Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 06

Idėja: stilingos kalėdinės dovanos iki 50 litų

„Kaip gerai tiems, kurie dovanomis suspėjo pasirūpinti dar lapkritį, nespėjus prasidėti Kalėdų karštinei“, – šmėksteli mintis galvoje, greitais žingsniais skubant pro Kalėdų eglę ar spalvingas vitrinas mieste. Tačiau darbas veja darbą ir, žiūrėk, šventės tuojau bus čia pat ant nosies!
Kalėdų dovanos.
Kalėdų dovanos. / Shutterstock nuotr.

Jei nenorite pirkti šventinių nereikalingų niekučių, bet svarstote apie gražias, unikalias, praktiškas ar šmaikščias dovanas – tikimės, kad mūsų dovanų sąrašas jums pravers ir pakiš bent vieną kitą idėją! Visi mūsų radiniai – neištuštinsiantys kišenės ir iki pusšimčio litų (gamintojai kainas dėl akcijų bei nuolaidų linkę keisti, tad šios gali ir svyruoti).

JAM

Vyrai, broliai, sužadėtiniai, dėdės ir tėvai arba tiesiog geriausi vaikystės draugai neretai lieka pamiršti ir dovanų paieškos jiems nusislenka į paskutinę apsipirkinėjimo minutę. Tad šįkart pradėkime būtent nuo jų!

Gamintojų nuotr./Dovanos jam.
Gamintojų nuotr./Dovanos jam.
  • „Letter“ raidės-magnetukai, 36 Lt. Tokius puikiai galite naudoti šeimos narių vardams raityti prie nuotraukų ant šaldytuvo arba ant pastarojo dėlioti įkvepiančias frazes, kas rytą nuteiksiančias pozityviai dienai! (burkedecor.com)
  • Keraminis kavos puodukas su chemijos mokytojo, tapusio narkotikų verslo lyderiu, t. y. Heisenbergo atvaizdu, 43 Lt „River Island“ parduotuvėse. Labai tiks serialo „Breaking Bad“ gerbėjams (riverisland.com).
  • Kiekvienas vyras turi turėti indelį ledukams užšaldyti – viskio gėrimui su geriausiais draugais ar vasariškiems kokteiliams, o kartais – tiesiog vandeniui su citrina. Žinome ir tai, kad kiekviename vyre slypi mažas vaikas, kadaise žaidęs su laivų modeliukais! „Fred Gin & Titonic“ ledukų formelės, 28 Lt (surlatable.com).
  • Ar pamenate knygų laikiklius, kuriuos naudodavote pradinėse mokyklos klasėse? Šiandien jie tokie elegantiški, stilingi ir tokio patrauklaus minimalistinio dizaino, kad savo knygai arba planšetei netyčia užsigeidėme ir pačios... Knygų arba planšečių laikiklis, „One King Slane“, 41 Lt. (onekingslane.com)
  • Atidarytuvą, prikabintą prie raktų, šiandien rasite kiekvieno džentelmeno kišenėje. Be to, neretai šis aksesuaras – dar ir saviraiškos forma. Raudoną modernų robotuką už 36 litus siūlo „Kikkerland“ (allmodern.com).

VIRTUVĖS SIELAI

Gamintojų nuotr./Dovanos virtuvės gerbėjams.
Gamintojų nuotr./Dovanos virtuvės gerbėjams.

Jūsų draugė, mama, sesė – viena iš tų moterų, kurių neiškrapštysi iš virtuvės? O gal turite menininką pusbrolį, kurio visi kūrybiniai projektai gimsta susirangius prie stalo virtuvėje, nuolat kramsnojant riešutus ir gardėsius? Puiku – šį tą radome ir jiems!

Taip pat skaitykite: Kalėdų puošmena: patarimai, padėsiantys išsirinkti gražiausią puansetiją ir ją prižiūrėti

  • „Crate & Barrel“ siūlo dovanoti klevų sirupo ir moliūgų sviestą (19 Lt). Mes manome, kad tokį savos gamybos džemą ar uogienę (ypač – su savo rankomis gaminta miela etikete) gavęs apsidžiaugtų bet kuris smaližius! (www.crateandbarrel.com).
  • Kita gardi dovana – šokolado rinkinys. Žinoma, dailiai pakuočių išvaizdai čia kliūna bene svarbiausia rolė, tačiau esame tikros, kad ką nors panašaus atrasite ir vietinėje konditerijoje. „Crate & Barrel“, 47 Lt (www.crateandbarrel.com).
  • Receptų išradėjoms, kulinarinių tinklaraščių autorėms ar visoms kulinarijos pradinukėms – keraminių matavimui skirtų puodelių rinkinys. Ne tik naudingas, bet ir gražus spalvingas virtuvės interjero elementas. „Sur La Table“, 28 Lt (www.surlatable.com).
  • Knyga „Nuo virtuvės iki stalo – per dešimt minučių“ skamba kaip tikra svajonė itin užimtoms asmenybėms arba visiems, kurie norėtų gamintis skaniai, tačiau laikas, garuojantis prie puodų, gąsdina. „Lékué“ receptų knyga, 41 Lt (www.surlatable.com).
  • Ant sienelės sukabinti mediniai šaukštai – labai dažna Provanso stiliaus interjero detalė. Ar pažįstate kažką, kas kaip tik mielai susikabintų šiuos medinius dirbinius savo namuose? „Talisman Woodland“ šaukštai, 41 Lt (www.surlatable.com).

INTERJERO DETALIŲ MEDŽIOTOJAMS

Gamintojų nuotr./ Dovanos interjero aistruoliams.
Gamintojų nuotr./ Dovanos interjero aistruoliams.

Maloni akiai detalė suteiks kiekvieniems namams jaukumo, bet to, tai – puikus būdas pademonstruoti savitą skonį. Jei gerai pažįstate asmenį, kuriam ieškote dovanos, parinkite jam mielą aksesuarą, papuošiantį interjerą.

  • Na tai kas, kad neįperkate mados namų gaminių, nes dauguma jų – ne mūsų kišenei? Visuomet galima mėgautis knygomis apie madą arba įdomiais projektais, prie kurių dizaineriai prikiša savo pirštus ir kūrybinį braižą. Štai Christian Lacroix kurtas užrašų sąsiuvinio dizainas „Ps‘Ikat“ linijai kainuoja nei daug, nei mažai – 50 Lt (www.burkedecor.com).
  • Taisyklės kuriamos tam, kad jas laužytume. Pirma reikia jas išmokti, o tuomet – pasilinksminti. Juk argi ne taip gimsta gražiausios sėkmės istorijos? „Graham & Brown“ pagalvėlė, 50 Lt (www.grahambrown.com).
  • Rafinuotos elegancijos mėgėjams tikrai patiks juodas estetiškas užrašų sąsiuvinis, puoštas auksu žibančiais taškučių motyvais. „Saks Fifth Avenue“, 44 Lt (www.saksfifthavenue.com).
  • Dienos šviesa žiemą mūsų nelinkusi lepinti, tad kas gali būti geriau, nei žvakės? Na, galbūt tik židinys... Bet net jei tokį jūsų artimasis ir turi, garantuojame, šalia židinio mielai pasistatys tokias baltas žvakes, dekoruotas medaus spalvos pušų motyvu. „Nest Fragrances“, 39 Lt (www.burkedecor.com).

DOVANOS PAAUGLEI

Tikras galvos skausmas – įtikti išrankiosioms paauglėms. Norint atrasti mielą ir malonią dovaną, reikia ne tik pažinoti merginos charakterį bei pomėgius, bet ir neatsilikti nuo naujausių mados ir technologijų tendencijų. Sufleruojame:

Gamintojų nuotr./Dovanos paauglėms.
Gamintojų nuotr./Dovanos paauglėms.
  • Lazeriu karpyta oda prieš keletą metų nuo pavienių dizainerių eksperimentų išpopuliarėjo iki masinės mados taškų, tad tapo prieinama už įkandamą kainą – tai šiuolaikiška, originalu ir vis dar nauja. Juoda „Charlotte Russe“ piniginė su dirželiu riešui, 33 Lt (www.charlotterusse.com).
  • Kas geriau nei masyvus vėrinys? Minimalistinio stiliaus aksesuaras, pristatantys savitą naratyvą. Pavyzdžiui, nuotaikinga ežiuko iliustracija, atgimusi pakabutyje! „ModCloth“ papuošalas, 36 Lt (www.modcloth.com).
  • Kai kone kiekvienas paauglys nepaleidžia iš rankų išmaniojo telefono, mobiliųjų aksesuarų rinka taikosi prie šių įgeidžių ir siūlo kuo patrauklesnius variantus. Telefono „iPhone“ dėklas, „ModCloth“, 41 Lt (www.modcloth.com).
  • Nors šių metų populiariausias manikiūras Lietuvoje, įtariame, yra gelinis nagų lakavimas, tačiau savo paauglėms dukroms ar giminaitėms rekomenduokite nagų lipdukus – tai žaisminga ir jaunatviška. Gaila, kad mes tokio margumyno nebegalime sau leisti! „Asos“ lipdukai su kačių paveikslėliais, 13 Lt (www.asos.com).
  • Specifinis radinys meniškoms merginoms (arba toms, kurios dievina italų dueto „Dolce & Gabbana“ kolekcijas!) – senovines monetas imituojantys auskarai. „River Island“, 26 Lt. (www.riverisland.com).

MOTERIMS

Kalėdos – metas, kai lepiname artimuosius. Net jei jau turite po dovanėlę mamai ar draugei, kodėl gi nepalepinus savęs pačios?

Taip pat skaitykite: Pasisemkite idėjų: gaminame advento kalendorių

Gamintojų nuotr./Dovanos moterims ir merginoms.
Gamintojų nuotr./Dovanos moterims ir merginoms.
  • „L‘Occitane“ kūno sviestų rinkinys (44 Lt) pravers toms, kurios keliauja – šios tūbelės tilps į rankinį bagažą ir neviršys leistino skysčių limito! (www.sephora.com).
  • Itin spontaniškoms asmenybėms, vis negalinčioms atrasti savojo kvapo, nebloga idėja būtų padovanoti nedidelių kvepalų rinkinuką – tokį, kaip „L‘Artisan Parfumeur“, 50 Lt (www.sephora.com).
  • Šiltas ir minkštas raudono atspalvio megztinis šildys žiemos vakarais, o ugninga spalva pakurstys kibirkštis širdyje ir pakilią nuotaiką. „Chichnova“, 48 Lt (www.chicnova.com).
  • Aktorė Shannen Doherty kartą yra pasakiusi: „Jei dievas būtų norėjęs, kad moterys liktų nuogos, kodėl jis kažkam leido sukurti tokį seksualų apatinį trikotažą?“ „Elle Macpherson“ kelnaitės, 50 Lt (www.theoutnet.com).
  • Naktiniai, pižaminės kelnės, šortukai, marškinėliai... kodėl šio pasirinkimo nepaįvairinus kombinezonu-pižama? „H&M“, 39 Lt (www.hm.com).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius