Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcijos“ dalyvė Ž.Aleknavičiūtė: „Drabužiai emociškai veikia ir tave, ir kitus“

15min tęsia ciklą „Mados infekcijos“ dizaineriai kitu kampu“ ir pristato Živilę Aleknavičiūtę – Vilniaus dailės akademijos kostiumo dizaino studentę, studijavusią mados ir tekstilės dizainą Karališkojoje Hagos menų akademijoje Olandijoje. Kovo 18 d. jaunoji dizainerė didžiausiame mados renginyje Lietuvoje pristatys savo kolekciją „Bendruomenė visatos pakrašty“.
Živilė Aleknavičiūtė
Živilė Aleknavičiūtė / Asmeninio archyvo nuotr.

Ši kolekcija – apie jauną žmogų, ieškantį savo vietos pasaulyje, kuris išeina iš komforto zonos ir keliauja geresnio gyvenimo link, o pakeliui formuoja savo individualumą. Tai procesas, kai turi atsakyti sau į svarbius klausimus. Iš kur tu? Kas esi? Ar kentėsi toliau, nepalikdamas savo komforto zonos, prisitaikydamas prie pilkos, uniformuotos daugumos? O gal išsiskirsi iš minios, ieškosi savęs?

Ši kolekcija – apie jauną žmogų, ieškantį savo vietos pasaulyje.

Žiūrovas skatinamas susimąstyti, iš kur jis atėjo, ar bent kartą paliko savo komforto zoną, išsilaisvino, atrado kūrybinę savirealizacijos laisvę.

– Živile, kokiais trim sakiniais save apibūdintum?

– Apie save galima daug prikurti ir kalbėti, bet tegu mane pristato mano kūriniai. Ypač šiais laikais, kai žodžiai įgauna didesnę prasmę nei apčiuopiami dalykai ar nuveikti darbai.

– Kokią istoriją pasakoja tavo kuriami drabužiai?

– Tai savęs ieškojimo istorija, tai, kas tampa neatsiejama nuo tavęs. Siekiu kurti tokius drabužius, kurie tampa asmenybės dalimi. Tikiu, kad individualiai paties dizainerio sukurtas kūrinys įgauna ne tik meninę vertę, bet ir stiprų emocinį jausmą.

Elenah Kruk nuotr./Živilės Aleknavičiūtės kolekcijos modelis
Elenah Kruk nuotr./Živilės Aleknavičiūtės kolekcijos modelis

Drabužiai yra arčiausiai mūsų kūnų esantys objektai, kuriems neretai žmonės neteikia daug reikšmės. Noriu parodyti, kad drabužiai emociškai veikia ne tik patį dėvėtoją, bet ir aplinkinius, todėl nereikia nuvertinti dizainerio kurto drabužio kaip įprasto skudurėlio. Ir rinktis skatinčiau atsakingai.

– Kuo pasireiškia „Mados infekcijos“ užkratas? Kokie simptomai?

– Daug, daug darbo ir išgyvenimų siekiant geriausio rezultato. Tačiau drauge ir malonūs virpuliukai bei „Mados infekcijos“ sukurtos geros emocijos ir patirtys.

– Koks tau yra stilingas žmogus?

– Tai asmenybė, neturinti riboto mąstymo ir laisvai reiškianti savo individualybę. Žavu matyti, kai žmogus gerai jaučiasi dėvėdamas vienus ar kitus drabužius, jie tampa priemone, padedančia jam labiau atsiskleisti. Tai komunikacija, kuriai nereikia žodžių.

– Kas tau yra įkvėpimas?

– Gamta ir architektūra bei jos ir asmeninių išgyvenimų samplaika.

– Koks yra tavo drabužis?

– Sunku išskirti patį pačiausią drabužį, nes neprisirišu prie vieno. Viskas priklauso nuo nuotaikos, bet galiu išskirti aksesuarus – tris savo sukurtus juvelyrinius žiedus, be jų neinu iš namų.

– Ką veiki, kai turi laisvo laiko?

– Mėgaujuosi socialiniu gyvenimu, keliauju, stebiu, nes ši profesija reikalauja poilsio, kad būtų galima vėl kibti į darbą su naujomis idėjomis.

– Po penkerių metų tuo pačiu laiku...

– Tikiu, kad, jei atskleisi visus savo planus, vėliau nebūtinai juos įgyvendinsi. Tad kol kas tegul tai lieka paslaptis (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius