ir tampa atsparesnė neigiamam aplinkos poveikiui. Būtinai valgykite juodą šokoladą, lašišą ir kitą riebią žuvį. Taip pat nepamirškite ir apelsinų, mangų bei morkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius