-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 11 10

5 prabangiausios pasaulio moterys

Nors vieni jas dievina, kiti joms pavydi, treti smerkia ir be atvangos plaka liežuviais, šios moterys žavingai šypsosi aršiausiems kritikams, mėgaujasi pasaulio dėmesiu, nesukdamos galvos, atostogauja prabangiausiuose kurortuose ir įsigyja garsiausių pasaulio dizainerių drabužius.
Argentinos prezidentė Cristina Fernandez de Kirchner Elisabet
Argentinos prezidentė Cristina Fernandez de Kirchner Elisabet / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Michelle Obama

► Neįkainojamoji argentinietė Cristina Kirchner


Cristina Fernandez de Kirchner Elisabet yra dabartinė Argentinos prezidentė. Be išskirtinio proto ir drąsos, moteris pasaulyje garsėja beprotiška aistra drabužiams ir papuošalams. Ji vilki įvairiausių tekstūrų, spalvų ir raštų derinius, viešumoje visada pasirodo su tobulu makiažu ir avėdama  aukštakulniais.

Pasakojama, kad, laidodama sutuoktinį, moteris tris kartus persirengė. Po vyro mirties ji dėvėjo juodą aprangą. Anot Perfil savaitraščio, gedulo metu prezidentė turėjo daugiau kaip du šimtus skirtingų juodos spalvos drabužių komplektų.

„Būdama politikė, privalau atitinkamai rengtis“, – sakė Cristina, 2007-aisiais agituodama argentiniečius už save balsuoti. Pasak Perfil, tą dieną moteris buvo pasipuošusi maždaug 50 000 eurų vertės papuošalais. Kaip savo knygoje Cristina, combative lawmaker to chair fashion rašė Sylvina Walger, prezidentė jaučia nenumaldomą aistrą auksui ir dievina savo milžinišką spintą. Drabužinėje vyrauja įvairiaspalvės Louis Vuitton ir Hermes rankinės. Visos jos pagamintos iš krokodilo odos, kai kurių vertė siekia 35 000 eurų. Ant prezidentės riešo visada spindi Rolex laikrodis už 15 000 eurų.

Cristina nekelia iš namų kojos ant piršto neužsimovusi dviejų žiedų, kurių kiekvieno vertė yra 8 000 eurų. Be to, labiausiai ji mėgsta puoštis Bulgari auskarais, įkainotais 35 000 eurų. Nors niekas tiksliai nežino, kokia suma galėtų būti įvertintos visos galingiausios Argentinos moters brangenybės, britų dienraščio The Guardian teigimu, ji turėtų papulti į dešimties madingiausių ir turtingiausių prezidentų dešimtuką.


► Asma al Assad – šių dienų Marija Antuanetė


Didžiojoje Britanijoje gimusi pirmoji Sirijos ponia garsėja ne tik puikiu išsilavinimu, bet ir grožiu, stilingumu. 2011-ųjų kovą Vogue buvo išspausdintas straipsnis apie Asmą, kuriame ji buvo vadinama entuziastinga modernių idėjų skleidėja, nepaprastai elegantiška moterimi. Pasakojama, kad straipsnis buvo dalis viešųjų ryšių kampanijos, organizuotos už Sirijos vyriausybės lėšas, kurios pagrindinis tikslas buvo gerinti Sirijos prezidento Basharo Al-Assado įvaizdį.

Scanpix nuotr. / Pirmoji Sirijos ponia Asma al Assad
Scanpix nuotr. / Pirmoji Sirijos ponia Asma al Assad

Vis dėlto visos pirmosios poros teigiamo įvaizdžio formavimo pastangos šiemet nuėjo perniek. Pasaulio žiniasklaida sujudo: 38-erių Asma apsipirkinėjo, kai jos vyro valdoma šalis duso per cheminio ginklo ataką... Neseniai Prahoje ji švaistė pinigus Bohemijos stiliaus krištolo šviestuvams ir, rodos, pamiršo, kad daugiau nei 100 000 sirų buvo nužudyta, o 2 mln. gyventojų pabėgo iš šalies per pastaruosius dvejus metus.

Teigiama, kad pirmoji ponia be galo rūpinasi savo išvaizda, kruopščiai skaičiuoja kalorijas, daugybę pinigų išleidžia sveikatos produktams ir sveikam maistui. Aymanas Abdelas Nouras, buvęs Assado patarėjas, sakė: „Ši moteris neturi širdies. Jai rūpi tik tai, kaip prašmatniai ir gražiai atrodyti.“ Pernai, nutekėjus privačiai informacijai, paaiškėjo, kad Asma baldams ir puošnioms interjero detalėms išleido 270 000 svarų sterlingų. Be to, savo trims vaikams maistą ji užsako iš Vakarų šalių, nes Sirijoje esanti pasiūla netenkina jos.

Pirmoji ponia pasaulio žiniasklaidoje vadinama šių dienų Marija Antuanete, trokštančia prabangiai gyventi, kai, pasak The Economist, 19 proc. Sirijos piliečių gyvena žemiau skurdo ribos. Kaip priimtina pirmosioms ponioms, ji retai dalyvauja oficialiuose priėmimuose ar kreipiasi į tautą, bet jos paauksuotas gyvenimo būdas, pavyzdžiui, už  6 000 JAV dolerių įsigyti krištolu inkrustuoti Christiano Louboutino bateliai, nelieka nepastebėti.


► Parduotuvių maniakė Mary Todd Lincoln


Visos moterys mėgsta apsipirkinėti, nepriklausomai nuo to, kelintame amžiuje jos gyveno. Abrahamui Lincolnui 1861 m. tapus 16-uoju JAV prezidentu, jo žmonai Mary Todd Lincoln buvo leista atnaujinti Baltuosius rūmus. Niekas tuomet nė neįtarė, kad pirmoji ponia serga depresija ir, keliaudama į parduotuves bei švaistydama pinigus, gerokai persistengs... Būtent dėl to vėliau ji ir šalies prezidentas sulaukė daugybės priekaištų ir kritikos.

Abrahamo Lincolno žmonaa Mary Todd Lincoln
wikipedia.org nuotr. / Abrahamo Lincolno žmona Mary Todd Lincoln

Mary itin mėgdavo keliauti į Niujorką ir Filadelfiją, kur įsigydavo damasto, tapetų, kilimų ir audinių užuolaidų. Istorikė Margaret Leech rašė, kad apsipirkdama pirmoji ponia atsikratydavo įtampos, nuslopindavo nerimą. Tačiau dažniausiai prisipirkdavo gausybę nereikalingų daiktų, kurių niekada nepanaudodavo. Kartą iš Vašingtono ji parsisiuntė tris šimtus pirštinių. Kam tiek daug – niekas nežino. Kartą, užsukusi į vieną garsiausių Niujorko parduotuvių, pirmoji JAV ponia įsigijo kailinius, šilkinių nėrinių, papuošalų, 3 000 dolerių paklojo už auskarus ir segę, 5 000 dolerių nesvarstydama sumokėjo už skarą.

Baltųjų rūmų interjerui atnaujinti tuomet Kongresas skyrė 20 000 dolerių – prieš pusantro šimto metų tai buvo didelė suma. Mary juos išleido krėslams, kėdėms, stalams, praustuvėms, užuolaidoms, lovų užtiesalams, čiužiniams, sidabriniams stalo įrankiams, prabangiems indams ir kitoms stalo dekoracijoms. Kaip supratote, pirmoji šalies ponia iššvaistė daug daugiau nei jai buvo skirta – teigiama, kad papildomai ji išleido dar 60 000 dolerių. Dėl žmonos išlaidumo A. Lincolnui teko ne kartą raudonuoti ir teisintis.


► (Ne)taupioji Michelle Obama


Dabartinio JAV prezidento Baracko Obamos žmona Michelle Obama, demonstruojanti taupumą, kartais pasielgia gana kontroversiškai. Amerikos bulvarinis žurnalas National Enquirer prieš porą metų rašė, kad Barackas ir jo žmona pinigus nesvarstydami leidžia prabangiems pobūviams, atostogoms ir brangiems dizainerių drabužiams. „Tai neįtikėtina: Obama ir jo šeima švaisto pinigus nesukdami galvos, kad Amerikos gyventojai turi gerokai susiveržti diržus“, – viešai piktinosi vienas politikas. Jo teigimu, B. Obama ir jo žmona gyvena kaip karalius ir karalienė. Jie turėtų dalytis kančia, o ne mėtyti pinigus į kairę ir į dešinę. Teigiama, kad tuo metu Michelle supykusi, jog sutuoktinis į 49-ojo gimtadienio šventę pasikvietė Oprah Winfrey su ja nepasitaręs, nusipirko kelionę į Europą už 500 000 dolerių. Atostogaudama ji pirko prabangias sukneles, maudymosi kostiumėlius, brangius papuošalus, batelius ir aksesuarus. Tačiau derėtų atkreipti dėmesį į tai, kad tokią informaciją paskelbė ne itin gerą reputaciją turintis JAV bulvarinis žurnalas...

Scanpix nuotr. / JAV prezidento Baracko Obamos žmona Michelle Obama
Scanpix nuotr. / JAV prezidento Baracko Obamos žmona Michelle Obama

Vis dėlto 2012-aisiais pirmoji JAV ponia iš tikrųjų nepasikuklino – net 50 000 dolerių moteris išleido prabangiam apatiniam trikotažui. Na, o šių metų birželį paskelbta, kad B. Obama į komandiruotę pasiėmė ir žmoną, kurios kambarys Dublino Shelbourne viešbutyje kainavo 3 500 dolerių už naktį. Negana to, teko sumokėti už visus 29 kambarius, kuriuose gyveno jos palyda. „Tai nėra nebrangi kelionė, ji nemažai atsieina mokesčių mokėtojams“, – buvo rašoma viename JAV interneto portale.

Suskaičiuota, kad mokesčių mokėtojams per metus Obamų šeimos išlaikymas atsieina apie 1,4 mlrd. dolerių (atlyginimai personalui, būstas, maistas, drabužiai, pramogos ir visa kita). O štai Didžiosios Britanijos gyventojai karališkajai šeimai kasmet skiria tik apie 57 mln. JAV dolerių.


► Kamerūno deimantas Chantal Biya


Tai – išskirtinė moteris, kurią pamatęs tikrai niekada nepamirši. Ji nėra nei išskirtinai graži, nei nepaprastai protinga ar sąmojinga – visų dėmesį prikausto gigantiška kaštoninių plaukų šukuosena. Kamerūno prezidento Paulo Biya antroji žmona Chantal (42 metų) stebina ne tik nepaprasta išvaizda, bet ir dideliu išlaidumu. Vyras, beje, tenkina visus mylimosios norus. Prieš kelerius metus dailymail.co.uk tinklalapyje buvo rašoma, kad sutuoktiniai Prancūzijoje praleido trijų savaičių trukmės atostogas. Kiekviena diena šioje šalyje jiems atsiėjo 25 000 svarų sterlingų.  Pirmoji Kamerūno pora tuomet apsistojo prabangiajame penkių žvaigždučių L'Hermitage Barriere viešbutyje. Prezidentas ir jo žmona Chantal bei palyda užsisakė 43 kambarius. Kelione pasipiktino visas pasaulis, nes Kamerūnas skendi skolose ir skurde. Pasaulio žiniasklaidos atstovai ją vadino puota karo metu.

Scanpix nuotr. / Kamerūno prezidento Paulo Biya antroji žmona Chantal
Scanpix nuotr. / Kamerūno prezidento Paulo Biya antroji žmona Chantal

Anksčiau Chantal teigė labiausiai mėgstanti Dior ir Chanel prekės ženklus. Vis dėlto vėliau nusprendė drabužius siūdintis pati – atsižvelgę į pirmosios ponios norus, vietos siuvėjai sukuria įmantriausius apdarus. Mados žinovai teigia, kad pirmoji Kamerūno ponia Chantal neabejotinai turi eklektišką skonį: ji drąsiai renkasi ryškias spalvas, nėrinius ir blizgius audinius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius