-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 01

Naujieji metai – kaip tapti laimingesniems?

Kasmet dažnas prisižada pradėti savo gyvenimą iš naujo arba tikina, kad viską gali pakeisti. Tačiau visiškai natūralu, kad laikrodžiui peršokus vidurnaktį, netampame kitais žmonėmis. Todėl dažnai metų gale vėl viskas kartojasi iš naujo.
Naujųjų metų sutikimas
Naujųjų metų sutikimas / Fotolia nuotr.

Kaip reikėtų elgtis, kad žodžiai įgautų kūną, o mūsų norai išsipildytų?

Atsisveikinkite su praeitimi

Visas nuoskaudas, nesėkmes ir nusivylimus palikite ten, kur jiems ir vieta – praeityje. Išsikuopkite savo vidų ir atraskite naujos erdvės naujoms patirtims, emocijoms, nuotykiams, idėjoms. Ir šią taisyklę galite pritaikyti ne tik asmeniniame gyvenime, bet ir namuose. Gal metas atsikratyti kokių nors daiktų, kurie tik užima vietą?

Psichologai sako, kad kaupdami „juodai dienai“, programuojame save skurdui, nes tam tikra prasme tikimės, kad kažkada ta nemaloni diena ateis. Daug lengviau kvėpuosite, jeigu apsivalysite ne tik dvasiškai, bet ir fiziškai.

Realūs tikslai

Galvokite logiškai, pavyzdžiui, ar turite pakankamai laiko, kad pasiektumėte savo tikslus? Koks bus jūsų veiksmų planas? Geriausia, kad savo tikslą galėtumėte kontroliuoti tik jūs pats, kadangi atsakingi esate tik už save, o ne už kitų žmonių poelgius. Pagalvokite, ko jums reikia, kad tikslas taptų realybe, ir eikite į jį palaipsniui.

Vizualizuokite savo norus

Geriau ne tik žinoti, ko norite, bet ir matyti, dėl ko stengiatės. Pavyzdžiui, svajojate keliauti? Tuomet negalvokite apie tai, kaip savo spintą papildyti dar viena suknele. Susitelkite į savo kelionės tikslą, domėkitės, sekite kelionių puslapius, bendraukite su žmonėmis, kurie išmaišė pasaulį. O jeigu ant kompiuterio ekrano jus pasitiks įvairiausios norimos šalies nuotraukos, ar gali būti geresnė motyvacija tai pamatyti realybėje?

TAIP PAT SKAITYKITE: Naujųjų metų pažadai: ko sau nereikėtų žadėti

Turėkite mėgstamą užsiėmimą

Kūrybiškumo lavinimas įgyja vis didesnį pagreitį. Štai romano „Valgyk, melskis ir mylėk“ autorė Elizabeth Gilbert sako, kad reikia užsiimti kūryba ir nebijoti nesėkmių. Galimybė išmokti ką nors naujo – tai tiesiausias kelias į tobulėjimą, todėl jeigu seniai svajojate išmokti megzti, būtinai tą ir padarykite. Nesustokite mokytis – tai galite daryti savarankiškai ar net užsirašyti į kokius nors kursus.

Susidarykite sąrašą knygų, kurias turite perskaityti

Knygos mus moko, lavina, įkvepia, padeda pamatyti visokį pasaulį. Beje, net įveikia stresą, kaip tvirtina britų mokslininkai. Rinkitės patį įvairiausią turinį – nuo biografijų iki klasikinės grožinės literatūros, sveikatos, mitybos ar psichologijos temų. Knygos – puiki galimybė užmegzti pokalbį ir savo pasaulį padaryti dar šviesesnį ir įdomesnį.

Užsirašykite laimingus įvykius ir nutikimus

Turėkite įprotį užsirašyti tai, kas suteikė malonių emocijų – tebūna tai kolegos komplimentas, smagus susitikimas su draugais, netikėta dovana... Puoselėkite šią tradiciją kasdien, taip atrasdami ir suvokdami, kad kiekvieną dieną gali nutikti kas nors gero. Tik pagalvokite, kaip bus malonu praėjus metams perskaityti net 365 įsimintinus dalykus!

Mylėkite ir girkite save

Su sunkumais susidoroti yra daug lengviau, kai žinai, kad kelio pabaigoje tavęs laukia apdovanojimas. Todėl apdovanokite save už įdėtas pastangas bet kokioje situacijoje. Tegu tai būna apsilankymas grožio salone, naujas pirkinys, įdomus filmas... Tai puikus kelias labiau pasitikėti savimi ir siekti savo tikslų su užsidegimu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kas laukia 2017 metais? Sėkmingiausi ir nepalankiausi periodai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius