-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasidarykite pačios: 8 puikios kaukės plaukams

Palepinti plaukus galima ne tik pirktiniais šampūnais, kondicionieriais ir kaukėmis. Žvilgančiomis garbanomis grožėsitės ir pasitelkdamos jau seniai žinomas, tačiau užmirštas priemones. Kodėl gi pačioms nepabandžius pasidaryti maitinamosios kaukės ar plaukų balzamo? Juolab kad lietingi ir šalti orai sausina plaukus, jie ima veltis ir lūžinėti. Taigi – intensyvi jų priežiūra būtina.
Plaukų priežiūra
Plaukų priežiūra / Shutterstock nuotr.

1. Medaus ir alyvuogių aliejaus kaukė sausiems plaukams

Medus puikiai veikia ne tik odą, bet ir plaukus. O ką jau kalbėti apie alyvuogių aliejaus daromus stebuklus!

Išbandykite: 4 valgomuosius šaukštus medaus sumaišykite su 6 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus. Gauta vientisa mase padenkite plaukus ir, apgaubusios galvą plastikine kepuraite, palaikykite 15–30 minučių.

2. Kokosų aliejus

Šis aliejus – nuostabus atradimas pradedant virtuve ir baigiant grožio ritualais. Gausus įvairiausių vitaminų ir kitų medžiagų rinkinys puikiai drėkina ir maitina sausus plaukus.

Išbandykite: įsigykite geros kokybės kokosų aliejaus ir naudokite atsižvelgdamos į situaciją: plaukų galiukams, sausiems, lūžinėjantiems plaukams... Aliejumi gerai išmasažuokite galvos odą ir plaukus, palaikykite 20–30 min. apgaubusios šiltu rankšluosčiu.

3. Pieno ir medaus kaukė

Pienas ir medus skirti ne tik padėti užmigti. Pasirodo, jais puikiai galima atgaivinti sausus plaukus.

Išbandykite: 0,5 puodelio kambario temperatūros riebaus pieno sumaišykite su 2 valgomaisiais šaukštais medaus. Atsargiai maišykite, kol ištirps, ir užpilkite gautą masę ant plaukų. Palaikykite 30 min. ir išplaukite šampūnu. Nuo šios kaukės plaukai ims švytėti ir taps minkšti.

4. Avokado, medaus ir alyvuogių aliejaus kaukė

Trys galingos natūralios priemonės, kovojančios su šiurkščiais ir nepaklusniais plaukais. Kodėl gi neįsitikinus jų veiksmingumu?

Išbandykite: 1 avokado minkštimą sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu medaus ir 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus. Sutrinkite iki vientisos masės ir ištepkite plaukus. Kad efektas būtų dar geresnis, užsidėkite plastikinę kepuraitę.  Laikykite  20–60 minučių.

5. Kaukė plaukų galiukams

Plaukų galiukai dažniausiai nukenčia nuo netinkamos priežiūros. Kadangi plaukus tiesiname, garbanojame, naudojame gausybę jų formavimo priemonių, nieko keista, kad ilgainiui jie pradeda lūžinėti ir šakotis.

Išbandykite: 2 valgomuosius šaukštus medaus, 1 valgomąjį šaukštą migdolų aliejaus sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu obuolių acto. Gautą masę tepkite ant visų plaukų ypatingą dėmesį skirdami plaukų galiukams. Laikykite kaukę apie 30 min. ir, jeigu reikia, daugiau. Ši priemonė puikiai atgaivina plaukus. Beje, jei plaukų galiukų nepavyksta išgelbėti nei natūraliomis, nei pirktinėmis priemonėmis,  paprašykite kirpėjos šiek tiek patrumpinti plaukus.

6. Argano aliejus

Shutterstock nuotr./Aliejus plaukams
Shutterstock nuotr./Aliejus plaukams

Greičiausiai jau ne kartą teko girdėti, kokius stebuklus daro argano aliejus. Tai puiki drėkinamoji priemonė, tinkanti veido odai, ir tuo pačiu intensyvi terapija pavargusiems, sausiems plaukams.

Išbandykite: ištepkite plaukus argano aliejumi ir apgaubkite galvą plastikine kepuraite. Palaikykite apie 30 min. ir ištrinkite galvą švelniu šampūnu. Nuo šio aliejaus plaukai tampa elastingi, minkšti, paklusnūs. Be to, jis skatina plaukų augimą.

7. Kiaušinio, acto ir glicerino kaukė

Dar vienas puikus kaukės-kondicionieriaus receptas, kurį verta įtraukti į sąrašą.

Išbandykite: 1 valgomąjį šaukštą obuolių acto sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu glicerino, įmuškite kiaušinį, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus ricinos aliejaus. Viską kruopščiai sumaišykite ir padenkite plaukus gauta mase. Uždėkite plastikinę kepuraitę, apvyniokite galvą rankšluosčiu ir palaikykite kelias valandas. Vėliau plaukus išplaukite švelniu šampūnu.

8. Bananų kaukė

Bananai tinka ne tik valgyti. Jų kosmetines savybes išbandė ne viena moteris. Šie vaisiai minkština ir maitina plaukus, tad visai nesunku pasidaryti natūralią kaukę, padėsiančią išsaugoti plaukų grožį.

Išbandykite: sutrinkite 1 bananą su 1 kiaušiniu, įdėkite 3 valgomuosius šaukštus medaus, įpilkite 3 valgomuosius šaukštus riebaus pieno ir 5 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Gerai sumaišykite ir gautą masę tepkite ant plaukų. Palikite 15–30 minučių. Galite išbandyti ir kitą variantą: bananą sutrinkite su 1 valgomuoju šaukštu migdolų aliejaus ir padenkite plaukus maitinančia bei kvepiančia kauke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius