Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukų stilistas J.Proškevičius – apie tai, kas trukdo ir padeda užsiauginti plaukus

Pasak plaukų stilisto Juozo Proškevičiaus, ne paslaptis, kad didžiausią įtaką mūsų plaukams turi organizmas: jei prastai maitinamės, aukojame miegą, patiriame didelį stresą ir nesiimame priemonių jam mažinti, tai atsiliepia ir mūsų plaukams. Su juo kalbamės apie tai, kas kenkia plaukams ir kas gali padėti užsiauginti juos kuo ilgesnius?
Žvilgantys plaukai
Žvilgantys plaukai / 123RF.com nuotr.

Plaukų kokybė priklauso nuo organizmo

Paklaustas, ar visi galime užsiauginti ilgus plaukus, ar vis dėlto yra tam tikrų veiksnių, dėl kurių įtakos, kad ir kaip norime, tie plaukai, deja, neužaugs, „Maestro studijos“ įkūrėjas, plaukų stilistas J.Proškevičius sakė, kad plaukų kokybė priklauso nuo to, kiek stiprus yra pats organizmas.

„Kas yra plaukai? Tai natūrali apsauga nuo išorės poveikio. Plauko kokybė priklauso nuo to, kiek stiprus yra pats organizmas. Jei organizmas yra kiek nusilpęs ar yra kitų bėdų, ligų, tai iškart pasireiškia plaukams, nes jie šiandieniam žmogui yra mažiausiai reikalingi – turime drabužius, galvos apdangalus ir genetiškai esame visai kitokie.

Karštas vanduo be galo išsausina plaukus.

Taigi, jei organizmas stiprus, plaukai iš esmės yra stori, greit augantys, jie tikrai gali užaugti bet kokio ilgio.

Bet, jei, tarkime, plaukai labai ploni, mityba nesubalansuota, organizmas alinamas tam tikromis dietomis, patiriamu stresu, turimais rūpesčiais, mažai laiko skiriama miegui, visa tai atsiliepia plaukams. Tokiu atveju ilgų jų neužsiauginsi, be to, plaukai gali ir slinkti, ir triušti“, – paaiškino plaukų stilistas.

Veiksniai, trukdantys plaukams augti

Dar vienas svarbus veiksnys, kalbant apie norą užsiauginti plaukus, pasak J.Proškevičiaus, yra tai, kaip mes juos prižiūrime.

„Ar galvą trenkate karštu vandeniu ar drungnu? Nes karštas vanduo be galo išsausina plaukus. Jis atidaro žvynelį, šis greičiau išsausėja ir trupa. Ar džiovinate plaukus džiovintuvu ar natūraliai, ar naudojate kitus karštus įrankius? Ar juos dažote ir kaip dažote – tik tonuojate ar stipriai šviesinate? Visi šie niuansai turi įtakos plaukams ir tam, kad ne visiems pavyksta juos turėti ilgus“, – sakė pašnekovas.

Asmeninio archyvo nuotr./Juozas Proškevičius
Asmeninio archyvo nuotr./Juozas Proškevičius

Plaukų stilistas pridūrė, kad yra dar vienas veiksnys, galintis užkirsti kelią ilgiems plaukams, – amžius: „Jis tikrai turi didelę įtaką. Jaunystėje, patiriant mažiau streso, ir plaukus turime ilgesnius, gražesnius, storesnius, o metams bėgant jie silpsta.“

Priemonės, padedančios stiprinti plaukus

Paklaustas, kokias priemones galima pasitelkti, norint užsiauginti plaukus, J.Proškevičius sakė, plaukų augimą reikėtų paskatinti tiek iš vidaus, tiek iš išorės:

„Kalbant apie skatinimą iš vidaus – reikėtų vartoti vitaminų kompleksus. Apie išorę – yra įvairių plauko augimą stimuliuojančių preparatų – tai ampulės ir losjonai, kurie įtrinami į galvos odą ir paliekami.“

Pasiteiravus, ką mano apie liaudies išmintį plaukus kirpti pagal mėnulį, ar tai gali turėti įtakos ir padėti, plaukų stilistas užsiminė, kad per daugelį metų, matydamas savo klientes, pastebi vieną dalyką – visos, turinčios ilgus, gražius plaukus, stebi mėnulį.

Turiu ne vieną ilgakasę klientę, turinčią labai gražius plaukus – visos jos stebi mėnulį.

„Nenoriu keistai nuskambėti, bet turiu ne vieną ilgakasę klientę, turinčią labai gražius plaukus – visos jos stebi mėnulį. Ne tik tai, ar jis jaunas, bet ir tai, kuriame jis ženkle, kurią dieną galima kirpti, kurią – ne, kad ir laimės, sveikatos ir kitų dalykų nenukirptum“, – sakė J.Proškevičius.

Paklaustas, ar pats tuo tiki, atsakė, jog taip. „Manau, kad tai yra energetika. Aš pats tikiu, tik kas būtų, jei visi tuo tikėtume? Turėtume keletą dienų per savaitę ar mėnesį, kai būtų galima kirpti plaukus. Būtų labai blogai (juokiasi).

Aš pats nestebiu mėnulio, kerpuosi tada, kai kolegos laisvi, bet galbūt ir reikėtų. Nežinau, ar čia suveikia placebas – kuo tikim, tą turim, ar tai iš tiesų veikia. Svarbu tinkamai panaudoti turimas žinias.“

Jei plaukai sveiki, gerai atrodo, jų nereikia kirpti

Kai trokštame užsiauginti plaukus, kiekvienas nukirptas centimetras aižo širdį. Tad būna, kai stengiamasi išvengti plaukų stilisto kėdės – nes juk auginuosi plaukus! Tačiau yra teigiančių, kad kaip tik, jei auginatės plaukus, būtina juos reguliariai pakirpti. Kaip yra iš tiesų – kirpti ar nekirpti?

Išgirdęs šį klausimą J.Proškevičius sakė: „Yra daug moterų, kurios tiesiog turi įprotį kas mėnesį pakirpti plaukų galiukus, nors tam net nėra poreikio.

Jei žmogus auginasi plaukus, jis tiesiog turi juos stebėti, ar jie triūšta, skilinėja, plonėja.

Jei žmogus auginasi plaukus, jis tiesiog turi juos stebėti, ar jie triūšta, skilinėja, plonėja. Jei taip, tada juos tikrai reikia pakirpti.

Būna atvejų, kai neužtenka pakirpti truputį, reikia net visų 10 ar 15 cm, kad nukirptum iki tos vietos, kur plaukai būtų lygūs, kuo mažiau skirtingų ilgių, neiškarpyti. Jei žmogus nori atsiauginti plaukus, reikia turėti vieną plaukų ilgį, kad galiukai, išlaikydami tūrį, gražiai augtų.

O jei tik todėl, kad jau pusmetį nekirpote plaukų, sumanote, kad reikėtų tai padaryti, bet jie atrodo gerai, gražiai, yra sveiki, tai jų tikrai nereikia kirpti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius