Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 19

Nauja manija – spenelių tatuiruotės

Atrodo, šiame pasaulyje išties nebeliko dėl ko jaudintis. Štai, pavyzdžiui, britės pamišo dėl spenelių tobulinimo procedūros...
Nauja manija – spenelių tatuiruotės
Nauja manija – spenelių tatuiruotės

Jeigu krūtinė daili, tarkime, idealiai patobulinta implantais, tačiau moteris nepatenkinta speneliais, tai jokia bėda. Grožio specialistai gali juos patamsinti, jei atrodo per šviesūs, labiau apibrėžti, jei netenkina forma, ar tiesiog padaryti idealiai simetriškus. Skamba žaviai ar absurdiškai?.. Pasirodo, šia paslauga susigundo daugybė moterų.

Kaip viskas vyksta? Procedūra trunka beveik kelias valandas ir kainuoja apie 1 200 svarų (maždaug 5 000 litų). Jos metu parenkamas labiausiai tinkantis spalvinis tonas moterų speneliams. Tobulos išvaizdos speneliai, pasak specialistų, būna iki 18 mėnesių. Prabėgus tiek laiko, galima arba tobulinti juos iš naujo, arba viską palikti taip, kaip yra. Beje, šios procedūros nepavadinsi naujove, mat ji buvo atliekama moterims po tam tikrų krūtinės atkūrimo operacijų ir pan. Šiandien tam dažnai ryžtasi ir norinčios turėti gražius spenelius.

Grožio specialistai, atliekantys šias procedūras, teigia, kad į juos kreipiasi vis daugiau 18–25 metų sulaukusių moterų, kurios nori kuo tamsesnių spenelių. Kodėl? Viena iš specialisčių Gail Proudman tikina, kad tai tampa mada, t. y. užtenka to, kad žurnaluose moterys mato tokius spenelius (beje, dažniausiai padailintus kompiuterių programomis), todėl pasąmoningai jaučia psichologinį spaudimą turėti tokius pačius.

Kad ir kaip tai vertintų visuomenė, dauguma moterų labai patenkintos šia procedūra. Štai 32-ejų Michelle teigia, jog visą laiką jautėsi gana vaikiška ir nejaukiai dėl netobulos spenelių ir jų aureolės formos bei dydžio. „Dabar esu patenkinta. Tai buvo vienas geriausių dalykų, kuriuos pasidariau. Jaučiuosi labiau pasitikinti savimi ir patenkinta savo kūnu“, – tikina moteris.

Ir vis dėlto... Grahamas Offeris iš Britanijos estetinės plastinės chirurgijos asociacijos mano, kad pernelyg tuo žavėtis nederėtų: „Moterims nevertėtų skubėti to darytis tik dėl mados, nes krūtinės spenelių spalva šiaip ar taip keičiasi, ypač per nėštumą ir po jo. Be to, neaišku, kaip tokia procedūra paveiks jūsų spenelius bėgant laikui, kaip ji paveiks pačių krūtų sveikatą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius