Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 30

Pasisemkite idėjų: gaminame advento kalendorių

Jau nuo senų laikų adventas yra laikomas rimties, dvasinio apsivalymo metu. Prasidėjęs Šv. Andriejaus dieną, jis tęsiasi keturias savaites ir baigiasi Kalėdomis. Tai ne tik ramybės, bet ir paslaptingas, mistiškas laikas, alsuojantis Kalėdų dvasia ir švenčių laukimu.
Advento kalendorius
Advento kalendorius / „Shutterstock“ nuotr.

Juk būtent šiuo laikotarpiu kiekvienuose namuose sužimba eglutės, o virtuvėse vis dažniau pakvimpa įvairiais žiemiškais aromatais. Kad Kalėdos ateitų dar greičiau ir jų nebūtų taip ilgu laukti, portalas Ji24.lt siūlo namuose pasidaryti advento kalendorių, kuris kiekvieną dieną primins apie artėjančias gražiausias metų šventes.

Taip pat skaitykite: Ruošiamės Kalėdoms: advento vainiko idėjos

Jūsų pagaminto advento kalendoriaus išvaizda ir turinys priklauso tik nuo jūsų fantazijos, tik nepamirškite ant kalendoriaus užrašyti skaičiukų, kurie primins apie artėjančias šventes.

Kalendorių galite daryti kabindami saldainių ar kitų skanėstų pripildytas kojines ant židinio, dėdami dovanėles į mažas dėžutes, iš kurių suformuosite eglutę... Saldų kalendorių galima sukurti net iš degtukų dėžučių. Tiesiog apklijuokite jas kalėdiniu dovanų popieriumi, priklijuokite skaičiukus ir suformuokite iš dėžučių Kalėdų eglutę ar dailiai jas suklijuokite ant gražaus kartoninio popieriaus.

VIDEO: Advento kalendorius iš degtukų dėžučių

Tiesa, advento kalendorius nebūtinai turi būti saldus. Savo šeimai ar draugams galite paruošti ir užduočių kalendorių – ant mažų kortelių užrašykite tos dienos užduotį, palinkėjimą ar smagią frazę ir jas visas gražiai apipavidalinkite. Korteles sukabinkite su šventiškai nudažytais skalbinių segtukais ar priklijuokite ant kartono ir dailiai įrėminkite.

VIDEO: Advento kalendorius rėmelyje

Taip švenčių laukimas bus dar smagesnis ir naudingesnis, ypač jei prigalvosite daug gerų ir naudingų užduočių. Juk belaukiant Kalėdų ir Naujųjų metų būtų gerai išpirkti visas metų nuodėmes, ar ne?

Gražus advento kalendorius gali atstoti ir Kalėdų eglutę. Ant sienos iš šviečiančios kalėdinės girliandos suformuokite eglutę, pakabinkite ant jos keletą dekoracijų ar gražių ir spalvingų žaisliukų, viršuje priklijuokite blizgančią žvaigždę, o eglutės apačioje išdėstykite sunumeruotas dėžutes ar maišelius su mažomis dovanėlėmis.

VIDEO: Advento kalendorius-eglutė

Dar daugiau įvairių idėjų advento kalendoriui galite pažiūrėti mūsų galerijoje. Ramaus ir jaukaus švenčių laukimo!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius