Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados triukai: kad kojos atrodytų ilgesnės

Modelių industrija ir šiuolaikiniai grožio standartai ne visada protingi ar pagrįsti. Tačiau ką daryti, jei niekas neapdovanojo dideliu ūgiu, o kojų norėtųsi bent kiek ilgesnių? Pasitelkti į pagalbą... stilių!
Ilgakojė manekenė, avinti milžiniškais aukštakulniais.
Ilgakojė manekenė, avinti milžiniškais aukštakulniais. / Shutterstock nuotr.

Ne paslaptis, kad kuo ilgesnės kojos – tuo grakštesnis siluetas, o figūra lieknesnė. Ne veltui žmonės gatvėje dėmesį atkreipia į laibas, išstypusias aukštaūges. Iš čia ir visi stereotipai. Ūgio pratimai vargu ar pagelbsti suaugusiesiems, nėra ir jokių stebuklingų būdų. Užsinorėjusioms ilgesnių kojų svarbiausia žinoti, kaip tikslingai sužaisti proporcijomis ir ką akcentuoti. Juk stilius – tai grynų gryniausias žaidimas! Vienas akivaizdus triukas – plačios hipiškos kelnės, kurių apačia siekia žemę ir dengia batus. Tačiau toks drabužis ne kiekvienai tinka ir patinka. Taigiu dairomės į kasdieniškesnius variantus...

 

► Pirmas triukas: šviesūs aukštakulniai

 

Tiesą sakant, ne bet kokie, o kūno spalvos. Akivaizdu kaip dieną, kad septyni ar net keliolika centimetrų pakelia moterį nuo žemės, tačiau, jei neslepiate batelių po kelnių klostėmis, rinkitės juos kūno atspalvio: šviesiai rudus, smėlio tono ar kuo panašesnius į jūsų odos spalvą. Taip bateliai tarsi susiniveliuoja su kūno spalva ir „pratęsia“ kojas – iš toli nė nesuprasi, kur baigiasi blauzda ir kur prasideda pėda.

Ia kairės pagal laikrodžio rodyklę: Unlisted platforminiai bateliai ia heels.com; Gianvitto Rossi basutės ia fartechcom; Christian Louboutin bateliai Madame mouse ia matchesfashion.com; TOPSHOP bateliai su metalu žibančiu kulnu ia topshopcom.
Iš kairės pagal laikrodžio rodyklę: Unlisted bateliai su platforma iš heels.com; Gianvitto Rossi basutės iš fartech.com; Christian Louboutin bateliai Madame Mousematchesfashion.com; TOPSHOP bateliai su metalu žibančiu kulnu iš topshop.com

 

► Antras triukas: smailėjantis priekis

 

Bateliai smailiu priekiu kaipmat pailgina pėdą. Jei jums tai – nesvarbus mažmožis, drąsiai traukite juos iš spintos. Aukštakulniai smailėjančiais batų galais sudarys ilgesnių kojų įspūdį, net žemapadžiai balerinų tipo bateliai, nors ir ne taip efektyviai, prisidės prie ilgesnių kojų „lipdymo“: smailiai užsibaigiantis batų priekis visada suteikia elegancijos ir priverčia pasitempti. Be to, šiemet tai yra viena ryškiausių avalynės mados tendencijų. Ką verta žinoti? Kaip pasitelkiate į pagalbą iškirptes kaklui vizualiai pailginti, pasinaudokite prakirpomis ir batų dizaine. Taip pat nepamirškite, kad visi tie dailūs dirželiai, besivejantys apie čiurnos kauliuką, tėra žingsnis atgal, mat jie tarsi nukerta siluetą, optiškai sutrumpina kojas. Nedenkite ploniausių kojų vietų.

Ia kairės pagal laikrodžio rodyklę: žemakulniai juodi Zara bateliai su prakirpu ia zara.com; gėlėtais nėriniais dekoruoti Nicholas Kirkwood aukatakulniai ia barneys.com; mėlyni verstos odos J. CREW bateliai ia jcrewcom; avietiniai GAP žemapadžiai ia gap.com; oranžiniai Alexander McQueen smailianosia
Iš kairės pagal laikrodžio rodyklę: žemakulniai juodi Zara bateliai su prakirpa iš zara.com; gėlėtais nėriniais dekoruoti Nicholas Kirkwood aukštakulniai iš barneys.com; mėlyni verstos odos J. CREW bateliai iš jcrew.com; avietiniai GAP žemapadžiai iš gap.com; oranžiniai Alexander McQueen smailianosiai iš theoutnet.com; juodos zomšos Giorgio Armani aukštakulniai iš fartech.com

 

► Trečias triukas: aukštas liemuo

 

Prisimenate posakius „kojos iš pažastų auga“, „kojos iki liemens“? Juokas juokais, tačiau, akcentuodamos ploniausią liemens vietą, virš bambos, tikrai nesunkiai sukursite įspūdį, kad ir kojos baigiasi ne ties apvalėjančiais klubais, o kur kas aukščiau. Ką rinktis? Tenka pripažinti, kad bet ką: pagal stilių, pomėgius, pageidavimus ir, žinoma, figūrą. Išbandykite klasikines kelnes aukštu liemeniu, pieštuko formos sijonus (į šiuos susikiškite marškinėlius) ar paprasčiausius džinsus.

Ia kairės: smulkiais pilkais langučiais margintos ASOS kelnės ia asos.com; guminis Burberry pieatuko formos sijonas ia burberry.com; žemaūgėms skirti American Apparel džinsai aukatu liemeniu ia asos.com.
Iš kairės: smulkiais pilkais langučiais margintos ASOS kelnės iš asos.com; guminis Burberry pieštuko formos sijonas iš burberry.com; žemaūgėms skirti American Apparel džinsai aukštu liemeniu iš asos.com.

 

► Ketvirtas triukas: bronzinė oda

 

Anaiptol nesiūlome jums traukti į soliariumus ar kaitintis saulėje. Tačiau jei karštą vasarą kompleksuojate rodyti baltutėles kojas ir atidengti jas dėvėdamos trumpas sukneles, išbandykite savaiminio įdegio kremus, purškiklius, bronzantus ir kitas panašias priemones. Nepadauginus, t. y. patamsinus kūną nežymiai, oda atrodys ir sveikai įdegusi, ir puikiai švytės, atspindėdama šviesą.

Įdegis
Shutterstock nuotr. / Įdegis

 

► Penktas triukas: kokios kelnės, tokie ir batai

 

Kas geriau pratęstų siluetą, jei ne tolygiai pereinanti spalva? Jei avalynės toną priderinsite prie kelnių, sukursite vientisą kolorito liniją. Rezultatas? Ilgesnis apatinės kūno dalies įspūdis. Tamsių tonų mėgėjoms rekomenduojame juodas, rudas, mėlynas ir burgundiško vyno spalvas, kremines ir smėlio toms, kurios neįsivaizduoja vasaros be gaivių pastelių. Pritrūkusios idėjų, pavartykite mados žurnalų puslapius. Garantuojame, tikrai prisigaudysite naujų gatvės stileivų derinių!

Ia kairės: Steve Madden aulinukai ia nordstrom.com ir bugundiako vyno spalvos Diesel džinsai ia coggles.com; tamsiai mėlynos Vero Moda kelnės ia veromoda.com ir Balenciaga aukatakulniai ia barneys.com; rausvi Vans sportbačiai ia allsolecom ir Acne kelnės ia ekseption.es.
Iš kairės: Steve Madden aulinukai iš nordstrom.com ir burgundiško vyno spalvos Diesel džinsai iš coggles.com; tamsiai mėlynos Vero Moda kelnės iš veromoda.com ir Balenciaga aukštakulniai iš barneys.com; rausvi Vans sportbačiai iš allsole.com ir Acne kelnės iš ekseption.es

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius