-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasidarykime pačios: kovojame su išsiplėtusiomis poromis

Greičiausiai su išsiplėtusiomis poromis susitvarko kosmetologai, tačiau ne kiekviena moteris gali sau leisti dažnai lankytis grožio salonuose. Ką daryti, kai norisi lygios, švelnios ir švarios odos? Į pagalbą galima pasitelkti ir natūralias liaudies priemones, kurių tikrai rasite savo virtuvės kertelėse.
Veido priežiūra
Veido priežiūra / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Veidas

► Pirmasis būdas tinka toms moterims, kurios naudoja porų valymo juosteles. Pasirodo, yra ir natūrali alternatyva. Nusivalykite makiažą ir švariai nusiprauskite veidą. Nedidelį rankšluostį suvilgykite šiltu vandeniu ir šiek tiek palaikykite ant veido odos, kad poros atsivertų. Indelyje sumaišykite šaukštelį natūralios želatinos su šaukšteliu riebaus pieno (geriausiai ekologiško ar naminio) ir 10 s dėkite į mikrobangų krosnelę arba, jei jos neturite ar nemėgstate naudoti, galite gautą masę ištirpdyti karšto vandens vonelėje. Ištirpusią masę tepkite ant tų veido zonų, kuriose matyti išsiplėtusios poros, pavyzdžiui, ant nosies, ir leiskite išdžiūti (tai gali užtrukti 1030 min.). Išdžiūvusią masę atsargiai ir lėtai nuplėškite. Po procedūros būtinai nuplaukite veidą, dezinfekuokite ir patepkite jį drėkinamąja priemone.

 

SVARBU!

* Masė neturi būti karšta, todėl atidžiai patikrinkite, ar ji atvėso iki tokios temperatūros, kad nepakenktumėte veido odai.

* Nenaudokite šio būdo poroms valyti, jei jūsų oda alergiška sudedamosioms dalims arba labai jautri, linkusi į alergijas, paraudimus, gausiai išberta ar kitaip pažeista ir pan.

* Saugokite paakių zoną ir jokiu būdu netepkite jos šia mase.

 

Štai vaizdelis, kuriame pateikiamas toks porų šalinimo metodas.

VIDEO: Make Your Own Pore Strips

 

► Dar vienas paprastas ir šaunus receptas, padėsiantis pašalinti veido riebalus, nešvarumus ir sumažinti poras. Ko reikės? Šaukštelio šilto medaus, šaukštelio rudojo cukraus, pusės šaukštelio citrinos sulčių. Sumaišykite visus ingredientus ir įmasažuokite į švariai nuvalytą odą, palaikykite 3 minutes. Daugiausia dėmesio skirkite probleminėms veido vietoms. Po procedūros nuplaukite veidą šiltu vandeniu.

 

► Kiaušinio baltymas irgi puikiai valo odą. Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio ir gerai suplakite su šaukšteliu citrinos sulčių. Gautą masę tepkite ant nuvalyto veido ir laikykite, kol kaukė pradės džiūti. Po procedūros plaukite veidą pakaitomis drungnu ir šaltu vandeniu. Nepamirškite patepti jį drėkinamuoju kremu.

 

► Kefyro sudėtyje yra naudingųjų rūgščių, kurios teigiamai veikia odos poras, todėl galite pasidaryti kefyro kaukę. Užsitepkite jo ant veido, palaikykite 5 min. ir nuplaukite drungnu vandeniu.

 

► Taip pat galite šaukštą grietinės sumaišyti su šaukšteliu druskos ir nušveisti odą. Bent kartą per savaitę naudokite šį šveitiklį ir poros turėtų sumažėti.

 

► Šaltas vanduo irgi sutraukia poras. Nuplaukite veidą  drungnu, o vėliau šaltu vandeniu. Itin gerai odą veikia ledukai: atgaivina, atšviežina ir suteikia gražią spalvą. Dar geriau pasiruošti žolelių nuoviro ir jį užsišaldyti tokiu atveju odai bus dviguba nauda.

 

Taip pat skaitykite:

Pasigaminkime pačios: kūno šveitikliai

Palepinkime odą šokoladu

Paprasti, bet neprasti grožio receptai

Medus – grožiui ir sveikatai

Grožio paslaptys: natūrali grožio vaistinėlė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius