Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 24

5 populiariausi kompleksai pasaulyje

Kodėl kompleksuojame? Greičiausiai kiekvienas mūsų turi kertelę sieloje, kurioje suslepia nepasitikėjimą savimi, patirtas skriaudas, išgyvenimus, baimes, psichologines traumas, patirtas vaikystėje ir paauglystėje.
Kokie kompleksai mus kamuoja?
Kokie kompleksai mus kamuoja? / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Jausmai

Visa tai painiojasi mūsų galvose, kol galiausiai arba atsikratome to, kas mus slegia, arba... Psichologų teigimu, egzistuoja ir tam tikri elgesio tipai bei normos, kurie įvardyti kaip kompleksai. Kokie jie?

Alisos stebuklų šalyje kompleksas

Jis būdingas moterims, kurios gyvena svajonių pasaulyje ir yra atitrūkusios nuo realybės. Joms labai svarbu susirasti antrąją pusę, kuri pasirodytų princo ant balto žirgo, o dar geriau – su prabangiu automobiliu pavidalu. Jos kuria įvairiausius santykių scenarijus ir įsivaizduoja, kad partneris turėtų atlikti jų sugalvotą vaidmenį. Tačiau ar tai įmanoma realiame gyvenime? Nebent stebuklų šalyje... Šalia šio komplekso galime paminėti ir Don Kichoto. Toks vyras taip pat laukia idealios, tobulos ir pačios pačiausios moters, kuri pakeistų jo gyvenimą. Dažniausiai jis idealizuoja moterį ir užkelia šią ant pjedestalo.

Don Žuano kompleksas

Tokiems vyrams patinka žavėti moteris, ir kuo jų daugiau, tuo geriau. Jie čiulba gražiausius komplimentus, gali apiberti dovanomis, tačiau iš tikrųjų lyg vampyrai maitinasi savo aukos patiklumu ir teigiamomis emocijomis. Viskas baigiasi tada, kai Don Žuanas užkariauja moters lovą, o po to… Susidomėjimas išgaruoja lyg kamparas. Auka lieja ašaras dėl nutrūkusių neva rimtų santykių, o vyrukas jau dairosi naujo grobio.

Otelo kompleksas

Greičiausiai nutuokiate, kad jis susijęs su pavydu. Žudantis jausmas prasideda lyg ir nekaltai – kiekvienam šiek tiek malonu, kai jo pavydima priešingos lyties atstovams. Tačiau viskas gali pakrypti netikėta linkme, pavyzdžiui, vyras gali nuolatos įtarinėti, kad jo mylimoji turi nesantuokinių ryšių, pavydėti, kad ji kažkur išeina, leidžia laiką su draugais ir panašiai. Galiausiai pavydas taip aptemdo pavyduolio protą, kad žaliuojama dėl pačių keisčiausių ir netikėčiausių dalykų.

Pelenės kompleksas

Tokios moterys pasyvios, dažniausiai sėdi sudėjusios rankas ir lyg pasakoje tiki, kad vieną dieną pasirodys princas. Su jo atėjimu jų gyvenimas pasikeis, kadangi moteris pagaliau galės būti graži, laiminga, keliaus aplink pasaulį ir gyvens tokį gyvenimą, kurio visuomet troško. Dažniausiai Pelenės kompleksas prasideda dar paauglystėje, tačiau jį išauga ne visos. Blogiausiu atveju tai tęsiasi metų metus, o moterys tik svajoja apie jų garbinimą, dievišką meilę, tačiau nesiima jokių veiksmų, kad jų pasaulis pasikeistų.

Romeo ir Džiuljetos kompleksas

Šis kompleksas būdingas žmonėms, kurie tikisi patirti meilę iš pirmo žvilgsnio ir kuri būtų vienintelė jų gyvenime, t. y. pasibaigtų laiminga santuoka. Taip pat tai gali būti susiję su noru nugalėti viskas kliūtis ar seksu, ypač tada, kai žmonėms griežtai draudžiami ikivedybiniai santykiai. Teigiama, kad šiuo metu šis kompleksas nėra dažnai pasitaikantis, kadangi seksualiniai santykiai iki vedybų yra tapę norma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius