Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milano mados savaitė: M.Lamos pažintis su garsenybėmis ir fotografus sužavėjusi R.Kalinkino suknelė

Nors į mūsų namus ir mintis drąsiai žengia pavasaris, o į spintas – ryškūs ir lengvi drabužiai, mados pasaulis jau prieš mėnesį pradėjo ruoštis šaltajam sezonui – jau kovą Milano mados savaitėje pristatytos artėjančio rudens-žiemos sezono kolekcijos.
Marija Lama Milano mados savaitėje
Marija Lama Milano mados savaitėje / Asmeninio archyvo nuotr.

Modelių agentūros „Lama Model Management“ vadovė Marija Lama mados savaitėse lankosi ne pirmą kartą ir nutilus pirmiesiems jų atgarsiams dalijasi savo įspūdžiais.

– Marija, kokios nuotaikos apima grįžus iš tokio masto mados renginio? Jums mados savaitės labiau darbas ar laisvalaikis?

Vienas pagrindinių tikslų yra per mados savaites užmegzti kontaktus su garsiausiais dizaineriais, mados namais ir taip kurti naujus projektus su modeliais iš Lietuvos.

– Iš mados savaičių įspūdžiai visada geri – tai, ko gero, svarbiausi renginiai mados pasaulyje, čia ir dirbu, ir pailsiu, įgyju naujų pažinčių – vienas pagrindinių tikslų yra per mados savaites užmegzti kontaktus su garsiausiais dizaineriais, mados namais ir taip kurti naujus projektus su modeliais iš Lietuvos. Tačiau tai man ir didžiulė šventė – čia sutinku begalę ryškiausių mados pasaulio asmenybių, pirmoji susipažįstu su naujausiomis mados tendencijomis, dalyvauju spalvinguose vakarėliuose – jaučiuosi didžiulio mados pasaulio dalis.

– Kokius konkrečius renginius aplankėte per ne taip seniai praūžusią Milano mados savaitę? Ar dalyvavote ir dizainerių vakarėliuose?

– Šiemet jų buvo itin gausu! Dalyvavau „Fendi“, „Emilio Pucci“, „Byblos Milano“, „Krizia“, „Versace“, „Missoni“, „Jil Sander“ ir „Laura Biagiotti“ madų šou – jie buvo labai skirtingi ir vienas už kitą spalvingesni. Žinoma, netrūko ir pramogų – daug įsimintinų vakarėlių su garsiausiais dizaineriais ir modeliais, kaip visada žavėjo italų stilingumas, ryškus apsirengimo stilius ir pačios asmenybės. Ne be reikalo Milanas tituluojamas viena pasaulio mados sostinių!

Asmeninio archyvo nuotr. /Marija Lama Milano mados savaitėje
Asmeninio archyvo nuotr. /Marija Lama Milano mados savaitėje

– Su kokiomis įsimintinomis asmenybėmis susipažinote?

– Sažavėjo „Emilio Pucci“ kūrybinis vadovas Massimo Giorgetti. Jis toks linksmas ir malonus žmogus, nuoširdžiai kaip vaikas besidžiaugiantis gyvenimu – buvau labai maloniai nustebinta. Tokie žmonės, atrodo, įkvėpimo kūrybai semiasi iš bet ko. Dar teko susipažinti su „Byblos Milano“ dizaineriu Manueliu Facchini, „Krizia“ kūrybos vadove ir savininke Zhu Chongyun. Ji pati viską sukūrė beveik nuo nulio, o šiuo metu patenka į „Forbes“ turtingiausių pasaulio moterų sąrašą. Nepaisant to, ji žavi savo ypač moteriška energetika, paprastumu ir švelnumu – tai savybės, kurios nėra būdingos šių laikų stiprioms, sėkmingą karjerą padariusioms moterims.

Asmeninio archyvo nuotr./Marija Lama su Massimo Giorgetti ir Zhu Chongyun
Asmeninio archyvo nuotr./Marija Lama su Massimo Giorgetti ir Zhu Chongyun

– Kokie mados renginiai paliko didžiausią įspūdį?

– Labiausiai Milano mados savaitėje man patiko „Versace“ ir „Missoni“ kolekcijos. Donatella Versace naujoje kolekcijoje atskleidė truputį kitokią savo pusę – pristatyta kolekcija labai moteriška, bet tuo pačiu metu ne per daug seksuali ir atvira. Buvau maloniai nustebinta, nes tokie deriniai D.Versace nėra būdingi.

„Versace“ moteris rudens-žiemos sezoną bus įžūloka, nebijanti dėmesio ir mėgstanti provokuoti.

Kolekcijoje vyravo juoda, ryškiai raudona ir geltona spalvos. Ypač gražūs ir originalūs naujosios kolekcijos švarkai ir suknelės. „Versace“ moteris rudens-žiemos sezoną bus įžūloka, nebijanti dėmesio ir mėgstanti provokuoti, tai pabrėžia ir, anot D.Versace, būsimą sezoną itin madingos ryškios plaukų sruogos.

Angelos Missoni kolekcija taip pat buvo įspūdinga, labai spalvinga, nors kiek švelnesnė, ne tokia agresyvi kaip „Versace“. Neįtikima, kiek daug ir įvairių drabužių stilių galima sukurti iš mezginių! „Missoni“ mados namų modeliai, tarp jų ir Gigi Hadid, per šou dėvėjo katės ausis primenančias kepures su ryškiomis, charakteringomis „Missoni“ juostomis ant kepurės krašto, vėliau kepures mados namai padovanojo ir kiekvienam šio šou svečiui.

– Kokių dar žymių asmenybių teko pamatyti per mados savaitę?

– Milano mados savaitėje žibėjo jau gerai pažįstami modeliai G.Hadid ir Kendall Jenner. Jos žengė podiumu „Fendi“, „Missoni“, „Versace“ mados namų pristatymuose. Žavingą „Fendi“ kolekciją sukūrė pats Karlas Lagerfeldas. Stebėjausi, kaip būdamas tokio amžiaus jis vis dar spėja nuveikti tiek daug – dizaineris iki šiol kuria įspūdingas kolekcijas ne vieniems mados namams.

Lauros Biagiotti madų šou kaip visada dalyvavo gausybė Italijos žvaigždžių, tarp jų ir visame pasaulyje žymi balerina Carla Fracci, o „Fendi“, „Versace“ ir „Jil Sander“ kolekcijas stebėjo „Vogue“ žurnalo redaktorės Suzy Menkes ir Anna Wintour.

– Teko girdėti, kad Milane pasipuošėte įspūdinga Roberto Kalinkino suknele ir sulaukėte daug fotografų dėmesio. Papasakokite plačiau.

– Iš tiesų, sulaukiau! (juokiasi) „Byblos“ pristatyme dalyvavau vilkėdama juodą Lietuvos dizainerio Roberto Kalinkino kurtą suknelę – ji tikrai įspūdinga, su ja jaučiausi kaip didžiausia žvaigždė ir tikrai nelikau nepastebėta – šou dirbusi administratorė pakvietė atsisėsti su ja pirmoje eilėje. Taip pat sulaukiau fotografų dėmesio ir netgi ovacijų! Nuoširdžiai žaviuosi R.Kalinkino talentu, džiugu, kad talentingų kūrėjų netrūksta ne tik Milane, bet ir Lietuvoje.

Asmeninio archyvo nuotr. /Marija Lama su Manueliu Facchini
Asmeninio archyvo nuotr. /Marija Lama su Manueliu Facchini

Viešėdama Milane M.Lama aplankė ir čia besidarbuojančius „Lama Model Management“ agentūros modelius bei agentūros partnerius. Moteris džiaugiasi, kad lietuvaitės jau ne pirmi metai garsina mūsų vardą didžiausiose pasaulio mados sostinėse ir iš kiekvienos mados savaitės grįžta su dar daugiau optimizmo – užsimezgus pažintims su garsiausių mados namų atstovais, netrūksta ir naujų projektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius