Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 27

Įkvepiančios istorijos: nei 160 kg svoris, nei 120 cm ūgis netrukdo moterims jaustis laimingoms

Kartais mes būname per daug susirūpinę savo trūkumais, kad leistume sau laimingai gyventi. Trys istorijos, kurios įkvepia mažiau verkšlenti ir daugiau daryti!
Mergina sportuoja
Mergina sportuoja / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Šokiai

Jeigu manote, kad papildomi kilogramai atima teisę į lankstumą, verta įsižiūrėti į Whitney Thore pavyzdį. Taip, ši mergina sveria ne taip ir mažai – 160 kg, tačiau užtenka pažiūrėti, kaip ji juda – talento šokti bei lankstumo jai gali pavydėti ir perpus mažiau sverančios damos. Whitney tapo dar viena „Youtube“ žvaigžde, jos šokio filmukus įvertino ne vienas milijonas žiūrovų. Nors akivaizdu, kad ji sulaukia įvairiausios nuomonės ir kritikos, tačiau gerbėjų palaikymas merginai užaugino sparnus. 29-erių Whitney atrodo švytinti, laiminga ir išties labai energinga!

Visą gyvenimą kentėjusi dėl nerimo ir mitybos sutrikimų, prieš pusmetį ji nusprendė dalyvauti kampanijoje „No Body Shame“, kurios tikslas – kovoti su netobulos figūros fobija. Štai tuomet ir atsivėrė vartai į platųjį pasaulį. Sulaukusi tiek palaikymo Whitney dabar sako: „Prieš šešis mėnesius nebūčiau net pagalvojusi, kad sugebėsiu ir galėsiu tokia, kokia esu, pasirodyti publikai, tačiau pagaliau pradėjau vertinti savo kūną teigiamai.“

Mergina dar vaikystėje susižavėjo šokiais, tačiau buvo priversta jų atsisakyti, kadangi svoris sparčiai augo. Sulaukusi 18-kos ji svėrė jau 115 kg.

„Pirmaisias studijų metais priaugau net 45 kg. Tai buvo siaubinga, kadangi ne tik turėjau atsisakyti to, ką veikiau iki šiol, bet ir patyriau nemažai gėdos“,  – skaudžias gyvenimo akimirkas prisimena Whitney. Vėliau jos laukė kitas šokas – policistinių kiaušidžių sindromas, dėl kurio padidėja svoriis, plaukuotumas ir nevaisingumo rizika.

„Visuomenė mano, kad stori žmonės – tingūs, kvaili, mažai ko verti, netalentingi ir tikrai jau neseksualūs, – sakė mergina, pasiryžusi pakeisti stereotipinę nuomonę. – O iš tikrųjų mes galime būti stori ir gražūs, stori ir linksmi, stori ir protingi, stori ir talentingi!“

Kviečiame ir jus įvertinti merginos pasirodymą! 

VIDEO: Whitney Thore šokių serija „Fat Girl Dancing“

120 cm mergina šturmuoja kultūrizmo pasaulio aukštumas

22-ejų Amanda Loy iš Arizonos nedidelio ūgio ir sveria vos 32 kg. Tačiau jai tai tikrai nekliudo dalyvauti varžybose ir rankose laikyti sunkiu prakaitu uždirbtus trofėjus. Tai dar vienas puikus pavyzdys, kai trūkumai paverčiami privalumais. Mergina, stovėdama scenoje pasipuošusi maudymosi kostiumėliu, atrodė lygiai taip pat, kaip ir kitos išpuoselėto kūno dalyvės, tiesa, skyrėsi tik ūgiu. Užtat publikos dėmesiu Amanda tikrai negalėjo skųstis! Ji kaip mat užbūrė savo šypsena ir tapo jos numylėtine. „Kiek aš žinau, esu vienintelė tokio mažo ūgio sportininkė kultūrizmo varžybose ir tikiu, kad tikrai pasiseks“, – džiaugėsi Amanda. Mergina sportuoja jau dvejus metus, o pastaruosius šešis mėnesius laikėsi specialios dietos bei sportavo net 6 kartus per savaitę.

VIDEO: 120 cm kultūristės Amandos Loy triumfas

Įkvepianti patirtis: kultūristė be rankų Barbie Thomas

Ką išgyvena abiejų rankų netekę žmonės, net sunku įsivaizduoti. Tačiau jie gali tapti tikru įkvėpimu visiems tiems sveikiesiems, kurie, net turėdami puikius fizinius duomenis, nieko nesiekia ir jaučiasi nelaimingi šiame gyvenime.

Užtenka pažvelgti į Barbie Thomas – 37-erių ištobulinto kūno savininkę, kuri, būdama vos dvejų metukų, įlindo į transformatorinę ir dėl elektros šoko neteko abiejų rankų. Mergaitei rankos sudegė iki pat kaulų. Tačiau negalia nesutrukdė moteriai nei ištekėti, nei pagimdyti dviejų sūnų, nei rungtis kultūrizmo varžybose.

„Youtube“ stopkadras / Įkvepianti patirtis: kultūristė be rankų Barbie Thomas (viduryje)
„Youtube“ stopkadras / Įkvepianti patirtis: kultūristė be rankų Barbie Thomas

„Kai man nutiko ši nelaimė, mano mama buvo neapsakomai išsigandusi ir nusiminusi dėl to, kas manęs laukia gyvenime“, – prisimena Barbie. Dabar moteris sako, kad užsiima viskuo: vairuoja automobilį, rašo elektroninius laiškus, gamina valgyti ir... intensyviai sportuoja. Dar būdama paauglė ji šoko, žaidė futbolą, plaukiojo, o nuo 2000-ųjų pradėjo aktyviai ruoštis kultūrizmo varžyboms, turėdama viltį tapti čempione. „Kai nusprendžiau dalyvauti varžybose, kalbėdama su organizatoriais išgirdau, kad niekada negalėsiu laimėti. Bet manęs tai nė trupučio neišgąsdino, atvirkščiai – dar labiau įkvėpė kovoti ir nepasiduoti“, – pasakojo Barbie, galinti džiaugtis ne vienu jai svarbiu apdovanojimu.

Kiekvienas moters rytas prasideda nuo itin sveikos rutinos – sporto. Ji kilnoja svarmenis, šoka, treniruoja visus kūno raumenis. Maža to, B. Thomas puikiai susitvarko be kitų pagalbos, kai nori apsirengti, susiruošti ar susitvarkyti namus. Augindama 13 ir 17 metų sūnus, moteris sako, kad „berniukai yra berniukai“, tad nemažai darbų ir dabar turi atlikti pati. Ji taip pat žavisi modeliavimu, nes nėra lengva dėl negalios rasti tinkamų drabužių. Be to, moteris sulaukia pasiūlymų ir filmuotis kine. Trumpai tariant, Barbie sako: „Nenoriu, kad žmonės man jaustų gailestį. Jaučiu, kad Dievas man turėjo ypatingų planų, tad tikiuosi, jog įvykdysiu juos.“

VIDEO: Barbie Thomas – kultūristė be rankų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius