Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rankų priežiūros gidas vyrams

Rankos yra ta kūno vieta, kuri patiria daugiausia sąlyčio su aplinka, – jomis darome viską. Tad natūralu, kad oda šiurkštėja, sausėja, šerpetoja ir kad jai reikia priežiūros. Džiugu, kad vyrai vis dažniau atkreipia dėmesį į savo rankas arba bent jau leidžiasi įkalbami moterų skirti joms dėmesio. Pateikiame trumpą gidą, ką daryti, kad jūsų rankos taptų mielos jums patiems ir džiugintų jūsų moteris.
Vyras su kava išsinešimui
Gražios rankos / 123rf.com nuotr.

Atsisakykite prasto muilo

Tenka dažnai keliauti, naudotis viešųjų įstaigų tualetais? Juose esantys muilai savo sudėtyje turi daug alkoholio – natūralu, kad gerų produktų tokiais kiekiais niekas nenaudos. Portale mensjournal.com niujorkietis dermatologas Paulas Jarrodas Frankas nesiūlo nesiplauti ir nedezinfekuoti rankų. Tik pataria įsigyti į kišenę telpančią priemonę – drėkinamąjį rankų prausiklį – ir ją su savimi nešiotis.

Pašalinkite nuospaudas ir suminkštinkite odą

Visi su aplinka susiję veiksniai lemia rankų odos šiurkštumą, atliekami darbai – įvairias nuospaudas. Dermatologė Caroline Chang pataria įvertinti savo rankas – jei jos nusėtos nuospaudų, šiurkščios ir sausos, derėtų įsigyti rankų kremą su karbamidu. Naudokite jį nakčiai, patepkite labiausiai sukietėjusias vietas.

Šiltuoju sezonu nereikėtų atsisakyti ir dieninio drėkinamojo rankų kremo, jei jūsų rankų oda itin sausa. Jei delnų oda suskeldėjusi, einant miegoti praverstų dar viena laiko nereikalaujanti procedūra: patepkite delnus natūraliu alyvuogių aliejumi. Jis puikiai suminkštins odą ir sukurs apsauginę plėvelę.

Darykite manikiūrą

Kai kurie vyrai, išgirdę tokį pasiūlymą, vis dar purto galvą, esą – čia tik moterų reikalas. Tačiau manikiūras yra higiena, kuri būtina visiems. Kita vertus, ne tik moterų nagai turi būti tvarkingi. Tad bent kartais derėtų apsilankyti manikiūro salone.

Jei to daryti nenorite ar neturite tam laiko, nagais rūpintis galima ir namuose. Atšerpetojusias ir sukietėjusias odeles aplink nagą geriausia šalinti po dušo, kai oda suminkštėja. Plaunant rankas būtina nepamiršti ir panagių.

Kirpdami nagus nesistenkite jų pernelyg nutrumpinti ir nedarykite labai apvalios formos. Ją padės suformuoti dildė, kuri būtina ir tam, kad nagai nebūtų aštrūs.

Naudokite kremą nuo saulės

Nors mūsų krašte saule mėgaujamės ne tiek jau ir daug, vis dėlto apsauga nuo UV spindulių būtina. Vasarą kremu išsitepame kūną ir veidą, kad šie nenusviltų. Rankos nuolat patiria sąlytį su oru, saulės spinduliais. Todėl bent jau šiltuoju sezonu rankas patariama tepti kremu nuo saulės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius