Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 09

Keisčiausios plastinės operacijos: trumpinami net kojų pirštai

Šiais laikais tiek vyrai, tiek moterys neatpažįstamai pasikeičia tiesiog kreipęsi į plastinės chirurgijos specialistus. Nekalbame apie krūtų ar apvalaus užpakaliuko implantus – šiuolaikiniame pasaulyje tai jau tapo norma (kad ir kaip būtų gaila). Tačiau ką manote, tarkime, apie dirbtinę šypseną? Arba naują akių spalvą? Ar nekelia šiurpulio kojų pirštų trumpinimas?
Pėdos
Pėdos / Shutterstock nuotr.

► Dieną naktį besišypsanti

Neseniai pasaulį išgąsdino Azijoje paplitęs naujasis plastinės chirurgijos trendas. Merginos pradėjo dalytis nuotraukomis, kuriose jos puikuojasi dirbtine ir amžina šypsena – beveik kaip Jacko Nicholsono personažas Džokeris filme „Betmenas“. Pakeliami lūpų kampučiai, deja, netinka visiems ir neatrodo labai tobulai ar estetiškai. Tačiau, pasak chirurgų, tai puiki galimybė „atsišviežinti“ tiems, kurių lūpų kampučiai nusvirę žemyn – juk tada veidas atrodo liūdnas, piktas ar pavargęs. Tačiau ką reikėtų daryti, kai užvaldo pyktis, o tavo veidas vis tiek trykšta džiugesiu? Jau nekalbame apie tokią išraišką per šermenis... Tikra emocijų painiava!

VIDEO: Plastinės lūpų kampučių operacijos

► Keičiame akių spalvą

Kontaktiniai lęšiai – jau atgyvena. Dabar akių spalva keičiama operacijomis. Naujoji procedūra vertinama gana prieštaringai, mat anksčiau ji buvo daroma tik žmonėms, turintiems tam tikrų akių defektų, pavyzdžiui, heterochromiją (nevienodos spalvos akių rainelė) ir pan., tačiau šiuo metu ji reklamuojama kaip kosmetinė. Norint pakeisti akių spalvą, implantuojama dirbtinė rainelė. Tiesa, regėjimo defektų ši procedūra negydo, o patys akių implantai gali būti lengvai pašalinti, jei pacientas to užsinorėtų (palyginti su lazerinėmis procedūromis, jų metu pašalinamas melanino sluoksnis, ir akių spalva pakeičiama visam laikui).

Tiesa, ne visi specialistai laimina tokią operaciją ir tikina, kad bet koks svetimkūnis akyse gali padidinti spaudimą, ilgainiui sukelti įvairių regėjimo sutrikimų. Tad ar verta aukoti prigimtinę akių spalvą, kai pakeisti ją galima spalvotais kontaktiniais lęšiais be tokios didelės rizikos?

VIDEO: Akių spalvos pakeitimas

► Žandikaulio rekonstrukcija, peržengianti visas ribas

Skausminga operacija, kurios gijimas trunka ištisus mėnesius, neatbaido korėjiečių, trokštančių atrodyti europietiškai: smulkutė žandikaulio linija ir V formos smakras įsitaisė šalia kitos, vienos populiariausių Korėjoje, akių vokų pakėlimo operacijos. Tačiau ar tikrai verta tai išbandyti? Tarkime, viena mergina, Tina Leopard, kuri tituluojama „gyva lėle“, toli gražu nebūtų plastinės chirurgijos specialistų darbo pasididžiavimas... Medikai sako, kad žandikaulio rekonstrukcija atrodo gana „dramatiškai“, nes visiškai pakeičiamas žmogaus veidas ir kaulų struktūra. Maža to, tai rizikinga operacija, galinti sukelti paralyžių, veido tirpimą ir pan.

VIDEO: Žandikaulio rekonstrukcija

► Gal maišelių po akimis?

Aegyo Sal (maišeliai po akimis) – dar vienas grožio iššūkis. Tačiau ši mada nėra tokia, kokią įsivaizduojate. Aegyo Sal nereikėtų lyginti su patinusiais paakiais, kurie atsiranda dėl nuovargio, neišsimiegojimo, padauginus alkoholio ar natūraliai senstant. Apatinio voko korekcija ir nedidukė klostelė po akimis, kuri susidaro žmogui plačiai šypsantis, yra korėjiečių siekiamybė.

Kaip to pasiekti? Yra keletas būdų: populiariausia rinktis plastinę operaciją, išbandyti makiažo priemones, specialius odos užpildus arba... specialią kūno spalvos juostelę, priklijuojamą po akimis ir taip padedančią pasiekti norimo efekto.

Korėjietės tokius akių maišelius vertina labai teigiamai. Jos mano, kad atrodo kur kas gražesnės, jaunesnės, o akys labiau švyti, yra ryškesnės. Ši mada išties užvaldo jaunąsias dailiosios lyties atstoves. Pakanka į populiariausias paieškos svetaines ar youtube.com įvesti Aegyo Sal, ir jums bus pasiūlytas ne vienas būdas, kaip džiaugtis maišeliais po akimis.

VIDEO: Maišeliai po akimis

► Duobutės skruostuose

Šypsena su duobutėmis skruostuose atrodo nuoširdesnė, žavesnė ir seksualesnė. Matyt, todėl japonai ir nusprendė, kad verta išbandyti tokią kosmetinę procedūrą. Minios vyrukų ir moterų mina plastinės chirurgijos klinikų slenksčius tam, jog jų skruostai sužibtų „nauja spalva“. Teigiama, kad tai nėra kokia ypatinga ar labai sudėtinga operacija – jai tereikia vietinės narkozės ir pusvalandžio jūsų laiko. Tačiau ar tikrai duobutės skruostuose yra tokia būtinybė? Juk senatvėje dėl šios operacijos duobutės atrodys ne seksualiai, o atvirkščiai – sendins! Verčiau susimąstyti iš anksto!

► Ūgis – ne problema?

Norinčiųjų tapti aukštesnėmis ar aukštesniais atrastume ne vieną ir ne du. Tačiau dirbtinis galūnių pailginimas – skausminga patirtis. Ir nors dabar tokia operacija atliekama kosmetiniais tikslais, anksčiau pagrindinė jos paskirtis buvo padėti kenčiantiems, pavyzdžiui, nuo žemo ūgio. Operacija yra gana reta, o ir kainuoja daugiau kaip 220 000 litų. Ak, kartais geriau būti mažesniems nei savo noru gultis ant operacinio stalo!

► Talija, kurią galima suimti dviem pirštais

Nuo seniausių laikų liekna talija itin trokštama viso pasaulio moterų – juk linkiai kaipmat atkreipia vyriškių dėmesį. Prisiminkite korsetus, kuriuos aukštuomenės damos taip susiverždavo, kad nuolat alpdavo į apsvaigusių iš meilės gerbėjų glėbius. Na, o šiandien nebereikia sukti lanko, jog liemens apimtis sumažėtų dar vienu centimetru: plastinės chirurgijos specialistai pašalins vieną kitą šonkaulį, ir jūs stebinsite pasaulį barbiška talija. Tiesa, kaip ir kiekviena operacija, ir ši turi tam tikrų rizikos veiksnių. Be to, reabilitacija užima ne vieną mėnesį, jau nekalbant apie tai, kad ant kūno lieka randų. Gandonešiai tvirtina, kad garsioji Barbės klono parodija Valerija Lukjanova iš tikrųjų giriasi nenatūralia talija, kaip beje, ir žymioji dainininkė Cher. Pavydėti tikrai nėra ko!

► Kojų pirštų... trumpinimas

Įsivaizduokite vasarą, kai pagaliau nusiaunate žiemos apavą ir išsitraukiate lengvutes basutes... Daugumai moterų tai tampa nuostabia akimirka. Tačiau užsienyje netrūksta tokių, kurioms jų kojų pirštai kelia siaubą. Tuomet kreipiamasi į plastinės chirurgijos specialistus, kad šie patrumpintų per didelius pirštelius. Būna atvejų, kada tam prireikia liposakcijos (riebalų nusiurbimo... nuo pirštų!) ar hialurono rūgšties injekcijų... Na, o pasekmės būna žiaurios, pavyzdžiui, pažeidžiami nervai, todėl gali tekti visam laikui atsisakyti tokios nepatogios, bet neįtikėtinai puikios avalynės kaip aukštakulniai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius