Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 03

Menininkas Guido Daniele rankas paverčia tikroviškais gyvūnais

Menininkai kasdien tampa vis išradingesni ir vis labiau nepakartojami. O tai tik patvirtina žodžius, kad tikrą meną galima sukurti iš bet ko. Kodėl gi tam į pagalbą nepasitelkus rankų? Būtent taip ir padarė italas Guido Daniele.
Menininko Guido Daniele kūrinys
Menininko Guido Daniele kūrinys / guidodaniele.com nuotr.
Temos: 1 Menas

Šių menininko darbų jokiu būdu negalima įrėminti ar pasikabinti ant sienos, tačiau grožėtis jais galima į valias. Ir netgi būtina! Tapymas ant kūno vis dar vertinamas gana prieštaringai, tačiau jis gali būti ne ką vertesnis už tai, ką matome paveiksluose: formos, linijos, spalvų žaismas, sudėtinga technika ir dar tas masinantis netikėtumas, spėliojimas, kaip gi tai jam pavyksta?

guidodaniele.com nuotr./Italo Guido Daniele menas
guidodaniele.com nuotr. / Italo Guido Daniele menas

1950 m. Soverato mieste, Italijoje, gimęs G. Daniele šiuo metu gyvena ir dirba Milane. Jau nuo 1968 m. menininkas tapo, kuria, organizuoja parodas ir stebina pasaulį savo išradingumu.

guidodaniele.com nuotr./Italo Guido Daniele menas
guidodaniele.com nuotr. / Italo Guido Daniele menas

Beje, kurį laiką nuo 1972 iki 1974 m. Guido mokėsi ir gyveno Indijoje. Nuo 1990-ųjų jis nusprendė į savo kūrybą įtraukti šiek tiek pikantiškumo – kūno tapyba tam tikrai tiko! Jo darbai ant kūno buvo demonstruojami reklamose, parodose, madų pristatymuose. Ir nors visus menininko kūrinius galime pavadinti vertais dėmesio, bene labiausiai žavi pasaulį pavergęs projektas „Handimals“. Neįtikėtina, kokie gyvūnai gali slėptis rankose! Sukurti šiuos piešinius užtrunka ne taip ir trumpai – tik pagalvokite, ar būtų lengva rankas išlaikyti taip, kaip to reikalauja dailininkas, pavyzdžiui, dvi ar net dešimt valandų?..

Tačiau tokia G. Daniele duona. Jo drobė – tai žmogaus oda. Apskritai „Handimals“ kūrinių ciklas prasidėjo nuo to, kad  menininkas buvo pasamdytas vienos reklamos agentūros nupiešti keletą gyvūnų ant žmogaus kūno. G. Daniele susižavėjo šia mintimi, todėl, laikui bėgant, vis tobulino savo techniką. Nieko keista, kad, žvelgiant į jo darbus, atrodo, tarsi jie atgyja. Dažniausiai menininkas į pagalbą pasikviečia vaikus – sūnų Michaelą Jamesą ir dukrą Ginevrą. „Nėra nieko geriau, kai gali dirbti su artimaisiais, ir nieko blogiau už nepažįstamą modelį, kurio rankos pradeda drebėti“, – pasakoja šedevrų autorius. Vienintelis dalykas, kuris liūdina menininką – tai piešinių laikinumas. Juk, tiesą sakant, ilgai vaikščioti su išpieštomis, nors ir labai gražiomis rankomis būtų gana sudėtinga... 

guidodaniele.com nuotr./Italo Guido Daniele menas
guidodaniele.com nuotr. / Italo Guido Daniele menas

Vis dėlto bene geriausiai šių kūrinių ciklą apibūdina G. Daniele žodžiai: „Žmogaus rankos gali sugriauti arba sukurti mūsų pasaulį.“ Pasaulyje, užvaldytame industrijos, mūsų rankos suvokiamos tik kaip darbo įrankis, todėl šie žodžiai įgyja visai kitą prasmę. Akivaizdu, kad menininkas pasirinko kurti, o mes galime tik pasidžiaugti ir pasigėrėti šiais išradingais tapybos kūriniais.

guidodaniele.com nuotr./Italo Guido Daniele menas
guidodaniele.com nuotr. / Italo Guido Daniele menas

Beje, pirmasis jo nupieštas gyvūnas buvo gepardas. Šis piešinys tapo atspirties tašku ir vėliau padėjo jam įgyvendinti kitas fantazijas. Neįtikėtinai žavintys jo kūriniai įkvėpti gamtos: paukščių plunksnos, reptilijos oda, žvilgus kailis, spalvų žaismas – visa tai atrodo netgi pernelyg tikra! Ant rankų išvysti galima ir ištisus kraštovaizdžius: kalnus, uolas, medžius…

„Noriu pamėginti nupiešti ant rankų viską, kas tik įmanoma: gyvūnus, gėles, mašinas, svajones, namus... Dabar, kai man jau daugiau kaip 60 metų, žinau, kad likęs laikas bus skirtas menui. Šiame pasaulyje ir šiame gyvenime noriu dar labiau įprasminti save, kiek galima daugiau išmokti. O kitame gyvenime svajočiau tapti gydytoju, chirurgu, mokslininku ar išradėju ir taip palengvinti žmonių kančias bei sukurti geresnį pasaulį“, – teigia menininkas.

guidodaniele.com nuotr./Italo Guido Daniele menas
guidodaniele.com nuotr. / Italo Guido Daniele menas

Tačiau sutikite, kad ir kaip bebūtų tame kitame gyvenime, ir šiame G. Daniele turi kuo didžiuotis ir džiaugtis. Juk spalvingi jo kūriniai tikrai skatina šypsotis!

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius