Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Receptų konkurso „Grybų karas“ nugalėtojams – žurnalo „Ji“ prenumerata

Grybai.
Fotolia nuotr. / Grybai.
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Štai ir atėjo momentas, kai galime įvardyti Ji24.lt skelbto receptų su grybais konkurso nugalėtojus.

Iš konkurse dalyvavusių autorių atsiųstų receptų skaitytojai išsirinko savo favoritą – geriausias visiems pasirodė Vitos K. iš Kauno atsiųstas pyrago „Grybautojo svajonė“ receptas (29 proc. balsavusiųjų balsų).

Receptas: Pyragas „Grybautojo svajonė“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.6 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grybai: 200.00 g (200 - 300 virtų - įdarui)
Faršas: 200.00 g (mėgstamo - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (0,5 - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3 - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (žiupsnelis - įdarui)
Grietinė: 150.00 g (tešlai)
Majonezas: 150.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1 - 1,5 - tešlai)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Miltai: 1.00 sauja (tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo)
Kaip gaminti
  1. Įdarui - faršą pakepinkite, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, porus ir grybus.
  2. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis.
  3. Viską pakepinkite, ataušinkite.
  4. Tešlai - majonezą, grietinę, kiaušinius sumaišykite.
  5. Sudėkite kepimo miltelius, išsijotus miltus.
  6. Viską gerai išmaišykite.
  7. Pyrago formą, sutepkite aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais, pilkite 2/3 tešlos.
  8. Tada tolygiai paskirstykite įdarą ir užpilkite likusia tešla.
  9. Kepkite įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.   
  10. Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas. Tinka prie arbatos ar sultinio puodelio, labai skanus gamtoje grybaujant ar iškylaujant.

Receptą atsiuntė Vita K., Kaunas.

 

Ji24.lt redakcija skelbia dar dvi nugalėtojas – Daivą S. iš Tauragės už grybų pyrago receptą (24 proc.) ir Audronę A. iš Čekiškės, atsiuntusią net tris receptus, tačiau originaliausias pasirodė – „Knygutės“ su grybais (19 proc.).

Receptas: Grybų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinėlė: 200.00 g (35 proc. riebumo)
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 4.00 vnt. (lakštų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grybai: 400.00 g (virtų, reikės tokio kiekio, kad užtektų iškloti tešlą)
Faršas: 300.00 g (kepto paukštienos, reikės tokio kiekio jog užtektų iškloti tešlą.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Skardos dugną išklokite kambario temperatūros tešlos lakštais.
  2. Kiaušinius šakute išplakite su grietinėle, druska ir prieskoniais.
  3. Ant tešlos lakštų juostelėmis išklokite faršą ir grybus.
  4. Užpilkite paruoštą grietinėlę, jei dar liko tešlos lakštų supjaustykite juostelėmis ir užklokite būsimo sočiojo pyrago viršų. Skardą pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min.
  5. Greita, sotu ir paprasta.

Receptą atsiuntė Daiva S., Tauragė

Receptas: „Knygutės“ su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 18
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos, vidutinio dydžio su lupenomis)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį įdarui ir tešlai)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Petražolės: 1.00 sauja (šakelių papuošimui)
Grybai: 1.00 st. (virtų - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelio - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Virtus grybus ir svogūną sumalkite, įberkite druskos ir pipirų, pakepinkite keptuvėje su aliejumi, atvėsinkite.
  2. Keletą grybų galvučių palikite papuošimui.
  3. Išvirtas su lupenom bulves atvėsinkite, nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltų ir išminkykite kol nelips prie rankų ir galima bus kočioti .
  4. Iš tešlos iškočiokite 2-3 mm storio lakštą, supjaustykite juostelėmis, iš jų - stačiamapiais gabalėliais.
  5. Ant pusės gabalėlio uždėkite šaukštelį grybų įdaro ir užlenkite kitą dalį, gaunasi „knygutė“.
  6. Kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje.
  7. Sudėjus į lėkštę, papuoškite grybų galvutėmis ir petražolių šakelėmis.

Receptą atsiuntė Audronė A., Čekiškė

Sveikiname nugalėtojas ir prašome parašyti savo vardą, pavardę, adresą ir telefono numerį. Savo duomenis siųskite adresu ji24.lt@zlg.lt arba parašykite žinutę mūsų „Facebook“ paskyroje.

Komentarai
Temos Receptai, Grybai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką