Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinės rankinės, kurias dievina žvaigždės

Už jas tūkstančiai turtingų moterų lengva ranka pakloja po keliolika tūkstančių dolerių. Legendinėmis tapusios garsių mados namų rankinės – daugiau nei aksesuaras. Tai – nepriekaištingo stiliaus simbolis.
Išskirtinio braižo Hermes rankinės niekada neišeina iš mados
Išskirtinio braižo Hermes rankinės niekada neišeina iš mados / „Scanpix“ nuotr.

Daugybė garsių mados namų (HERMES, FENDI, CHANEL ir kt.) kosminę legendinių rankinių kainą pateisina gana svariu argumentu: mokama ne tik už aukščiausią kokybę, bet ir už savimeilę glostantį faktą, kad, tarkim, visiškai tokią pat rankinę kažkada nešiojo Monako kunigaikštienė Grace Kelly ar mados diktatorė Coco Chanel. Vis dėlto dažniau garsios moterys ryžtasi plačiai atverti pinigines ir įsigyti tokią rankinę ne dėl minėtos priežasties, o dėl tokio aksesuaro ilgaamžiškumo: iš itin aukštos kokybės natūralios odos pagaminta klasikinio modelio rankinė puikiai atrodo net ir nešiota kelias dešimtis metų, nes gera medžiaga sensta „oriai“, t. y. su amžiumi minkštėja ir įgauna vintage dvasią.

Legendiniai rankinių modeliai kas sezoną atgyja naujomis madingomis detalėmis. Nenuostabu, kad daugelis jų vėl patenka į tas pačias drabužines, kuriose jau karaliauja ne viena jų „sesė“. Tai patvirtina faktas, kad, pavyzdžiui, tokios žvaigždės kaip aktorės Lindsay Lohan, Demi Moore, Jodie Foster, Sandra Bullock, Sara Jessica Parker, manekenės Kate Moss, Naomi Campbell garsiausiuose mados renginiuose nuolat sukiojasi nešinos vis kitokiomis jų mėgstamiausių mados namų sukurtomis rankinėmis. Taigi siūlome susipažinti su aksesuarais, apie kuriuos kalba visas pasaulis.

HERMES „Kelly“

Mados namų HERMES rankinė - „Kelly“
Mados namų HERMES rankinė - „Kelly“

Šį rankinės modelį drąsiai galima vadinti „Birkin“ rankinės pirmtaku. Jis pirmasis, tačiau kiek mažiau populiarus nei „Birkin“ HERMES dizainerių šedevras, pavadintas Monako kunigaikštienės ir aktorės Grace Kelly garbei. Originalus rankinės modelis pasaulį išvydo kur kas anksčiau nei kultinė „Birkin“ rankinė – praėjusio amžiaus ketvirtojo dešimtmečio pradžioje, bet „Kelly“ jis buvo „pakrikštytas“ tik 1956 metais. Dėl gana įdomios priežasties: HERMES dizaineriai per vieną renginį išvydo jaudinantį vaizdą – kūdikio besilaukianti kunigaikštienė Grace Kelly savo mėgstamiausia HERMES rankine nuo paparacų bando pridengti apvalėjantį pilvuką. Šis reginys labai paglostė HERMES savimeilę ir paskatino juos paskubėti populiariam rankinės modeliui suteikti sėkmę lemiantį vardą.

Ar žinote, kad...

„Birkin“ ir „Kelly“ rankinių modeliai stulbinamai panašūs. Pagrindinis jų skiriamasis ženklas yra rankenos: „Birkin“ jų turi dvi, o „Kelly“– vieną. Abi šias legendas puošia subtilus dekoratyvinis dirželis.

FENDI „Baguette“

FENDI rankinė - „Baguette“
FENDI rankinė - „Baguette“

Itin patogi po pažastimi nešiojama miniatiūrinė rankinė plonyte rankena iš FENDI mados namų į platųjį pasaulį iškeliavo 1997metais (modelį sukūrė dizainerė Silvia Venturini) ir iškart įsitvirtino gatvės mados viršūnėje. Kalbama, kad prie šio modelio sėkmės pirštus prikišo kultinio serialo „Seksas ir miestas“ žvaigždė Sarah Jessica Parker (aktorė su itin kompaktiška „baguette“ dažnai keliaudavo ir dabar keliauja ne tik po vakarėlius, bet ir po Europos sostinių gatves). 

Įvairiaspalviai „baguette“ modeliai šiandien karaliauja jaunimo madoje, talpias klasikinių spalvų prancūziškos duonelės pavadinimu „pakrikštytas“ „baguette“ dviem didelėmis sagtimis nuolat medžioja tokios žvaigždės kaip Paris Hilton, Britney Spears ir kt. Šiandien FENDI „Baguette“ modelių jau priskaičiuojama beveik tūkstantis. „Ir tai dar ne pabaiga“, – tvirtina FENDI dizaineriai ir suka galvas, kokia „baguette“ dar nustebinus pasaulį.

Ar žinote, kad...

Jau per pirmuosius metus FENDI mados namai pardavė per šimtą tūkstančių miniatiūrinių „baguette“ rankinių, kurios tapo kolekcininkų grobiu. Praėjusiais metais FENDI mados namai pasiūlė moterims „baguette“ pasidaryti pačioms: išleido ribotą kiekį „Baguette Mezzo Punto“, kiekvieną sudaro visos originaliai rankinei susikurti reikalingos detalės.

GUCCI „Bamboo“

GUCCI rankinė „Bamboo“
GUCCI rankinė „Bamboo“

Pasaulinį pripažinimą GUCCI rankinė įspūdinga bambukine rankena pelnė 1947 metais. Pirmieji itin elegantiški „Bamboobag“ egzemplioriai atiteko tokioms to meto mados ikonoms kaip Jackqueline Kennedy Onassis, Audrey Hepburn, Grace Kelly, vėlesnieji atsidūrė mažiau žinomų, bet labai turtingų ir ypatingu stiliaus pojūčiu pasižyminčių moterų rankose.

Pasak mados kritikų, GUCCI rankinių bambukine rankena unikalumas „balansuoja tarp vintage ir šiuolaikiškumo“, todėl jos šiandien labai paklausios tarp nestandartinių, ekstravaganciją pripažįstančių asmenybių. Jas nešioti mėgsta dainininkė Lindsay Lohan, Mischa Barton ir kt.

Ar žinote, kad...

Paprastai naujausią GUCCI rankinę bambukine rankena įsigijusios moterys stengiasi trūks plyš įsigyti ir legendinį modelį, nes tai – prestižo reikalas.

CHANEL „2.55“

CHANEL „2.55“
CHANEL „2.55“

Ši rankinė su ilga grandinėle vietoj rankenos – praėjusio amžiaus mados diktatorės Coco Chanel kūrinys. Pasak istorinių šaltinių, dizainerė tokią rankinę sukūrė asmeniniais sumetimais: vieną dieną jai pabodo nešti rankinę rankoje, todėl ji nutarė sukurti tokį modelį, kurį būtų galima kabinti ant peties. Ir ką manote? Mados kūrėja neklydo – pirmąsias tokių rankinių kolekcijas tuoj pat išgraibstė patogumo išsiilgusios įvairaus amžiaus damos. Dėl laiko stokos tokių aksesuarų kūrybą Coco Chanel kuriam laikui buvo pristabdžiusi, tačiau iki gyvenimo pabaigos jų dar sukūrė ne vieną dešimtį.

Šiuolaikiški CHANEL „2.55“ modeliai kiek skiriasi nuo savo pirmtakų: ne visi jų turi Coco sugalvotą slaptą, dažnai plika akimi sunkiai matomą kišenėlę, kituose nėra kitos originalios detalės – mažutės kišenėlės lūpų dažams. Nepaisant to, CHANEL „2.55“ toliau maudosi šlovės spinduliuose.

Ar žinote, kad…

Legendinės CHANEL rankinės pavadinimą iššifruoti labai paprasta. Tai – šio aksesuaro sukūrimo metų kodas: skaičius 2 nusako metų mėnesį (vasaris), o skaičių junginys 55 – metus (1955). Praėjus daugiau nei trims dešimtmečiams po Coco Chanel mirties, minint šios rankinės 50-ąjį jubiliejų, CHANEL mados namų dizaineris Karlas Lagerfeldas išleido atnaujintą rankinės „2.55“ variantą.

HERMES „Birkin“

Mados namų HERMES rankinė - „Birkin“
Mados namų HERMES rankinė - „Birkin“

HERMES rankinės „Birkin“ pasaulyje laikomos prestižiškiausiomis ir brangiausiomis. Norėdamos įsigyti tokį daiktą, turtingos pasaulio moterys eilėje jo paprastai laukia po kelerius metus, užtat paskui gali didžiuotis vienetiniu modeliu, sukurtu išskirtinai pagal jų pageidavimus. Pirmasis tokios rankinės modelis seniausiuose Paryžiaus mados namuose HERMES buvo sukurtas 1984 metais ir pavadintas prancūzų aktorės Jane Birkin garbei. Istorija byloja, kad minėta aktorė, neapsikentusi nepatogių rankinių, pati nupiešė rankinės eskizą ir pasiūlėjį HERMES dizaineriams.

Iki šiol kiekvienas rankinės „Birkin“ modelis gaminamas rankomis iš aukščiausio kokybės veršelių, krokodilų, iguanų ar stručių odos, puošiamas aukso, paladžio detalėmis, inkrustuojamas briliantais ar kitokiais brangakmeniais.

Tokių meno kūrinių kaina svyruoja nuo penkių iki dvidešimties tūkstančių dolerių, todėl daugybė moterų apie jį gali tik pasvajoti. Tiesa, kaip ir visos kitos garsių vardų rankinės, šios taip pat yra gausiai kopijuojamos bei padirbamos. Internete rankinę „alia Hermes“ galima nusipirkti sumokėjus vos per 100 dolerių ar net dar mažiau. Tiesa, kai kurie prekeiviai apsidraudžia savo gaminius pristatydami kaip „Hermes“ tipo rankinės“ ir pan. 

Ar žinote, kad...

Garsi manekenė Naomi Campbell turi ne mažiau kaip šimtą „Birkin“ rankinių, o mados ikona Victoria Beckham – dar keliomis dešimtimis daugiau (jos „Birkin“ rankinių kolekcija vertinama net 1,5 mln. svarų sterlingų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius