-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 21

Populiariausi pasaulio serialai

Pastaruoju metu vis dažniau kalbama, kad šiandien televizija išgyvena nuosmukio laikus. Tačiau būkime atviri, kai kurie televizijos sukurti darbai tapo tarsi amžiaus simboliais. Mes norėjome Reičel iš serialo „Draugai“ šukuosenos, troškome tokių nuotykių, kokius patyrė „Sekso ir miesto“ herojės ar su didžiausiu susidomėjimu sekėme „Nusivylusių namų šeimininkių“ peripetijas...
Serialas „Seksas ir miestas“
Serialas „Seksas ir miestas“

Vardyti galėtume be galo be krašto. Visgi kokius mūsų šalyje pavadintume populiariausiais?..

 

► „Seksas ir miestas“ (1998-2004)

 

Keturių jaunų merginų meilės paieškos, nuolatiniai nusivylimai, santykių analizė niekada nemiegančiame Niujorke serialui atvėrė kelius į triuškinamą šlovę. Kerė, Šarlotė, Samanta, Miranda – skirtingos, seksualios, pašėlusios, linksmos, laimingos, liūdnos... Tai tikra moterų biblija! Žodžiu, „Sekse ir mieste“ kiekviena moteris galėjo atrasti save ar tinkamu metu sulaukti patarimu, kartu su serialo herojėmis išgyventi santykių griūtį, konfliktus ar „pasisemti“ patirties iš nuolatos sekso ištroškusios Samantos... Vėliau, kai serialas buvo baigtas rodyti, kino teatrus pasiekė du „Sekso ir miesto“ filmai, kuriuose santykių ekspertės Kerės gyvenimą pagaliau per vargus vainikavo santuoka su Misteriu Šauniuoju. Žurnalistė Kerė buvo tapusi ir stiliaus ikona tūkstančiams moterų: ekstravagantiškais jos apdarais ir dieviško grožio batelių spinta įkvėpė aikčioti tikras mados gerbėjas.

 

► „Draugai“ (1994-2004)

 

Šešių draugų gyvenimo istorijos pritraukė milijonus žiūrovų, o tuo metu ne itin žinomi aktoriai kažin ar galėjo tikėtis tokios neblėstančios šlovės... Dar ir dabar nusprendę įsijungti bet kurio sezono seriją greičiausiai plyštumėte juokais. Draugų kompanijos juokeliai, apdarai, šukuosenos ir išgyvenimai tapo tokie sektini ir smagūs, kad serialą drąsiai galima vadinti neatsibostančia klasika. Tiesa, vienas pagrindinių aktorių Matthew Perry prisipažino, kad filmavosi dešimtmetis buvo tikras košmaras, kadangi jis kankinosi nuo alkoholio ir narkotikų priklausomybės, o Jennifer Aniston tikino iš visos širdies nekentusi Reičel šukuosenos, dėl kurios iš proto kraustėsi visos pasaulio moterys ir kurią sukūrė apsvaigęs kirpėjas... Beje, Jennifer Aniston ir Cortney Cox geriausios draugės buvo ne tik seriale – jos puikiai sutaria dabar. Vis dėlto, nė vienas „Draugų“ aktorius daugiau nesulaukė tokios šlovės kaip šiame seriale.

 

Serialas Draugai
Serialas „Draugai“

 

► „Sopranai: mafijos kronika“ (1999-2007)

 

Neseniai anapilin iškeliavęs šviesaus atminimo itin talentingas aktorius Jamesas Gandolfinis pasauliui priminė, kokių nuostabių vaidmenų yra sukūręs. Neabejotinai vienas ryškiausių  - mafijos vadeivos Tonio personažas. Tiesa, pats aktorius tiesiog nekentė būti vadinamas „Sopranu“, tačiau ilgainiui gyvenime jam kone prilipo „mafijozo“ etiketė. Seriale gvildenamos amžinos pasaulio ir šeimos problemos – su psichologe besikonsultuojantis Tonis, net ir turėdamas valdžią bei galią savo rankose puikiai supranta, kad suvaldyti savo parankinius, o tuo labiau šeimą reikia angeliškos kantrybės. O kai viskas slysta iš rankų... Trumpai tariant, tai serialas, kurio niekaip kitaip nepavadinsi tik kultiniu, kurį netgi Amerikos rašytojų gildija išrinko parašytu geriausiai (tarp 101 jis užima pirmąją vietą).

 

Serialas Sopranai: mafijos kronika
Serialas „Sopranai: mafijos kronika“

 

► „Nusivylusios namų šeimininkės“ (2004-2011)

 

Šis serialas patraukė tuo, kad tai buvo kitokia istorija apie moterų gyvenimus. Tiksliau jame susipynė drama, komedija ir netikėti kriminalai. Kiekvienas sezonas prasidėdavo naujais veikėjais, kurie savyje slėpdavo pačias netikėčiausias paslaptis. Visos labai skirtingos pagrindinės veikėjos Siuzan, Bri,  Linetė ir Gabi ne tik tampa geriausiomis draugėmis Visterijos gatvėje, bet ir nuolatos įsipainioja į netikėčiausias situacijas. Įdomu, kad iš pradžių „Nusivylusių namų šeimininkių“ netroško joks kanalas, ir tik debiutas ABC  padėjo iš naujo perrašyti serialų istoriją, o ir pačiam kanalui tai išėjo į naudą – jis lyg feniksas prisikėlė iš pelenų. Kad ir kaip būtų, dabar tai jau nemari klasika. Na o apie kartu dirbančių aktorių konfliktus sklandė keisčiausių legendų: tarkime, vieną pagrindinių aktorių vaidinusi Siuzan (Teri Hatcher) itin nesutarė su savo kolegėmis, na, o seksualioji blondinė Edė Brit, ne šiaip sau gyvenimą seriale baigė kraupia autoavarija...

 

Serialas Nusivylusios namų aeimininkės
Serialas „Nusivylusios namų šeimininkės“

 

► „Grožio peilis“ (2003-2010)

 

Šiuolaikinės grožio industrijos atspindys: kaip plastikos chirurgai užvaldo moterų kūnus ir mintis, o juos pačius apakina nesveikas godulys pinigams. Na o kur pinigai – ten kova už galią, nusikaltimai ir labai jau nuodėmingas gyvenimo būdas... Ko gero, labiausiai šis serialas intrigavo tuo, kad viskas buvo pateikiama nestokojant išties aštraus ir ironiško humoro... Per serialo gyvavimo metus „Grožio peilis“ buvo ne kartą nominuotas ne vienam svarbiam apdovanojimui, taip pat pelnė „Emmy“, „Auksinius gaublius“. O žiūrovai prilipę prie televizijos ekranų sekė kiekvieną dviejų avantiūristų plastikos chirurgų žingsnį.

 

Serialas Grožio peilis
Serialas „Grožio peilis“

 

► „Vedęs ir turi vaikų“ (1987-1997)

 

Dar vienas šedevras trukęs dešimtį metų. Elo Bandžio ir jo pakvaišusios šeimynėlės su dar labiau kvėštelėjusiais kaimynais nuotykiai pasaulį domina dar ir dabar ir kelia daug gardaus juoko. Ir niekas negalėtų ginčytis, kad tai buvo  pats geriausias Edo O'Neillo vaidmuo! Nepaisant to, kad jis save išbandė ne viename amplua, o dabar filmuojasi taip pat garsiame seriale „Moderni šeima“. „Vedęs ir turi vaikų“ - tiesiog be konkurencijos. Šio serialo veiksmas vyksta Čikagoje, Elas dirba batų pardavėju ir turi išlaikyti savo parazituojančią kvaištelėjusią šeimynėlę: žmoną Pegę, kuri dievina Opros laidas ir įvairius skanėstus, ne itin išmintimi žibančią gražuolę blondinę dukrą ir turbūt sveikiausio proto, bet nuolat į nesėkmes įsisukantį sūnų... Požiūris į gyvenimą, šeimą ir supantį pasaulį šiame seriale ir ciniškas, ir sarkastiškas, tačiau svarbiausia – labai juokingas.

 

Serialas Vedęs ir turi vaikų
Serialas „Vedęs ir turi vaikų“

 

► „Dingę“ (2004-2010)

 

Šis kūrinys žiūrovus sužavėjo mistika, nenuspėjamumu, intrigomis – juk išlaikyti išrankius stebėtojus prie TV ekranų dabartiniais laikais tikrai nelengva. Lėktuvo katastrofa ir juo skridusių žmonių išsigelbėjimas keistoje tropinėje saloje žadėjo tikrą nuotykių audrą. Beje, „Dingę“ vadinamas vienu brangiausių serialų jo kūrimo istorijoje – pirmosios dvi serijos kainavo daugiau kaip 10-14 milijonų JAV dolerių! Pats serialas ne kartą gavo „Emmy“ ir „Auksinių gaublių“ apdovanojimus.

 

Serialas Dingę
Serialas „Dingę“

 

► „Daktaras Hausas“ (2004-2012)

 

Ciniškas, sarkastiškas ir velniškai žavus daktaras Hausas – vienas įsimintiniausių šio amžiaus serialo personažų. Dargi ir tikrai turtingas – už vieną serija Hugh Laurie gaudavo apie 1 milijoną dolerių! Tiesa, nors žiūrovai mirte mirė smalsumu dėl daktaro meilės ir gyvenimo, priklausomybės vaistams peripetijų, tačiau pats aktorius realybėje tikino nebuvęs tinkamai pasiruošęs užgriuvusiam populiarumui. „Vaidinti daktarą Hausą buvo tikras košmaras!”, - teigė Hughas Laurie, nors per savo karjerą šiame seriale jis pelnė ne vieną rimtą apdovanojimą.

 

Serialas Daktaras Hausas
Serialas „Daktaras Hausas“

 

► „X failai“ (1993-2002)

 

Fantastikos era – „X failų“ kūrėjai sutraukė būrius, besidominčius mistika, ateiviais, kosmosu ir kitais paranormaliais dalykais. Įtraukiantis garso takelis, taikliai parinkti aktoriai sukūrė greičiausiai labiausiai įsimintinus vaidmenis per savo karjerą. Garsusis FTB agentas, kurį vaidino Davidas Duchovny, ne kartą pelnė įvairių apdovanojimų ir buvo išrinktas vienu seksualiausių vyrų, o pamišę gerbėjai stengėsi jį supiršti su kolege Gilian Anderson... Tiesa, sklandė pačių įvairiausių gandų apie šią aktorių porą – esą jie negalėjo vienas kito pakęsti. Na o Davidas Duchovny, vėliau visai kitame amplua sužibęs gašlioje „Nuodėmingoje Kalifornijoje“ prisipažino kenčiantis nuo sekso priklausomybės... 

 

Serialas X failai
Serialas „X failai“

 

► „Simpsonai“ (1989-...)

 

Vaikams, bet ne vaikams. „Simpsonai“ jau daug metų karaliauja žiūrimiausių serialų topuose. Ir tikrai neatsitiktinai. Ši situacijų komedija, pašiepianti amerikietišką gyvenimo būdą, skaičiuoja jau 24-tą sezoną ir yra kone ilgiausiai besitęsianti TV programa. Nors pirmosios serijos neprilygsta sukurtoms dabar, tačiau juk smagu prisiminti nuo ko prasidėjo „Simpsonų“ era... Be to, nors Simpsonai ir animaciniai herojai, šlovės alėjoje Holivude jie turi savo žvaigždė. O to neretai nesulaukia ir realios garsenybės.

 

Serialas Simpsonai
Serialas „Simpsonai“

 

► „Santa Barbara“ (1984-1993)

 

Tikrų tikriausia serialų eros pramotė... Ar rastumėme nors vieną žmogų, kuris būtų apie jį nieko negirdėjęs? Jeigu ir nestebėjote, atrodo, visą amžinybę besitęsiančių turtuolių šeimos dramų, greičiausiai žinote, kad šis pavadinimas jau tapęs kone bendriniu žodžiu, apibūdinančiu tikrą dramą mūsų gyvenime. Visa Lietuva vienu metu tiesiog ėjo iš proto dėl šios muilo operos ir kas vakarą metę visus reikalus į šoną skuosdavo prie žydrųjų ekranų, kad ginkdie, nepraleistų, kokio svarbaus siužeto vingio. Beje, kai kurios šio serialo žvaigždės netgi lankėsi mūsų šalyje...   

 

Serialas Santa Barbara
Serialas „Santa Barbara“

 

P. S. Tiesą sakant, šiais laikais išskirti pačius pačiausius serialus yra nelengva – jų tikra gausybė! Vieniems patinka komedija „Kaip aš sutikau tavo mamą“ (How I meet your mother), kadangi primena garsiuosius „Draugus“, kitiems „Liežuvautoja“ (Gossip girl) ar „Jaunosios melagės“ (Pretty little liars) dėl intrigų ir taip aktualaus stiliaus vingrybių, kiti dievina viduramžių magija persmelktą „Sostų žaidimai“ (Games of Thrones) ar fantastinį pasakų „Vieną kartą“ (Once upon a time)... Pastaruoju metu kalbama, kad bene geriausiu vis dėlto galima tituluoti „Reklamos vilkai“ (Mad Men) prie kurio kūrybos prisidėjo „Sopranai: mafijos kronika“ kūrėjai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius