-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokias kelnaites rinktis

Matuodamasi apatinio trikotažo komplektus, paprastai priekabiai vertinate tik liemenėles? Tikriausiai nežinote, kad skirtingų modelių kelnaitės turi savitų ypatybių, į kurias vertėtų atsižvelgti, jei rūpi kur kas daugiau dalykų nei apatinių seksualumas.
Apatinis trikotažas
Apatinis trikotažas / Shutterstock nuotr.

Klasinio modelio (angl. „briefs“). Tai visiškai užpakaliuką ir klubus uždengiančios kelnaitės sulig juosmeniu. Gali būti ir pažeminta juosmens linija.

Tokio modelio kelnaitės, atspindinčios praėjusio amžiaus 5–7-ojo dešimtmečių apatinių madą, pastaruoju metu yra apatinių mados „favoritės“. Gipiūrines drąsiai galima dėvėti po perregima vakarine suknia (tendencija VPL (matoma kelnaičių linija) atsirado dar 1970-ųjų viduryje, kada JAV pasirodė originali apatinio trikotažo prekių ženklo „Underalls“ reklama). Pasiūtos iš storo nailono ar spandekso, patogiai prispaudžia išsikišusį pilvuką, o medvilninės maloniai priglunda prie kūno.    

Klasikinio fasono su giliomis iškirptėmis klubų šonuose (angl. „hight cut briefs“). Tokios kelnaitės turi aukštą juosmens liniją, visiškai uždengia sėdmenis ir giliai iškirptos šonuose.

Labai tinkamos toms moterims, kurios turi tokių figūros defektų kaip atsikišęs pilvukas, pernelyg trumpos kojos. Jeigu viršutinės kūno dalies ilgis neproporcingas apatinės kūno dalies ilgiui, geriau rinktis kelnaites, turinčias pažemintą juosmens liniją.

Pažeminta juosmens linija (angl. „hipsters“). Tai, galima sakyti, patrumpintas klasikinio modelio kelnaičių variantas. Jos plačios šonuose, bet juosmens linija eina žemiau bambos.

Neapsiriksite tokias apatines kelnaites pasirinkusi, kada mūvėsite kelnes ar segėsite sijoną pažeminta juosmens linija. Pasiūtas iš spandekso ar triko galima rinktis figūrai koreguoti, kada nervina papildomi riebaliukai ties klubais.  

Trikampėliai (angl. „bikini“). Minimaliai intymiausią kūno vietą pridengiančios kelnaitės su giliomis iškirptėmis šonuose. Būna pažemintu juosmeniu ir sulig talijos linija. Tokios kelnaitės yra tinkamos visiems gyvenimo atvejams, nes yra ne tik patogios, bet ir gana seksualios.

Su siauromis juostelėmis šonuose (angl. „tanga“). Nuo klasikinių trikampėlių tuo ir skiriasi, kad šonuose turi siauras juosteles. Būna ir tokių, kurių priekinė ir užpakalinė dalys sujungtos dekoratyvia sagtele, keliomis plonomis juostelėmis ar kitu dekoratyviu elementu. 

Paryškina dailius klubus, liauną liemenį, ilgas kojas. Jos nepriekaištingai atrodo ir dėvimos po perregimais drabužiais.

Kelnaitės-šortukai (angl. „boyleg“, „boxers“). Sukurtos pagal klasikinį vyriškų trumpikių modelį, visiškai uždengia užpakaliuką ir klubus, turi labai žemas iškirptes šonuose. Siuvamos ir su centimetro kito ilgio klešnėmis.

Tampraus standaus audinio tokio modelio kelnaitės maskuoja kai kuriuos figūros defektus, ypač tinka mūvėti šaltuoju metų laiku. Nėriniuotos, dekoruotos raišteliais, sagelėmis, rauktiniais ar margintos nuotaikingais raštais, jos puikiai atrodo ir dėvimos šiltuoju metų laiku.  

Kelnaitės su juostele (angl. „string“, „thongs“). Sėdmenų nedengiančios, tik siaurą audinio juostelę užpakalinėje pusėje turinčios kelnaitės. Jų priekis gali būti maksimaliai uždaras ar, priešingai, dengiantis tik intymiausią trikampėlį. Kelnaičių su juostele šonai gali būti platūs ar maksimaliai siauri, juosmens linija pažeminta ar siekti taliją.
Tokio modelio kelnaitės yra sukurtos mūvėti po kūną aptempiančiais ir plonyčiais vasariškais apdarais.

Figūrą modeliuojančios (angl. „control briefs“). Pasiūtos iš tamprios standžios medžiagos, turi aukštą juosmens liniją, plačius šonus, visai uždengia sėdmenis ir pilvą. Būna priekyje susegamų metaliniais kabliukais, sutvirtinamų dekoratyviais raišteliais.

Tokios kelnaitės skirtos figūrai modeliuoti, kada vilkimi aptempti drabužiai.

Kokio dydžio kelnaites pirkti

Jei žinosite savo klubų apimtį, galėsite naujas apatines kelnaites nusipirkti ir nesimatavusi. Išstudijuokite šią lentelę ir sužinokite, kokio dydžio kelnaitės jums tinka.

Klubų apimtis (cm)                Dydis
86–91                                    S
91–98                                    M
98–103                                  L
103–111                                 XL
111–118                                 2XL

Įsidėmėkite! Ant tamprių audinių apatinių kelnaičių etikečių galite rasti ir tokių žymų.

Klubų apimtis (cm)                 Dydis
86–98                                     S/M
91–103                                   M/L      

Dar šis tas svarbaus

  • → Apatinių madai nenusižengsite, jei komplektuosite skirtingų spalvų ir audinių apatines kelnaites bei liemenėles. Jei spalvas derinti jums sunkiai sekasi, rinkitės paprasčiausią variantą: juodas kelnaites derinkite su sodrios tamsios spalvos (pavyzdžiui, karališkos mėlynos, burgundiškojo vyno ar pan.) liemenėle arba, tarkim, geometriniais raštais ar gėlėmis marginta odos tono.
  • → Pripažįstate tik kūnui malonius medvilninius apatinius? Irgi turėkite fantazijos. Pavyzdžiui, pieno baltumo, nakties juodumo ar odos spalvos liemenėles komponuokite su tokios pat spalvos, bet kontrastingais raštais (dryželiais, burbulais, žvaigždutėmis, gėlėmis ar kt.) margintomis kelnaitėmis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius