-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Plaukų stilistė – apie pankiškas šukuosenas, spalvas ir plaukų priauginimą

Norint įsitikinti, jog plaukų mados kinta, užtenka įsijungti kelių dešimtmečių senumo filmą ar TV serialą. Tikėtina, jog šukuosenų, kurios buvo populiarios šio amžiaus pradžioje, šiandien galbūt jau nebeišvysime gatvėse. Taip yra todėl, kad mados pasaulis niekuomet nestovi vietoje: dizaineriai, plaukų stilistai ir vizažistai kiekvieną sezoną ieško naujų formų, spalvų palečių ir koncepcijų, įkūnijančių laikmetį.
Šukuosena
Šukuosena / Parodos „Pelenė 2014“ archyvo nuotr.

Kaip ir kiekvieno šiltojo sezono metu, šįmet plaukų stilistai kartu su drabužių dizaineriais pristato sezonui būdingas mados tendencijas. Ką apie šias plaukų stiliaus ir priežiūros tendencijas gali papasakoti Lietuvos stilistai profesionalai?

Mažiau griežtumo, daugiau ekspresijos ir šilumos

Pasak žurnalo „Hair profesionalams“ redaktorės Lauros Urbaitės, šį pavasarį ir vasarą plaukų stilistai siūlo atsisakyti griežto kirpimo formų ir nebijoti eksperimentuoti su plaukų ilgiu: „Šį sezoną derinami labai skirtingų ilgių plaukai. Tai gali būti ir visiškai trumpas (undercut) kirpimas, ant kurio iš viršaus krinta ilgesni plaukai.“ L. Urbaitės teigimu, siekiama derinti kelis skirtingus stilius, suteikiant šukuosenai kitokią, išskirtinę formą. „Įdomu tai, jog atsiranda ryškiai rožinių atspalvių, nevengiami „drąsūs“ deriniai, kuriamas savitas „pankiškumo“ įspūdis“, – pastebi stilistė.

Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė teigia, jog, atsižvelgiant į pasaulines mados tendencijas, šįmet ypač populiarios šiltos spalvos, tokios kaip varis, medaus, riešutmedžio spalva. „Blondinės (juokiasi) turbūt gyvenime niekad neišnyks. Tendencingai mažės tamsių plaukų atspalvių. Lietuvoje pastaruoju metu po truputį nyksta šis „juodųjų varnų kultas“. Nežinau, su kuo tai susiję: galbūt kinta mūsų temperamentas, o gal mes tiesiog pavargome nuo juodumos ir pilkumos? – nuotaikingai pastebi J.Mačiulienė. – Pats pavasaris diktuoja atgimimą ir šilumą. Į podiumą sugrįžta ryškios drabužių spalvos: pradedant ryškiai citrinine geltona ir baigiant beprotiškai ryškia žalia, mėlyna, violetine“.

Cheminės garbanos ar tiesūs plaukai?

Paklausta, ar Lietuvoje yra populiarūs garbanoti, banguojantys plaukai, L. Urbaitė atsako: „Garbanos nėra madingos jau kurį laiką. O plaukus tiesiname jau trečius metus iš eilės: tiek kasdieniu, tiek cheminiu būdu.  Dirbtinumas nebėra populiarus. Kaip ir buvo, taip ir lieka madingas  ilgas, sveikas, žvilgantis plaukas. Ir tai, žinoma, matosi ant tiesaus nei ant garbanoto plauko“, – teigia redaktorė.

Parodos „Pelenė 2014“ archyvo nuotr./Šukuosena
Parodos „Pelenė 2014“ archyvo nuotr./Šukuosena

Tačiau, J. Mačiulienės požiūriu, šiuo klausimu galime greitu metu susilaukti pokyčių: „Šį sezoną mados pasaulyje galime išvysti didelės apimties šukuosenų. Ankščiau mes kažkodėl vengdavome bangų, o dabar jos sumodernintos grįžta į madą. Kadangi mes stengiamės neatsilikti nuo pasaulio stilistų, tikėtina, jog tokios tendencijos atklys ir į Lietuvą“, – teigia kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė.

Ilgakasės – vis dar „ant bangos“?

J. Mačiulienė pastebi, jog Lietuvoje ilgi plaukai vis dar išlieka grožio etalonu. „Ši mada, manyčiau, kaip ir daugelis kitų, mus pasiekė per televiziją, – teigia pašnekovė. – Žmonės žavisi ilgais plaukais, ir jeigu jie negali plaukų užsiauginti patys, šiandien mes jiems galime pasiūlyti daugybę alternatyvių plaukų prailginimo būdų“.

L. Urbaitė irgi pastebi, jog dauguma moterų nori ilgų plaukų. Tačiau grožio specialistė skatina atkreipti dėmesį į tai, kad ši procedūra nėra pigi: „Iš pradžių kilo bumas – „prisiauginu ir vaikštau graži“. Deja, nebuvo pagalvota apie būtinąją tolimesnę plaukų priežiūrą. Nėra pigu ne tik pasidaryti pačią priauginimo procedūrą, bet ir vėliau tuos plaukus tinkamai puoselėti. Šiai išskirtinei priežiūrai skirtos priemonės yra brangios, todėl ne visos klientės gali sau tai leisti. Todėl moterys, norinčios prisiauginti plaukus, turi mąstyti apie tai, kaip apie nuolatinę investiciją. Apskritai, šiandien į plaukų priauginimą galime žiūrėti kaip į prabangos paslaugą“.

Parodos „Pelenė 2014“ archyvo nuotr./Šukuosena
Parodos „Pelenė 2014“ archyvo nuotr./Šukuosena

Populiarėjantys plaukų priežiūros produktai – aliejai ir keratinas

Dabartinė panacėja – argano aliejus ir keratinas. Šių dviejų komponentų pagrindu yra kuriamos naujos plaukų priežiūros linijos. Tai – nauja tendencija, kadangi ankščiau visi prisibijodavo aliejų, galvojo, kad jie riebina plauką. Naujos technologijos leido sukurti tokius plaukams skirtus aliejus, kurie jų nepasunkina, nepalieka „nešvaros“ įspūdžio. Žurnalo redaktorės teigimu, šie aliejai tampa vis populiaresni dėl savo paprasto naudojimo: „Tiesiog užtepate ir paliekate aliejų įsigerti į plauko struktūrą. Jis yra tinkamas naudoti tiek ant sausų, tiek ir ant šlapių plaukų. Tai iš tiesų yra patogu ir nesukuria jokio diskomforto jausmo“, – teigia L. Urbaitė.

Ji pataria moterims taip pat nepamiršti pasirūpinti savo plaukais karštomis vasaros dienomis, kuomet ultravioletiniai Saulės spinduliai yra patys aršiausi. „Šiuo metu kaip tik reikėtų pradėti mąstyti apie saulės liniją, kuri ypač būtina tiems, kurie planuoja atostogauti šiltuosiuose kraštuose. Tai nėra šiaip išgalvotas produktas. Kaip nuo saulės spindulių siekiame apsaugoti savo odą, taip privalome apsaugoti ir plaukus“, – teigia stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius