Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 18

Subalansuota savaitgaliui: 5 kūrybiškumą lavinantys pratimai

Kaip dažnai iš jūsų prašo kūrybiškų sprendimų, inovatyvių idėjų, kitokio požiūrio? Kasdieninė rutina ar per dideli darbo krūviai nepadeda išlikti kūrybiškomis asmenybėmis. Kūrybiškumą padeda susigrąžinti buvimas gamtoje, jūsų įprastai veiklai priešingi užsiėmimai ar kūrybiškumo lavinimo pratimai.
Vaizduotė
Vaizduotė / Vida Press nuotr.

Štai penki paprasti pratimai, kurie gali padėti išjudinti jūsų kiek prisnūdusį kūrybiškumą, išbandykite!

Pratimas Nr. 1: Du atsitiktinumai

Paimkite storą žodyną ir atsitiktinai pasirinkite du žodžius. Tiesiog durkite pirštu į bet kurį puslapį. Pabandykite tarp šių dviejų žodžių rasti ryšį, kažkokį juos jungiantį bendrumą. Jeigu jo nėra – sugalvokite savo versiją. Sugalvokite beprotišką istoriją, į kurią ir įdėkite šiuos žodžius ar juos jungiantį bendrumą. Šis pratimas labai gerai treniruoja smegenis.

Pratimas Nr. 2: Išprotėjęs genetikas

Paimkite švarų popieriaus lapą ir flomasterį. Labai gerai, jeigu nemokate piešti, nes grožis ir rezultatas yra visiškai nesvarbūs. Svarbiausia – procesas. O dabar nupieškite padarą, kuriame bus kas nors iš visų jums žinomų gyvūnų. Pavyzdžiui, galite piešti lapę su žuvies žvynais arba kiškį su kanopomis. Pratimo tikslas – nužudyti logikos balsą ir sveiko proto likučius, kad pradėtų reikštis kūrybiškumas.

Fotolia nuotr./Moteris piešia
Fotolia nuotr.

Pratimas Nr. 3: Beprotis architektas

Išsirinkite 10 bet kokių žodžių. Jūs esate architektas, turite užsakymą – namo projektas. Tačiau užsakovas turi 10 reikalavimų, tie reikalavimai – tai anksčiau jūsų sugalvoti 10 žodžių. Laisvai interpretuokite tuos „reikalavimus“, pavyzdžiui, jeigu buvo žodis apelsinas, vadinasi, gali būti oranžinis stogas, pupa – tokios formos langai ar durys. Įsivaizduokite, kaip realybėje atrodytų toks namas.

Pratimas Nr. 4: 10+10

Išsirinkite bet kokį žodį, bet tai turi būti daiktavardis. Dabar parašykite 5 būdvardžius, kurie, jūsų manymu, labiausiai tinka šiam žodžiui. Pavyzdžiui, kojinės – juodos, šiltos, vilnonės, žieminės, švarios. Padarėte? Dabar pabandykite parašyti dar 5 būdvardžius, kurie visai netinka šitam žodžiui. Čia visi ir „pakimba“. Pasirodo, tai sunkoka užduotis. Paieškokite žodžių iš kitų sferų, pavyzdžiui, plastmasinės, metalinės, aliejuotos kojinės. Kaip iš karto įsišėlsta vaizduotė...

Vida Press nuotr./Idėja
Vida Press nuotr.

Pratimas Nr. 5: Pavadinimas

Pabandykite kas kartą, kai kažkoks daiktas jus sudomina, sugalvoti jam pavadinimą. Galima trumpą ir aiškų, galima ilgą ir painų. Pratimo tikslas – pavadinimas privalo jums patikti. Pamenate animacinio filmuko „Medžioklės sezonas“ personažą, linksmuolį elniuką Eliotą? Jis buvo sugalvojęs sau nuostabią pravardę – Grėsminga Miško Uoga. O jau kaip jam pačiam ta pravardė patiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius