Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 23

Menininkas Carlas Warneris kuria magišką meną iš ... maisto

Jeigu jums maistas tėra būtinybė patenkinti savo poreikius ar tiesiog buities atspindys, greičiausiai nustebsite ir nepatikėsite, kad iš jo galima sukurti beveik iš kojų verčiančius šedevrus!
Carlo Warnerio menas iš maisto
Carlo Warnerio menas iš maisto / carlwarner.com nuotr.
Temos: 1 Menas

47-erių Liverpulyje gimęs menininkas Carlas Warneris stebina savo išradingumu ir neįtikėtinai pasakiško grožio „maisto kraštovaizdžiais“.

carlwarner.com nuotr./Carlo Warnerio menas ia maisto
carlwarner.com nuotr. / Carlo Warnerio menas iš maisto

 

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad šie paveikslai nutapyti, tačiau, įsižiūrėję atidžiau, tikrai pamatysite, kad jūros bangos – tai nedidelės žuvytės, tolumoje mirguliuojančios piramidės – sūrio gabaliukai, medžius kuo puikiausiai atstoja brokoliniai kopūstai, o mažylius į pasaką nukels rožinis saldainių namelis... Taigi tai, ką matote šiose nuotraukose, yra sukurta iš paprasčiausio kasdienio maisto, kokio galima nusipirkti kiekvienoje maisto parduotuvėje!

carlwarner.com nuotr./Carlo Warnerio menas ia maisto
carlwarner.com nuotr. / Carlo Warnerio menas iš maisto

 

Fotografas C. Warneris, gyvenantis ir dirbantis Lononde, savo nuostabiais darbais skatina keisti mūsų požiūrį į maisto produktus. Juo žavisi daugybė reklamos agentūrų ir maisto industrijos atstovų. Ir nieko keista! Juk tokiam kruopščiam ir dailiam darbui atlikti reikia daug laiko. Tik pagalvokite, ar ilgai maistas gali išlikti gražus, neprarasti spalvų plieskiant daugybei šviesų ir nesuvysti? Tai jau tikrai aukštasis pilotažas. O juk kažkada šis menininkas ruošėsi tapti iliustratoriumi ir manė turįs talentą piešti... Tačiau šiandien C. Warneris džiaugiasi fotografija ir galimybe kurti maisto šedevrus.

carlwarner.com nuotr./Carlo Warnerio menas ia maisto
carlwarner.com nuotr. / Carlo Warnerio menas iš maisto

 

„Aš noriu, kad stebėtojas, žvelgdamas į mano kūrinius, apsigautų. Pagalvotų, kad tai reali scena. Tačiau kai žmogus pamato, kokie ingredientai panaudoti šiame peizaže ir jo veidą nutvieskia šypsena... Tai pati geriausia mano darbo akimirka, kokia tik gali būti“, – sako menininkas.

carlwarner.com nuotr./Carlo Warnerio menas ia maisto
carlwarner.com nuotr. / Carlo Warnerio menas iš maisto

 

Kiek laiko užtrunka sukurti tokį šedevrą? Menininkas teigia, kad reikia dviejų ar trijų dienų tam, kad paveikslas būtų pastatytas ir nufotografuotas, dar kelios dienos būna skirtos retušavimui ir galutinio vaizdo sukūrimui. Carlas juokaudamas pasakoja, kad, planuodamas, kaip atrodys jo paveikslas, praleidžia itin daug laiko prekybos centruose spoksodamas į daržoves. Dėl to daugelis gali palaikyti jį lengvai kuoktelėjusiu keistuoliu... Et, tai visai nesvarbu, kai prieš akis matai rezultatą! Iš pradžių visos idėjos gimsta ant popieriaus, tuomet jis perka produktus ir klijais bei smeigtukais kuria stebuklingą maisto pasaulį.

C. Warneris mano, kad jo darbai padeda kiekvienam savyje iš naujo atrasti  vaizduotės galią, pasinerti į fantazijų pasaulį. Be to, daugybė ligoninių, dietologų ir labdaros organizacijų naudoja jo paveikslus žmonėms padėti. O juk šie maisto peizažai iš tiesų užkrečia gera nuotaika, ar ne?

Daugiau šio nuostabaus menininko darbų galite pamatyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius