Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.K.Čiurlionio namuose bus pristatyta kolekcija, įkvėpta paties dailininko

Balandžio 19 d. 18 val. Mikalojaus Konstantino Čiurlionio namuose Vilniuje, Savičiaus g. 11, bus pristatyti VDA Kostiumo dizaino katedros prof. Jolantos Talaikytės studentų darbai – „Mada, įkvėpta Čiurlionio“ ir naujausia aksesuarų kolekcija – ant natūralaus šilko atspausti dailininko paveikslai.
„Mada, įkvėpta Čiurlionio“
„Mada, įkvėpta Čiurlionio“ / Organizatorių nuotr.

Tai dvi tęstinio projekto „Menas arčiau“ dalys, skirtos garsiausiam Lietuvos menininkui. „M.K.Čiurlionio pasaulis niekur nedingo, iš jo norime semtis ir juo dalytis“, – sakė projekto bendraautorė, VšĮ „Aveniu Publika“ vadovė Jolanta Lunevičienė.

Pasak prof. Jolantos Talaikytės, M.K.Čiurlionio kūryboje paliktos žinutės yra kaip mįslės, bandymas jas įminti prilygsta kūrybai: „Kviesdami studentus atsigręžti į M.K.Čiurlionį norėjome dar kartą priminti, kad juo žavisi kultūrai neabejingi žmonės iš viso pasaulio.“

Organizatorių nuotr./Jolanta Talaikytė
Organizatorių nuotr./Jolanta Talaikytė

VDA Kostiumo dizaino katedros studentai netikėtai savaip interpretavo menininko kūrybą ir asmenybę, įkvėpimo sėmėsi iš dvasiškai turtingo, o kartais tragiško dailininko ir kompozitoriaus gyvenimo, iš disonanso tarp jo meilės, svajų, troškimų ir realybės, ir iš magiškų paveikslų spalvų ir formų. Kiekvienas savaip šifravo M.K.Čiurlionio kodus, kiekvienas matė tai, kas jam artima, suprantama, kas labiausiai suvirpino.

Organizatorių nuotr./„Mada, įkvėpta Čiurlionio“ / „Pasaulio sutvėrimas“
Organizatorių nuotr./„Mada, įkvėpta Čiurlionio“ / „Pasaulio sutvėrimas“

Šilko aksesuarų kolekcija sukurta bendradarbiaujant su Nacionaliniu M.K.Čiurlionio dailės muziejumi Kaune. Kolekcijai naudojamos profesionalios dailininko paveikslų nuotraukos, todėl išlaikytos autentiškos kūrinių spalvos.

Organizatorių nuotr./„Mada, įkvėpta Čiurlionio“
Organizatorių nuotr./„Mada, įkvėpta Čiurlionio“

Aksesuarams, pažymėtiems „Avenue Art“ ženklu, kūriniai išrinkti kartu su M.K.Čiurlionio muziejaus menotyrininkais ir dizainere prof. J.Talaikyte. Jie išsiskiria unikaliu čiurlionišku spalvynu – kiekvienas jų toliau skleidžia menininko pasaulio suvokimo žinią.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dizaino ir mados mugė „Uptown Market“ – gamtą ir patogumą vertinančiam miestiečiui

Renginyje koncertuos menininko proanūkis – pianistas Rokas Zubovas, kuris su Klaipėdos jaunimo teatro aktoriais sukurs ypatingą M.K.Čiurlionio namų atmosferą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius