Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 madingiausi daiktai šį pavasarį

Jaučiate? Pavasaris artėja. Parduotuvėse jau dėliojamos ir kabinamos šiltojo sezono drabužių ir aksesuarų kolekcijos. Kaip nesuklysti ir išsirinkti tai, kas madinga, stilinga ir praktiška?
Mergina su lietpalčiu.
Mergina su lietpalčiu. / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Mada Lūpdažis

Lietpaltis

Šį pavasarį madingi įvairaus ilgio, spalvų ir audinio apdarai: pradedant lengvučiais šiugždančiais medvilnės paltukais, baigiant itin prabangiai atrodančiais verstos ar lygios odos rūbais nuo lietaus. Esminė taisyklė – turi būti išlaikomas griežtas militaristinis pradmuo: gilios kišenės priekyje, dirželis su sagtele ar be jos, dviejų eilių sagos ir atverčiama apykaklė. Prieš įsigydama šį drabužį, atkreipkite dėmesį, kokios spalvos vyrauja jūsų spintoje. Jei mėgstate ryškias spalvas, rinkitės ramius ir visada madingus žemės atspalvius. Jei spintoje vyrauja konservatyvumas ir tamsesnės spalvos, neprašausite pro šalį pasirinkusi pastelinių tonų, rusvai žalsvos ar dangaus žydrumo lietpaltį.

Raudoni lūpų dažai

Jei jau turite gėlėtą suknelę ar viliokišką kostiumėlį, įsigykite fatališkos raudonos spalvos lūpdažį. Antraip būsite lyg gėlė be kotelio arba drugelis be sparnų. Anot mados žinovų, raudonas lūpdažis moterims, pasiruošusioms vilioti, žavėti ir bučiuoti mylimus vyrus, šį pavasarį tiesiog būtinas.

„Scanpix“ nuotr./
„Scanpix“ nuotr./„John Galliano“ modelis.

Ne paslaptis, kad raudona turi begalę atspalvių. Tad lūpdažį rinkitės atsižvelgusi į savo veido odos, akių bei plaukų spalvą. Jei esate šviesios odos šviesiaplaukė, jums tinka šaltesni raudoni tonai, jei šatenė ar tamsi brunetė, drąsiai lūpas paryškinkite šiltesniais atspalviais: koraliniu, šiltu rožiniu ar net vyšniniu.

Smėlio spalvos aukštakulniai

Drabužių ir avalynės dizaineriai lyg susitarę tvirtina, kad šį pavasarį vis dar madingos smėlio ir kūno spalvos (angl. nude). Ant podiumų jos karaliauja jau ne pirmą sezoną ir, panašu, nesiruošia trauktis. Įsigijusi smėlio spalvos aukštakulnius, tikrai nesuklysite.

„Scanpix“ nuotr./
„Scanpix“ nuotr./„Gianfranco Ferre“ modelis.

Prie gėlėtos suknelės ar viliokiško kostiumėlio tokie bateliai turėtų būti parduodami kaip komplektas. Kūno spalvos avalynė labai praktiška – ji tinka ir prie suknelės, ir prie sijonėlio, lygių arba siaurėjančių kelnių bei džinsų ir, žinoma, lietpalčio.

Katės akių formos akiniai

Akiniai nuo saulės šį sezoną būtini. Ne tik todėl, kad jūsų akims ar paakių odai gali pakenkti ultravioletiniai spinduliai. Tokios formos akiniai nuo saulės – pavasario bei vasaros sezono hitas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Muzikantė Grimes.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Muzikantė Grimes.

Madingi šiek tiek stilizuoti masyvesni akiniai itin plačiais juodais arba baltais rėmeliais. Jie tarsi atkeliavę iš šeštojo dešimtmečio Amerikos, kai moterys puošdavosi net eidamos į maisto prekių parduotuvę. Tad slėpkimės nuo saulės ir svetimų žvilgsnių oriai ir tik po nuostabiais katės akių formos akiniais!

Taisyklingos formos rankinė

Daugiau jokių maišo formos rankinių – jos skirtos bulvėms parsinešti. Šį sezoną vėjas pučia iš šeštojo dešimtmečio Amerikos – tad vėl madingos taisyklingos trapecijos ar stačiakampio formos kelių spalvų rankinės. Įsigykite naują ar atnaujinkite seną aksesuarą – svarbu, kad jame derėtų ramios, gaivios ir žemiškos tamsios spalvos (geltona ir juoda, samanų žalia ir prigesinta oranžinė, žalia mėtos ir balta).

„Scanpix“ nuotr./
„Scanpix“ nuotr. „Miu Miu“ modelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius