Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruošiatės Valentinui? Vizažistės pataria, kaip išsirinkti idealų raudoną lūpdažį

Visos puikiai žinome frazę: „Duok moteriai tinkamą lūpdažį ir ji užkariaus pasaulį.“ Taip, raudona visada buvo moteriškumo, seksualumo, klasikos spalva. Moterys dažnai nuogąstauja, kad raudoni lūpų dažai joms netinka. Profesionalų teigimu, jie tinka visoms, tik reikia išsirinkti tuos, kurie leis jaustis užtikrintai.
Lūpdažiai
Lūpdažiai / 123RF.com nuotr.

„J&J make up box“ vizažisčių Jurgos Kartu ir Jolitos Verseckienės teigimu, raudonas lūpdažis yra pats paprasčiausias būdas makiažui transformuoti. Nesvarbu, ką vilkėsite, užteks pasidažyti lūpas ir jūs jau pasiruošusi.

Eglės Juozaitytės nuotr. /Jurga Kartu ir Jolita Verseckienė
Eglės Juozaitytės nuotr. /Jurga Kartu ir Jolita Verseckienė

Renkantis raudoną lūpdažį svarbiausia atsižvelgti į savo odos tipą (atspalvį).

„Ypatingam susitikimui ar vakarui galite pasiruošti per kelias minutes – tiesiog padažiusi lūpas raudonu lūpdažiu. Jis tinka prie įvairaus stiliaus: ir ištaigingos vakarinės suknelės, ir kuklios mažos juodos suknelės, ir kasdienių drabužių. Raudonus lūpų dažus gali rinktis įvairaus amžiaus moterys ir netgi nuotakos“, – sakė J.Verseckienė.

Raudoni lūpų dažai tinka iš esmės prie visko – atrodytų, nėra jokios bėdos. Tik tas svarbus niuansas – kaip išsirinkti tinkamą sau? Vizažisčių patarimu, renkantis raudoną lūpdažį svarbiausia atsižvelgti į savo odos tipą (atspalvį).

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vizažistės Jolita Verseckienė ir Jurga Kartu
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vizažistės Jolita Verseckienė ir Jurga Kartu
  • Jei jūsų oda yra gelsvo, alyvuogių atspalvio, jums reikia orientuotis į šiltą raudoną spalvą, t. y. dažus, turinčius oranžinio pigmento.
  • Jei odos tipas „porcelianinis“, turi melsvą potonį, reikėtų rinktis šaltas spalvas: raudonai rožinę, raudoną su violetiniu, slyvos atspalviu – sodrių vynų.
  • Retais atvejais odos tonas būna neutralus – tokiu atveju galima eksperimentuoti ir rinktis tiek šaltus, tiek šiltus raudonus atspalvius.

Kaip sužinoti savo odos tipą?

Internete galima rasti daugybę patarimų: nuo riešų kraujagyslių lyginimo (šaltos odos savininkės matys melsvas kraujagysles, šiltos – žalsvas) iki skaistalų eksperimento (ant vieno skruosto tepate šaltus skaistalus, ant kito – šiltus, ir žiūrite, kuri pusė jums patrauklesnė, mielesnė).

Vizažistė Jurga Kartu su kolege J.Verseckiene siūlo išbandyti dar vieną būdą – pasimatuoti skirtingų spalvų drabužius. Jums tereikia pasirinkti dviejų spalvų viršutinius drabužius (gali būti marškinėliai, megztinis ir pan.): vieną – šiltos sodrios oranžinės, kitą – šaltos rožinės. Būkite be makiažo, plaukus sušukuokite atgal – atidenkite veidą, kaklą, dekoltė. Keisdama abiejų spalvų drabužius analizuokite save veidrodyje. Idealiausia tai daryti dieną.

„Stebėkite, kaip jaučiatės: ar veide neišryškėja nepageidaujami atspalviai, kurią spalvą dėvint išryškėja akys, veidas atrodo gyvesnis ir sveikesnis, jaunatviškesnis, pailsėjęs? Jei neturite šilto ir šalto atspalvio drabužių, bandykite tai daryti su jau minėtų spalvų popieriaus lakštais – tiesiog pridėkite juos prie veido“, – patarimus dalijo Jurga Kartu.

Į ką atkreipti dėmesį ir ko vengti?

Patariu perkant lūpdažį juo dažyti lūpas, nes bandymas ant rankos nebus tikslus – rankų odos spalva kitokia nei lūpų.

Pasak vizažisčių, renkantis raudoną lūpdažį svarbu prisiminti, kad lūpos nėra bespalvės – jos jau turi tam tikrą atspalvį, natūralų pigmentą. Tad, kai bandote vieną ar kitą lūpdažį, jį tepate jau ant spalvos, o ne ant balto pagrindo.

„Tai priežastis, kodėl tie patys lūpų dažai jums ir jūsų draugei atrodo skirtingai. Patariu perkant lūpdažį juo dažyti lūpas, nes bandymas ant rankos nebus tikslus – rankų odos spalva kitokia nei lūpų. Jei norite, kad lūpų dažai būtų kuo tikslesnės spalvos į esančius pakuotėje, prieš dažydama lūpas neutralizuokite natūralią jų spalvą kremine pudra ar maskuotuku“, – subtilybes atskleidė J.Verseckienė.

Ji taip pat patarė vengti raudono lūpdažio toms, kurių veidas linkęs į raudonį, nebent jį užmaskuosite, jei lūpos yra suskilinėjusios, jei nenorite atkreipti dėmesio į savo dantis arba jūsų lūpos yra itin plonos, labai nesimetriškos.

Jurga Kartu pridūrė, kad moters amžius įpareigoja apdairiau rinktis spalvas. Pasak jos, vyresnio amžiaus damai, kad ir kokio tipo būtų jos veidas, šalti tamsūs rudos spalvos turintys lūpų dažai nerekomenduojami. Reikėtų rinktis neutralesnius, šiltesnius atspalvius, nes šilta spalva jaunina.

„Jei aplink lūpas yra raukšlelių, nerekomenduoju blizgiu padengti visų lūpų. Reikėtų rinktis labiau matinius produktus, pieštuku nubrėžti kontūrą, kad lūpdažis nesubėgtų į raukšleles. Blizgiu galima tepti nebent patį lūpų centrą – taip suteiksite joms gyvybingumo“, – patarė vizažistė.

Kaip pasidažyti raudonu lūpdažiu:

  • Pirmiausia, pasak vizažisčių, paruoškite lūpas: pamaitinkite jas balzamu, jei reikia, prieš tai lūpas nušveiskite pirktu ar namuose pasigamintu šveitikliu.
  • Prieš dažant lūpas drėkinamosios ar maitinamosios priemonės perteklių nuvalykite servetėle.
  • Jei nuogąstaujate, kad jūsų natūralus lūpų pigmentas pakeis lūpų dažų spalvą, neutralizuokite jas labai plonu sluoksniu kreminės pudros.
  • Kupidono lanką galite patepti / papudruoti švytėjimą suteikiančia skysta ar sausa pudra (angl. highliter) – taip suteiksite viršutinei lūpai putlumo.
Vida Press nuotr./Moteris dažosi lūpas
Vida Press nuotr./Moteris dažosi lūpas
  • Jei naudojate matinį lūpdažį, pieštukas nėra būtinas, tiesiog naudokite mažą, kokybišką, sintetinio plauko lūpų teptuką kontūrui, o aplikatoriumi galima sodriai tepti visas lūpas. Jei vis dėlto naudojate skystesnius, satininius, lūpų dažus ar blizgius, pieštukas reikalingas kaip „gynybinė siena“ – neleis lūpų dažams išbėgti už kontūro ribų. Rinkitės tokios pat ar pustoniu, tonu tamsesnės spalvos pieštuką (kontūras negali būti keliais tonais tamsesnis, nebent skaidysite pieštuką ir sieksite ombre efekto).
  • Teptuku ar pieštuku galite šiek tiek padidinti / pamažinti lūpas, paieškoti simetrijos piešiant kontūrą: didinant – išorinėje natūralaus kontūro pusėje, mažinant – vidinėje. Vizažistės įspėjo nenutolti nuo savo natūralaus kontūro, nes rizikuojate atrodyti vulgariai.
  • Jei vis dėlto nepavyko likti kontūro ribose, čiupkite plokščią švarų nedidelį sintetinį teptuką, šiek tiek kreminės pudros ar maskuotuko ir valykite nepageidaujamas klaideles. Po kiekvieno judesio teptuką nuvalykite į servetėlę. Pamėginkite dažytis lūpas sėdėdamos ir alkūnę atrėmusios į stalą – ranka bus statiškesnė ir labiau valdoma.
  • Kad lūpų dažai ilgiau laikytų, padažytas lūpas nusausinkite plona servetėle ir užtepkite dar vieną dažų sluoksnį. „Marilyn Monroe vizažistas jai tepdavo penkis sluoksnius“, – šypsodamasi sakė J.Verseckienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius