Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispaniją užtvindė staigūs potvyniai: perspėjama dėl kelionių į populiarias atostogų vietas

Dėl rekordinio kritulių kiekio Ispanijoje užlieti keliai ir metro stotys dar labiau padidino problemas, kurias sukėlė užsitęsusi sausra, rašoma „Euronews“.
Ispaniją užtvindė staigūs potvyniai
Ispaniją užtvindė staigūs potvyniai / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Ispanijos meteorologijos tarnyba (AEMET) paskelbė geltonąjį perspėjimą dėl liūčių ir audrų pavojaus didžiulėse šalies teritorijose.

Turistų pamėgtos Andalūzijos, Alikantės, Barselonos, Ibisos, Madrido ir Valensijos regionai įtraukti į 14 nukentėjusių regionų.

Daliai pietrytinio Mursijos regiono šiuo metu galioja griežtesnis oranžinis įspėjimas dėl kritulių.

AEMET duomenimis, nepaisant liūčių, Ispanijoje laukia sausiausia vasara nuo 1961 m., kai buvo pradėti registruoti duomenys.

Kuriose Ispanijos dalyse kyla potvyniai?

Praėjusią savaitę smarkios liūtys siaubė Ispanijos Viduržemio jūros pakrantę ir sostinę Madridą. Kai kuriose vietovėse per dieną iškrito daugiau kritulių nei paprastai per visą mėnesį.

Labiausiai nukentėjo pietrytinis Mursijos regionas – Molina de Segūros mieste buvo matyti gatvėmis nuplauti automobiliai ir apvirtęs vaikiškas vežimėlis. Dėl pakilusio vandens lygio buvo uždarytos kai kurios mokyklos.

Vega del Segūra, Kampo de Kartachena ir Masaronas – abiejose Mursijos provincijose – šiuo metu galioja oranžinis įspėjimas dėl lietaus.

Madridą nuo ketvirtadienio siaubia liūtys, todėl keleiviams tenka vengti metro stotyse plūstančio vandens, o vairuotojams – važiuoti užtvindytais greitkeliais. Vanduo taip pat prasiskverbė pro Madrido oro uosto lubas ir užliejo kilimo ir tūpimo takus.

Gelbėjimo tarnybos buvo iškviestos gelbėti transporto priemonėse įstrigusių vairuotojų. Mieste kritulių nebuvo iškritę kelis mėnesius.

Ar saugu keliauti į Ispaniją potvynių metu?

Ispanija, įskaitant nuo liūčių nukentėjusius regionus, įprastai yra atvira turistams, tačiau lankytojai turėtų būti atsargūs.

Dėl smarkaus lietaus gali sutrikti skrydžiai ir traukinių eismas, todėl jei keliaujate į nukentėjusias teritorijas, būtinai skirkite daugiau laiko.

Stebėkite AEMET orų perspėjimus ir vietos žiniasklaidą, kad sužinotumėte naujausią informaciją apie esamą padėtį, ypač jei planuojate važiuoti automobiliu. Venkite vietovių, kuriose lyjant smarkiam lietui gresia nuošliaužos.

Ispanijoje liūtys prasidėjo praėjus vos kelioms dienoms po to, kai Italijos Emilijos-Romanijos regioną nusiaubė potvyniai, per kuriuos žuvo 14 žmonių, o 36 000 buvo priversti evakuotis iš namų.

Pastarosiomis savaitėmis tiek Ispanija, tiek Italija susidūrė su permainingais orais, kai ilgus sausros laikotarpius keitė smarkios liūtys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius