Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 02

8 požymiai, kad partneris jums netinka

Jei išaugote problemiškoje šeimoje ar šeimoje, kurioje tiesiog nesveikas mikroklimatas, turite daugiau šansų įsivelti į santykius su netinkamu partneriu – teigia šeimos psichologė Audrey Sherman.
Barnis
Barnis / Vida Press nuotr.

Dažniausiai komplikuoti santykiai su partneriu panašūs į tuos, kuriuos patyrėte savo šeimoje. Ir ten, ir ten – problemos, susijusios su saviverte, emociniu ar net fiziniu smurtu. Dažnai moteris patraukia ne vyro savybės (nes kartais jos... ne kažin kokios), o tai, kad santykių dinamika joms jau pažįstama. Moterims atrodo, kad jos gali geriau kontroliuoti tai, ką pažįsta, o nauji santykių scenarijai gali gąsdinti. Jei kas nors elgiasi „pernelyg gerai“, kiekvieną akimirką laukiama kiaulystės: gal žmogus tik apsimeta ir tuojau parodys tikrąjį savo veidą? Protas stengiasi įtikinti, kad geriau jau tegul bus ne taip gerai, užtat viskas pažįstama ir numatoma.

Tiesą pasakius, nesveiki santykiai yra blogiau, nei jokių santykių.

Deja, jei jau vaikystėje įsisąmoninote nesveikų santykių scenarijų, tai ir pati išmokote gerai žaisti pagal jo taisykles. Jei jūsų partneris šiurkštus ir agresyvus, tai tarsi vaikštote ant pirštų galų, kad tik jo neišprovokuotumėte. Jei jis emociškai šaltas, manipuliuojate juo, parodydama, kaip jums bloga, kokia bejėgė jaučiatės be jo pagalbos. Visi šie elgesio šablonai seniai išmokti.

Tiesą pasakius, nesveiki santykiai yra blogiau, nei jokių santykių. Jie siurbia iš jūsų energiją, kurią galėtumėte skirti tobulėjimui, turi įtakos jūsų socialiniam gyvenimui, atsiliepia sveikatai ir trukdo jums susirasti kitą partnerį, su kuriuo būtų galima kurti normalius santykius. Tačiau kartais moterys teisina tokius partnerius, nes jie esą „visai nieko“, „su juo geriau, nei vienai‘, „gal jis pasikeis“, „būna ir blogesnių“.

Vida Press nuotr./Barnis
Vida Press nuotr./Barnis

Taigi, su kokiu vyru tikrai neverta palaikyti santykių?

  • Jis jus įžeidinėja ir žemina. Net jei paskui atsiprašinėja, neapsigaukite – toks elgesys nedovanotinas.
  • Partneris agresyvus. Jis grasina jums arba tikina, kad jeigu jį mesite, jis nusižudys.
  • Už visiškas smulkmenas jis jus „baudžia“ – ima ignoruoti ar elgiasi pabrėžtinai šaltai.
  • Jis dažnai jus bara, rėkia, leidžia sau panaudoti fizinę jėgą.
  • Kartais tiesiog dingsta iš jūsų akiračio nieko nepaaiškinęs.
  • Jis slepia svarbią informaciją apie savo gyvenimą. Jūs nedalyvaujate jam priimant svarbius sprendimus, nežinote jo finansinės padėties ir šeimyninių aplinkybių.
  • Jūsų nuomonė nieko nereiškia. Visi jūsų pasiūlymai ar patarimai iškart atmetami.
  • Jūs nedalyvaujate jo socialiniame gyvenime – jis bendrauja tik su savo draugais. Jums privalu sėdėti namie. Jaučiatės tarsi tarnaitė be atlyginimo.

Jei atpažinote savo širdies draugą, laikas jį palikti. Jūs nusipelnote džiaugsmingo ir laimingo gyvenimo su žmogumi, kuris jus mylės ir jumis rūpinsis. Žmonės, kurių asmeninis gyvenimas susiklosto laimingai, kurie turi „palaikymo komandą“ – gerų draugų, artimųjų, ilgiau gyvena ir rečiau serga už vienišius ir tuos, kurie kankinasi dviese.

O tokie kankinantys santykiai anksčiau ar vėliau nuveda vienatvės link arba sukelia depresiją ir nusivylimą. Vienintelis būdas to išvengti – išsiveržti iš užburto tokių negatyvių santykių rato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius