Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 07

Beprotiška meilė: kai mylimuoju tampa sodo tvora ar guminė lėlė

Objekto sudievinimas šiame pasaulyje trina tą menkutę ribą tarp realybės ir fikcijos... Kaip reikėtų reaguoti į žmones, kurie pameta galvą dėl dirbtinių daiktų ir nusprendžia juos vesti arba už jų ištekėti? Karuselė, Berlyno siena arba Eifelio bokštas – tai tik dalelė keisčiausių objektų, kurie dėl kažkokių priežasčių tapo žmonių „mylimaisiais“...
Moteris bučiuoja meškutį
Moteris bučiuoja meškutį / Fotolia nuotr.

35-erių Amy Wolfe Weber iš Pensilvanijos dirba bažnyčioje, o jos gyvenimo draugu galėtume pavadinti... linksmuosius kalnelius, kurių ilgis – 25 metrai. Moteris pasakoja, kad su „mylimuoju“ susitiko, kai jai tebuvo 13 metų. „Pamilau juos iš pirmo žvilgsnio – tiek seksualiai, tiek dvasiškai“, – teigė ji. Nieko keista, kad ant linksmųjų kalnelių Amy praleido išties nemažai laiko – važinėjosi net 3 000 kartų. Moters teigimu, ji tikrai nėra išprotėjusi, nes jausmai daiktui atsirado visai natūraliai. Tačiau apie tai A. W. Weber niekam nepasakojo būtent dėl kitų žmonių požiūrio į tokią subtilią situaciją. Mergina netgi miega su mylimojo paveikslėliu, o kitiems, kurie juo vėžinasi, visai nepavydi. Juk Amy ir linksmieji kalneliai – tai dvi giminingos sielos. 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Berlyne iškilmingai atidengtas restauruotas Berlyno sienos fragmentas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Berlyne iškilmingai atidengtas restauruotas Berlyno sienos fragmentas

Kita moteriškaitė, nusprendusi savo gyvenimą susieti su negyvu objektu, – tai Eija Riitta Berliner Mauer iš Švedijos. Jos meilė, kaip supratote, skirta Berlyno sienai, kurią  išvydo būdama vos septynerių. Nuo to laiko Eija pradėjo kolekcionuoti nuotraukas ir taupyti pinigus, kad tik greičiau išvystų „mylimąjį“ – Berlyno sieną. Tačiau po susitikimo 1979-aisiais laimė greitai išblėso – 1989 m. Berlyno siena buvo nugriauta. Tai Eijai buvo be galo liūdna ir skausminga žinia. „Tai, ką jie padarė, siaubinga! Jie suniokojo mano vyrą“, – skundėsi moteris. Tačiau sužeistą jos širdį greitai išgydė naujas mylimasis – šiuo metu Eija susitikinėja su sodo tvora. Štai taip, mielosios! Pasirodo, tiesūs, horizontalių linijų daiktai, pasak švedės, yra netgi labai seksualūs! 

Domantas, Flickr.com/Paryžiaus dieta
Domantas, Flickr.com/Paryžius

Erika Eiffel jau nuo mažumės jaučia potraukį daiktams. „Maniau, kad kiekvienas vienu ar kitu būdu meilę kuria su daiktais. Supratau, jog pasaulyje viskas yra kitaip, kai pamačiau vienus su kitais susitikinėjančius žmones. O štai aš pasimatymus skirdavau... tiltui. Žinoma, mokydamasi mokykloje, stengiausi neišsiskirti iš kitų“, – prisimena Erika. Įdomu, kad jos mylimųjų sąraše yra pačių keisčiausių dalykėlių, tarkime, naikintuvas, tvoros gabalėlis, netgi ta pati Berlyno siena. Moters manymu, toks potraukis daiktams yra susijęs su tuo, kad tėvai ją kankino, o vėliau paliko likimo valiai. Galiausiai Erika atrado džiaugsmą su nuostabiuoju Eifelio bokštu ir tikina, kad jo struktūra tiesiog nuostabi, o linijos – subtilios ir nepakartojamos. „Jaučiuosi laiminga ir myliu gyvenimą“, – tikina E. Eiffel, kuri buvo pirmoji, prabilusi apie savo meilę daiktams ir net įkūrusi asociaciją, vienijančią daugiau kaip 200 narių. 

Save vadinantis Sal9000 Tokijo gyventojas yra vedęs dailią moterį Nene Anegasaki. Jie niekada nesipyksta ir yra labai laimingi būdami kartu. Lyg ir viskas puiku, ar ne? Tačiau verta paminėti, kad toji Nene – tai kompiuterinio žaidimo Love Plus herojė. Ką gi, pasirodo, santykius galima puoselėti ir štai tokiu būdu! 27-erių Sal9000 šeimą sukūrė virtualiai, leisdamas tūkstančiams internautų stebėti meilės sąjungą. Jis mano, kad būti su žaidimo personažu kur kas geriau nei būti vienam ar draugauti su žmogumi. „Ji niekada nepyksta, jeigu pavėluoju ar pasakau ką nors ne taip. Be to, Nene greitai atleidžia“, – virtualios meilės privalumus vardijo Sal9000. 

Pasitikėjimas savimi – puikus dalykas, juolab kad nemeilė sau mums pridaro daugybę rūpesčių... Tačiau juk turi būti ribos, ar ne? Štai 39 metų kinas nusprendė vesti... save. Tiksliau savo dydžio autoportretą, kuriame vyrukas puikavosi raudonu vestuviniu apdaru. Liu Ye teigė, kad nusivylė realybe, todėl vienintelė išeitis buvo susituokti su pačiu savimi. Štai jums ir pasitikėjimas savimi! Beje, vestuvės vyko pagal visus senovinius papročius, todėl jose dalyvavo visa minia žmonių. O vienas iš svečių netgi pastebėjo: „Tai tikrai gražios ir didelės vestuvės, išskyrus tai, kad nuotaka yra nuotrauka.“ Beje, pati vestuvių žvaigždė neigia esąs gėjus, tačiau pripažįsta, kad yra šiek tiek narcizas. Na, kažin ar truputį...

Keistu Davekat vardu pasivadinęs vyriškis, atrodo, jausmus puoselėja keistam, bet palyginus su kitais, tikrai ne beprotiškam daiktui. 2000-aisiais vyras vedė. Jis gyvena su žmona ir meiluže. Tiesa, jos abi yra... guminės lėlės. Tačiau jausmams, kaip matote, tai tikrai nemaišo. Sekso žaisliukai šiuo atveju vyrui ne tik teikia pasitenkinimą, bet ir atlieka gyvenimo partnerių vaidmenį. K. Davekat kovoja už sintetinę meilę ir sintetinius žmones, kuriuos iš pradžių vertino kaip dirbtinius objektus, tačiau dabar priima kaip gyvuosius. „Man atrodo, su šiomis lėlėmis galime elgtis lygiai taip pat, kaip ir su tikra, gyva moterimi“, – tikino keistuolis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius