Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keisčiausios džinsinės mados

Kiekviena mūsų turi mėgstamiausių džinsų porą, galbūt netgi sijoną arba suknelę, pasiūtus iš šio audinio. Šiuolaikinis pasaulis neįsivaizduojamas be džinso – tai puikiausias laisvalaikio drabužis. Jis patogus, praktiškas ir tinkantis kiekvienam. Tačiau pasaulis išvysta ne tik praktiškų, bet ir keistų džinsinės mados variantų. Pasidairykime kartu!
Džinsai
Džinsai / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Džinsai Mada

Nors pastarieji mados sezonai nuosaikūs ir niekas nei iš įžymybių, nei kasdienio pasaulio atstovų nebelinkę demonstruoti saviraiškos žaliais plaukais, stirksančia „ežiuko“ šukuosena, kuriai suformuoti prireikia pusės želė indelio, tikriausiai pamenate, kad prieš gerus dešimt metų visuomenės mados ir stiliaus suvokimas kur kas skyrėsi nuo šiandienių stiliaus normų. Ar menate 2001-uosius, kai tuometė žvaigždžių porelė – atlikėjai Britney Spears ir Justinas Timberlake’as – nuo galvos iki kojų pasirodė džinsiniais kostiumais (nuotrauką rasite čia)? Neabejojame, panašių stiliaus metamorfozių teko išgyventi ir ne vienai iš mūsų – nuo džinsinių delninukių iki iš skiaučių susiūtų liemenių. Šiandien, žiūrint į tokias nuotraukas, galima arba skaniai pasijuokti, arba čiuptis už kaistančių iš gėdos žandų. Žinoma, geriau pirmasis variantas. Juk nebelaikote tų keistų džinsinių šedevrų savo spintose?

Pažvelkime į nuostabą keliančius džinsų variantus. Nepatikėsite, bet visus juos užsigeidusi galite... nusipirkti! Turguje, vintažiniame butike arba interneto parduotuvėje.

► Aiškus moto

Žinutė čia akivaizdi: „Aš priklausau gaujai!“ Tiesa, nors šis kadras – dokumentinis, vaizduojantis vieno Meksikos kalėjimo kalinių dekoruotus džinsus su ginklų atspaudais, neabejojame, kad panašių variantų galima atrasti ir didmiesčių turguose. Jei jau ne ginklų atvaizdais margintų kelnių, tai bent papuoštų keisčiausiais bei provokuojančiais užrašais ar kitomis grafinėmis ikonėlėmis.

Scanpix nuotr. / Džinsai
Scanpix nuotr. / Džinsai

► Patogiau nebūna

Ar jūsų darbe leidžiama dėvėti džinsus? Puiku. Turbūt neretai juos dėvite ir namie? Jei taip, ar kartais vis tiek nejaučiate, jog ankstyvais ir šaltais rytais tingisi šiltas pižamos kelnes iškeisti į džinsus? Vieni gamintojai sugalvojo alternatyvą toms moterims, kurioms net džinsinės kelnės neatrodo patogiausias drabužis. Tai – pižamos ir džinsų junginys! Atrodo kaip džinsas, o kūną šildo tarsi pižama! Kaip jums toks laisvalaikio drabužėlis?

pajamajeans.com nuotr. / Džinsai
pajamajeans.com nuotr. / Džinsai

► Mergaitiška?

Ši tendencija, sakoma, įkvėpta vintažinės eros ir kaspinėlių, nors kur kas labiau primena Azijos gatvės stilių ir išradinguosius jų paauglius. Ar tikrai tokios detalės yra seksualios, kaip teigia gamintojai? Moterims toks drabužis nebetinka, nes atrodo vulgariai, mergaitėms taip pat, nes atidengia pernelyg daug (vargu ar į mokyklą, būrelius su tokiomis ramiai pavaikščiosi). Džinsai su elastanu – puikus gaminys, tik, įtariame, geriau jau nuobodus ir saugus, bet klasikinis jų variantas.

ebay.com nuotr. / Džinsai
ebay.com nuotr. / Džinsai

► Džinsiniai batai

O štai tokius batus, sportbačius, batelius ar ilgaaulius, greičiausiai, kažkada buvo įsigijusi ir ne viena mūsų skaitytoja. Kad ir kiek tokių batų būtų prigaminta, sakykite, ką norite, mados kritikai šiam mados sprendimui niekuomet nepritars. „Neskoninga, ir taškas!“ – linksi šie drauge su mados istorikais.

ebay.com nuotr. / Džinsiniai batai
ebay.com nuotr. / Džinsiniai batai

► Patriotiškumas

Iš visų pasaulio vėliavų, puošiančių ne vėliavų juostas, o kelnes, JAV ir Didžiosios Britanijos raštai yra populiariausi. Tokios kelnės ar trumpi džinsiniai šortai – labai jaunatviški, alsuojantys muzikinio vasaros festivalio nuotaika ir nuolat atsirandantys parduotuvių asortimentuose vienu ar kitu pavidalu.

fashionunion.com nuotr. / Denim USA džinsiniai šortai
fashionunion.com nuotr. / Denim USA džinsiniai šortai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius