Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 29

Išvalykite būsto energiją

Namuose be priežasties vysta ar blogai auga gėlės, dažnai pykstatės su namiškiais, parėjusi jaučiate įtampą ir sudirgstate? Anot magijos žinovų, to priežastis gali būti ir namuose susikaupusi bloga energija.
Atsipalaidavimas
Sukurti teigiamą namų aurą padeda geros emocijos. / Shutterstock nuotr.

Namų erdvę teršia ne tik nuolatiniai kivirčai, bet ir pavydūs svečiai, jūsų baimės ir pesimistinės ar kitokios neigiamos mintys. Net daugiabučio namo kaimynai, jeigu jie girtauja, dažnai barasi ir pan. (bioenergetikai teigia, kad daugiabučiuose namų erdvė būna labiausiai užteršta). Be to, kuo aukščiau gyvenate, tuo mažiau jūsų butą pasiekia žemės energija – disharmonizuojama aplinka.

Taip pat buto energiją gali blogai veikti kaupiami nemieli, ypač svetimoms kultūroms priklausantys daiktai, taip pat antikvariniai (paveikslai, statulos, indai ir kt.).

Parapsichologai sako, kad įvairios subtiliosios energinės struktūros, populiariai tariant, vaiduokliai, ypač mėgsta įsikurti vietose, kuriose sklando neigiama energija (taip pat, kur esti geopatogeninių zonų). Taigi, kad namuose neapsigyventų tokie nekviesti „svečiai“, vertėtų reguliariai valyti namų erdvę.

Ugnis šalina blogą energiją

Shutterstock nuotr./Žvakės
Shutterstock nuotr./Žvakės

Okultinių studijų centro vadovas Leopoldas Malinauskas teigia, kad geriausias būdas pašalinti susikaupusį blogį – kuo dažniau deginti žvakių. Ugnis (taip pat židinio) yra ne tik energijos laidininkas, bet ir puiki energinė apsauga. Pasak L. Malinausko, užsiteršusią buto energiją labai veiksmingai valo ritualas su šventinta žvake. Pradėkite eiti nuo lauko durų slenksčio pagal laikrodžio rodyklę kiekviename kambario kampe (neaplenkdama tualeto ir vonios kambario) ore žvake nupiešdama kryžiaus (krikščionims) arba X ženklą.

Jei esate tikinti, galite sukalbėti maldelę (prieš  ritualą tikintiesiems reikėtų pasimelsti bažnyčioje). Jeigu nesate religinga, galite paprasčiausiai kreiptis į savo angelą sargą, o tikintiesiems į mūsų protėvių garbintas dievybes vertėtų kviestis kaip apsaugą gerąsias namų dvasias Žemyną, Gabiją ir pan. Atminkite, magišką galią suteikia jūsų tikėjimas. Saugo tik tos dievybės, kuriomis tikite. Toje vietoje, kur žvakė ims rūkti juodu dūmu, pastovėkite ilgiau, kol liepsna vėl pasidarys įprasta.

Apėjusi su žvake butą ratu, ritualą baikite už lauko durų slenksčio, galvodama, kad visa neigiama energija išgaruos su paskutiniu žvakės dūmeliu ir išsisklaidys ore (geriausia, kad žvakė sudegtų iki galo). Paskui namų kampus ir slenkstį dar apšlakstykite šventintu vandeniu.

Pasmilkykite kadagio šakelę

Shutterstock nuotr./Kadagio šakelė
Shutterstock nuotr./Kadagio šakelė

Puikus būdas apsisaugoti nuo blogos energijos – kadagio arba šermukšnio šakelė. Ją dėkite į drobinį maišelį ir pakabinkite virš lauko durų – neleis į butą patekti neigiamai energijai. Ją pašalinsite ir pasmilkiusi džiovinto kadagio šakelę. Jeigu kamuoja slogūs sapnai, naudinga sudeginti kelis sausus pelyno lapelius.

Kad namų erdvė liktų neužteršta, nekaupkite daiktų, kurie erzina ar kelia nemalonių asociacijų, net jei jie būtų dovanoti. Laikykite tik tai, kas teikia vidinę ramybę ir saugumo pojūtį. Namų energiją valo ir smilkalų bei eterinių aliejų aromatai. Jeigu jaučiatės sudirgusi, pasmilkykite jazminų, kadagių, mirų, lotosų, santalų ar kedrų lazdelę arba užsidekite aromatinę lempą su eteriniais aliejais.

Česnakas ir druska – puiki energinė apsauga

Shutterstock nuotr./Česnakų pynė
Shutterstock nuotr./Česnakų pynė

Buto energiją padeda išvalyti ir druska. Jos paberkite prie slenksčio. Taip pat po mažą drobinį maišelį su druska padėkite kiekviename kambario kampe. Po trijų dienų druską iš maišelių išpilkite ir užkaskite kur nors lauke kuo toliau nuo namų.

Jeigu į svečius užėjo pavydi arba bloga linkinti kaimynė, tokiu atveju padės česnakų pynė ar šventintas kryželis. Bioenergetikas J. A. Dainauskas tvirtina, kad tiesiogiai šie dalykai neišbaido vaiduoklių, nešalina neigiamos energijos, tačiau sustiprina teigiamą. Kuo stipresnė būsite energiškai, tuo pavydžiajai kaimynei bus sunkiau jus nužiūrėti – prie jūsų „nelips“ bloga energija.

Sukurti teigiamą namų aurą padeda geros emocijos. Stenkitės būti geros nuotaikos, nesipykti su namiškiais, kuo dažniau juos pagirti, net jei tai būtų smulkmena. Netrukus pajusite, kaip gerumu „užsikrės“ visa šeima. Kuo dažniau juokitės – juokas kaip ir visos teigiamos emocijos sukuria gerą namų aurą.

Papilkėjusias, ypač apipelijusias sienas ar lubas nuvalykite ir nubalinkite. Pelėsiai – tinkamiausia vieta veistis subtiliosioms energinėms struktūroms. Prieškambaryje pakabinkite pagonišką Saulės ženklą arba pasagą. Apskritimo formos daiktai ar simboliai traukia į namus teigiamą energiją ir neutralizuoja blogąją. Taip pat veikia ir vėjo varpeliai.

Piramidės harmonizuoja aplinką

Shutterstock nuotr./Krikštolinė piramidė
Shutterstock nuotr./Krikštolinė piramidė

Magijos žinovai tvirtina, kad namų erdvę padeda harmonizuoti ir neigiamą energiją neutralizuoja taisyklingos formos ir reikiamu kampu pastatyta piramidė. Ji gali būti pagaminta iš įvairaus mineralo (kalnų krištolo, ametisto, gintaro ir kt.), tačiau, bioenergetiko J. A. Dainausko tikinimu, veiksmingiausios yra šungito piramidės, teigiamą energiją skleidžiančios  net 15 metrų spinduliu.

Jeigu kas nors sunervino, gavote blogos energijos pliūpsnį, jaučiatės sudirgusi, sudėkite plaštaką ant plaštakos, ant jos pastatykite piramidę ir palaikykite apie 15 minučių prie kūno ties saulės rezginiu. Kaipmat atpalaiduos ir pašalins neigiamą energiją. Arba palįskite po kontrastiniu ar šiltu dušu – vanduo ne tik nuovargį, įtampą šalina, bet ir apvalo energiškai. Nepamirškite, kad blogos mintys, pyktis, pavydas, agresija, kurią parsinešate į namus po darbų dienos, pamažu kaupiasi jūsų namuose!

Tikslios piramidžių kopijos taip pat naikina neigiamus geopatogeninių zonų spindulius. Anot mokslininko, bioenergetiko J. A. Dainausko, ilgai būdamas neigiamos energijos zonose žmogus gali net susirgti. Tokiose vietose siurbiama žmogaus energija, silpnėja jo biolaukas, o jis atlieka panašią funkciją kaip ir imuninė sistema, kuriai nusilpus tampame neatsparūs ligoms. Taip pat  trinka energijos tekėjimas čakromis ir organų veikla. Jei žmogus gyvena arba dirba tokioje vietoje, tik laiko klausimas, kada jis susirgs. Dažniausiai tai pasireiškia padidėjusiu jautrumu ir nervingumu, nemiga, agresija, depresija ir pan., taip pat galvos skausmais, netikėtu infarktu, insultu, sąnarių ligomis ir t. t.

Jei jūsų namuose yra tokių energiškai blogų vietų, tame kambaryje pastatykite piramidę. Kai nežinote, kurioje tiksliai kambario vietoje yra geopatogeninė zona, piramidę statykite ant grindų – stovinčios aukščiau jos dar labiau sustiprina neigiamą tos zonos poveikį. Tik nepamirškite jos briaunas arba plokštumas pasukti taip, kad „žiūrėtų“ į keturias pasaulio šalis (nustatykite kompasu).

Akmenys neutralizuoja blogą energiją

Shutterstock nuotr./Akmenys
Shutterstock nuotr./Akmenys

Taip pat blogą energiją šalina ir tinkamai parinkti akmenys. Ypač stiprų poveikį turi kalnų krištolas, rožinis kvarcas, smaragdas, Mėnulio akmuo ir kt. Juos laikykite tame kambaryje, kur blogiausiai jaučiatės. Pasak žinovų, prie kompiuterio padėta kalnų krištolo ar rožinio kvarco piramidė sugeria ir neutralizuoja sklindančią neigiamą energiją. Ametistas, taikos ir harmonijos akmuo, neutralizuoja pyktį, nervingumą. Reguliariai akmenis nuplaukite po tekančio vandens srove – išsivalys juose susikaupusi neigiama energija.

Taip pat namų erdvę valo klasikinė, švelni ir skaidri muzika (energinį chaosą sukuria sunkusis rokas, metalas ir pan.). Muzikos terapija seniai niekas neabejoja, ją pripažįsta net tradicinė medicina.

Mokslininkų įrodyta, kad ir spalvos, kaip ir muzika, skleidžia tam tikras vibracijas, veikia mūsų energinį kūną, mintis, psichiką. Taigi pasistenkite, kad jūsų namuose vyrautų kuo šviesesni tonai, venkite niūrių spalvų. Blogą buto energiją neutralizuoja ir harmonizuoja mandalos. Įsirėminkite ir pakabinkite ant sienos arba pastatykite ant lentynos.

Kiekviena mandala turi skirtingą poveikį – pasirinkite jums reikalingiausią. Vienos gydo, slopina įtampą, harmonizuoja, teikia optimizmo, kitos padeda susikurti energinę apsaugą nuo nelaimių, nužiūrėjimo arba skleidžia teigiamą energiją (anot žinovų, jų poveikis labai stiprus).

Vakarais žiūrėdama į mandalą pamedituokite: sukoncentruokite žvilgsnį į piešinį ir įsivaizduokite, kaip jūsų namai prisipildo šviesos, meilės ir gėrio.

Visagalis vanduo

Shutterstock nuotr./Vanduo ir eterinis aliejus
Shutterstock nuotr./Vanduo ir eterinis aliejus

Jau mokslininkų įrodyta, kad vanduo turi atmintį, todėl energiškai įkrautas arba švarus, tyras vanduo valo aplinką. Anot Vladimiro Kivrino, ilgai tyrinėjusio vandens savybes, vanduo ypač gerai apvalo nuo svetimos ar negatyvios energijos. Savo knygoje „Vandens energetika“ tyrėjas rašo, esą ypač svarbu gerai išvalyti vandeniu namus prieš įsikraustant į nenaują butą, kad neliktų jame anksčiau gyvenusių žmonių energijos. Tai galite padaryti keliais būdais. Pirmasis – šventintu vandeniu apšlakstykite buto kampus pagal laikrodžio rodyklę, ant durų prieš slenkstį nupieškite mažą kryželį, sukalbėkite maldą arba mantrą. Paskui visą butą išplaukite vandeniu bei peršluostykite šventintu.

Blogą energiją valo ir sūrus vanduo. Per delčią į dubenį įpilkite vandens, įberkite druskos ir tuo vandeniu išplaukite visus namus, taip pat langus, palanges ir pan. (kibirui vandens – šaukštas druskos). Prieš ritualą vandenį galite aktyvuoti mintimis, palinkėdama sveikatos, gerovės, santarvės). Arba mintyse sukalbėkite maldelę: „Prašau tave, vandenėli, padėk mums šiuose namuose gyventi ilgai ir laimingai, padėk išvalyti erdvę su meile ir šviesa.“ Po plovimo ritualo vandenį išpilkite.

Taip pat į vandenį galite įlašinti kelis lašus eterinio aliejaus ir juos pašlakstyti kambarių sienas, ypač kampus, duris ir lubas. Tokį pat ritualą vertėtų atlikti ir išėjus svečiams. Daugelis žmonių net nenorėdami mintimis pasiunčia negatyvios informacijos, kuri ilgai išlieka. Jeigu išleidus svečius staiga sugedo televizorius, šaldytuvas ar kitas elektros prietaisas, tai gali būti ženklas, kad kažkas palinkėjo bloga. Bent jau nušluostykite sūriu vandeniu veidrodį prieškambaryje, apšlakstykite kampus. Ir būtinai po vakarėlio išplaukite indus, nepalikite kriauklėje iki ryto, net jei esate labai pavargusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius