Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 07

„Bijau savo gyvenimą nugyventi nereikšmingai“. Astrotarologė Lana Kutkytė pataria

Dažnai svarstome – kokia yra toji gyvenimo prasmė. Deja, dažnai šis klausimas taip ir lieka neatsakytas. Tačiau ar įmanoma bent kažkiek numanyti, kad judame teisinga linkme? Astrotarologė Lana Kutkytė atsako į portalo skaitytojos klausimą.
Pasimetusi moteris
Pasimetusi moteris / „Shuterstock“ nuotr.
Temos: 1 Lana Kutkytė

Laba diena,

esu Justina, gimiau 19XX XX XX, 20.30 val. Šiauliuose. Visada mėgau planuoti ir daugmaž visada planai išsipildydavo, o jei ne, tada, neslėpsiu, nusiviliu labai sipriai. Ilgainiui nusivylimai tapo nebe tokie skausmingi, nes, manau, išmokau, kad ne visada viskas turi vykti pagal mano planą, bet šįkart mane ištiko gili neviltis, nes labai bijau pasielgti ne taip, kaip reikia, ir nugyventi gyvenimą nereikšmingai.

Aš studijuoju viešąją komunikaciją, tai jau paskutiniai mano studijų metai, tad nežinau, ką daryti toliau. Nežinau, ar noriu ir toliau tęsti savo studijuojamą sritį, ar esu tose gyvenimo rogėse? Jaučiu šiokį tokį spaudimą iš tėvų ir aplinkinių, nes studijuoju „nerimtą“ dalyką (sesė studijuoja mediciną...).

Ar tęsti savo studijuojamos srities magistrą? Ar stoti į visiškai naują sritį? Mėgstu bendrauti, esu komunikabili, bet žiūrint iš profesinės pusės, nesijaučiu stipri ir pajėgi idealiai atlikti paskirtus darbus. Tačiau neįsivaizduoju, kuo galėčiau būti, esu labai sutrikusi. Žinau tik viena – nesu karjeristė.

Man meilė yra svarbu. Tik šiuo metu atrodo, kad tai dar sudėtingesnė sritis mano gyvenime. Prieš pusę metų išsiskyriau su savo pirmąja meile, buvome kartu daugiau kaip 6 metus. Išsiskirti su juo buvo be galo skaudu, o po to – tik nerimtos draugystės. Visi, kuriuos sutikau ir į kuriuos dėjau viltis, – išėjo... Norisi jau rasti tą vienintelį, su kuriuo galėčiau kurti šeimą. Ar galite pasakyti, kada jį rasiu? Kada gyvenimas stos į geras ir gražias vėžias? Ačiū už sugaištą laiką ir atsakymą.

J.


Astrotarologės Lanos Kutkytės atsakymas

Kiekvienas žmogus anksčiau ar vėliau savęs klausia: kokia mano gyvenimo paskirtis? Ką turėčiau veikti, kad bučiau sėkmingas ir naudingas? Kaip pasielgti būtų teisingiausia? Atsakymus į savo klausimus žmogus gauna visada, tačiau kartais jų neišgirsta, nepastebi arba pastebėti nenori, nes atsakymai ne visada gali būti vien patogūs.

Tačiau jau vien dėl šių iškeliamų klausimų gyvenimas tampa reikšmingas. Tai parodo, kad žmogus ne šiaip sau egzistuoja, tačiau siekia atrasti kažką išties svarbaus, gilaus, suvokti, kodėl viskas klostosi taip, o ne kitaip.

Moteris, kukliai gyvenanti mažame butuke, dirbanti „paprastą juodą darbą“, auginanti du vaikus ir visą savo laisvalaikį skirianti jiems bei buičiai, gali gyventi žymiai prasmingiau nei turtinga ir žavinga Holivudo žvaigždė.

Rašote: „Labai bijau pasielgti ne taip, kaip reikia, ir tuomet nugyventi gyvenimą nereikšmingai.“ Čia svarbiausias klausimas yra: koks asmeniškai Jums gyvenimas atrodo reikšmingas? Atsakymas atskleis, kas jums yra didžiausios vertybės.

Kiekvieno žmogaus gyvenimas turi prasmę bet kokiomis aplinkybėmis. Moteris, kukliai gyvenanti mažame butuke, dirbanti „paprastą juodą darbą“, auginanti du vaikus ir visą savo laisvalaikį skirianti jiems bei buičiai, gali gyventi žymiai prasmingiau nei turtinga ir žavinga Holivudo žvaigždė.

Esmė ta, kaip sparčiai žmogus žengia dvasingumo, sąmoningumo keliu ir ar mokosi iš savo klaidų, ar evoliucionuoja siela. O gal tik tenkinami ego poreikiai? Juk kartais vienas žmogus per metus suvokia tiek, kiek kitas sugeba suvokti tik po dvidešimties metų kančios – viskas priklauso nuo noro ir požiūrio į gyvenimą.

Jei elgiamės neperspektyviai, einame ne tuo keliu, aukštesnės jėgos mums būtinai apie tai praneša ženklais: nemiga, sapnais, traumomis, susirgimais. Tai galioja kiekvienu gyvenimo atveju ir visiems. Tad nėra reikalo bijoti suklysti, nes jūs esate nuolat saugomi ir perspėjami. Būkite tikra, jog ženklai pasiekia ir jus, kitaip ir būti negali, tačiau ne kiekvienas jaučia šį ryšį, ne kiekvienas pakankamai susitelkęs, kad galėtų išgirsti ir pajusti.

Ryšys su Kūrėju – tai natūralios žmogaus galimybės, natūrali būsena, tiesiog ją reikia naujai išsiugdyti, to turi trokšti visa jūsų esybė. Kuomet ryšį pavyks atstatyti, nebijosite ateities, nebijosite veikti ar netinkamai pasirinkti, nes veiksmas gims ne iš ego, o dvasiniame lygmenyje, kuriame klaidos neegzistuoja.

Taip pat skaitykite: „Visada buvau stipri, bet dabar esu nevilty...“ Astrotarologė Lana Kutkytė pataria

Jei nežinote, kaip pasielgti, kur toliau eiti mokytis, ką dirbti ar abejojate savo priimtais sprendimais, tuomet drąsiai, tačiau su pagarba kreipkitės į Kūrėją. Galite kreiptis tiesiog savais žodžiais, paprastai, bet nuoširdžiai prašykite, kad atsiųstų pagalbą, galimybę ar ženklą, kuris nurodytų teisingą kryptį. Net neabejokite – vedimas, ženklai tikrai ateis.

Tai gali būti perskaitytas sakinys knygoje, kito žmogaus ištarti žodžiai, ženklai per taro kortas, naminių gyvūnėlių netikėti poelgiai, staigios įžvalgos, sapnai... Jus gimėte pilnaties metu, todėl jūsų sapnai yra ypač informatyvūs, nors emocijos ir sunkiai valdomos. Tiesiog sąmoningai kreipkite dėmesį į įvykius savo išoriniame bei vidiniame pasaulyje ir veikite pasikliaudami Dvasios vedimu, tačiau turėkite omenyje, jog esate vedama link to, ko reikia jūsų sielai, o ne vien asmenybei, ego poreikiams. Tam prireiks drąsos. Čia svarbu yra nedaryti skubotų išvadų ir nepasiduoti iliuzijoms, norui matyti tuos „ženklus“, kurios matyti norite.

Viešoji komunikacija jums gana tinkama profesija, tačiau čia didžiausios kliūtys iškiltų, jei norėtumėte dirbti su didelėmis grupėmis, kolektyvais, su didžiuliais projektais arba jei reiktų viešai kalbėti. Tuomet pradžia būtų sunkoka. Jums puikiai tinka rašymas, redagavimas, mokymas, puikiai galėtumėte kitam žmogui parengti tekstą, skirtą viešai kalbai, ar surinkti bei sutvarkyti svarbią informaciją.

Galite būti puiki valstybės tarnautoja, kruopšti administratorė, rašanti žurnalistė. Nelabai tiktų dirbti televizijoje ar radijuje, kadangi dažnokai lydėtų keisti ir nemalonūs nesusipratimai, nesusikalbėjimai su kolegomis.

Vis dėlto dirbti su informacija jums tinka, tiesiog svarbu pasirinkti tinkamas darbo aplinkybės, o juk jūsų studijos suteiks jums nemažai galimybių pasirinkti.

Jei vis dėlto pasirinksite šių studijų nebetęsti ir mokytis kažko kito, tuomet galima pastebėti, jog ne tik jūsų sesuo gali studijuoti mediciną. Jūs taip pat būtumėte puiki medicinos darbuotoja,  ypač tiktų odontologija, traumatologija ar dermatologija – turite tam talentą. Tinka darbai, susiję su veterinarija, farmacija, su sveikata apskritai, taip pat neblogai pavyktų dirbti su buhalterija. Jūsų darbas turi būti praktiškas, reikalaujantis disciplinos ir atsakomybės, tad meninė veikla ir kūryba jums vienareikšmiškai netinka.

Dėl savo noro idealiai atlikti visus jums paskirtus darbus gyvenime dažnai jausitės nepatenkinta. Tačiau neįmanoma visada viską atlikti tobulai, juk net kompiuteriai kartais „išeina iš rikiuotės“, o ką jau kalbėti apie žmonių pareigas. Darbe neklysta tik tie, kurie apskritai nieko nedirba, todėl tiesiog vertėtų susitaikyti su tuo, kad klaidų bus, net jei ir dirbsite pagal savo pašaukimą.

Taip pat skaitykite: „Visada buvau stipri, bet dabar esu nevilty...“ Astrotarologė Lana Kutkytė pataria

Žinoma, žmonėms, gimusiems per pilnatį arba arti pilnaties, tokie žodžiai yra labai menka paguoda, nes būna tiesiog per sunku save kontroliuoti. Jiems be galo svarbu, kad jų gyvenimas būtų tiesiog tobulas, be jokių klaidų, problemų ir trūkumų. O kadangi tokio gyvenimo Žemėje būti negali dėl paties žmogaus netobulumo, jiems tenka nemažai pasikankinti, kadangi viskas atrodo blogiau nei yra iš tikrųjų. Deja, Saulės ir Mėnulio opozicija jūsų asmeniniame horoskope atneša problemas santykiuose, nepastovias, staigiai besikeičiančias nuotaikas bei nesusikalbėjimą su savimi.

Jūs būtumėte puiki medicinos darbuotoja, ypač tiktų odontologija, traumatologija ar dermatologija – turite tam talentą.

Rašote, kad nesate karjeristė, nes jums svarbi šeima, tačiau būtent karjera šiame gyvenime jums yra vienas iš svarbiausių uždavinių. Ypač artimiausius dvejus metus jums pirmoje vietoje turi būti darbas, mokslas, karjera, o antroje vietoje – asmeninis gyvenimas.

Labai svarbu būti savarankiškai, sugebėti save išlaikyti finansiškai,  gyventi atskirai nuo tėvų, būti stipriai ir nepriklausomai nuo kitų žmonių, susikurti tvirtą pagrindą po kojomis, siekti profesionalumo ir nebūti namisėda.

Kad ir kokia sunki pradžia būtų, turite nemažai galimybių pasiekti puikių rezultatų darbe ir meilėje. Tiesiog jūsų atveju lengviau gyventi būtų, jei apie šeimą galvoti pradėtumėte, kai bent dalinai įsitvirtinsite. Kitaip bus sunku išlaikyti harmoniją santykiuose ar apskritai sukurti santykius, o ypač aiškiai tai pajusite maždaug po 8 metų. Prisiminkite, kad esate dar labai jauna, tad dar viskas laukia ateityje. Taigi, kad ir kaip galbūt jums tai nepatiktų, artimiausiais metais darbas turėtų būti svarbiausias prioritetas.

Šie metai jums ypatingi, kadangi nusimato didesnės nei visuomet galimybės plėtrai, asmeninei savirealizacijai, savo pašaukimo atradimui. Būtinai išnauduokite šio laikotarpio energijas: pasidomėkite seminarais ar individualiais užsiėmimais, kuriuose galite susipažinti su dvasinėmis praktikomis – jumyse gali gimti stiprus noras gilintis į save, ir jums tai puikiai seksis.

Panašu, kad nuo rugpjūčio pabaigos jums nusimato malonūs pokyčiai. Laukia nemažai palankių progų suspindėti, tad galite drąsiai bandyti ieškotis darbo, vadovams jūs patiksite. Pasidomėkite galimybėmis bent trumpam nuvykti į užsienį. Vis dėlto svarbiausia dabar nedaryti pertraukos moksluose ir tobulėjime, nes tam yra pats produktyviausias metas.


DĖMESIO, astrotarologė Lana Kutkytė atsako tik į pačius gražiausius bei įdomiausius skaitytojų laiškus, kurie atsiųsti adresu ji24.lt@zlg.lt. Jei nerasite atsakymo į savo laišką Ji24.lt portale (kas antrą savaitgalį), vadinasi, galite vėl rašyti, klausti ir tikėtis sėkmės.

Klausdami BŪTINAI nurodykite savo gimimo datą, gimimo laiką bei vietą! Beje, klauskite vienu metu tik apie vieną dalyką.

O jei reikalas skubus, registracija astrotarologės L. Kutkytės konsultacijai Vilniuje ir Kaune  telefonu +370 696 08147.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius