Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 12 metų dizaineris Riccardo Tisci palieka „Givenchy“ mados namus

Prancūzų mados namai „Givenchy“ patvirtino, kad nuo 2005-ųjų kūrybos vadovu dirbantis talentingasis italų dizaineris Riccardo Tisci palieka mados namus. Kalbama apie galimą dizainerio perėjimą dirbti italų mados namams „Versace“.
Riccardo Tisci, Donatella Versace, Naomi Campbell
Riccardo Tisci, Donatella Versace, Naomi Campbell / Vida Press nuotr.

Wwd.com šaltinių teigimu, šis išsiskyrimas yra draugiškas ir vyksta abipusiu sutarimu. Oficialiai savo darbą mados namuose R.Tisci baigė sausio 31-ąją, o sausio 20 d. Prancūzijos nacionalinėje bibliotekoje buvo pristatytos paskutinės R.Tisci kaip „Givenchy“ dizainerio vyrų rudens ir pavasario kolekcijos.

R.Tisci išėjimas stiprina įtarimus, kad jis ketina pereiti į italų mados namus „Versace“. Šiuos spėjimus sausio 19 d. Wwd.com paneigė „Versace“ namų atstovas. Paklaustas, apie galimą R.Tisci perėjimą pas juos, atstovas sakė: „Donatella Versace yra mados namų kūrybos vadovė ir šiuo metu neturime jokių planų ką nors keisti. Be to, mes nekomentuojame gandų.“

©Instagram/Riccardo Tisci nuotr.
©Instagram/Riccardo Tisci nuotr.

Dizaineris seniai reiškė susižavėjimą Gianni Versace darbu ir palaiko glaudžius ryšius su jo seserimi Donatella, kurią 2015 m. buvo pakvietęs pozuoti „Givenchy“ reklamos kampanijai. Tuo metu D.Versace sakė: „R.Tisci yra nepaprastai talentingas dizaineris ir, visų pirma, labai geras mano draugas. Mes esame šeima. Noriu atsikratyti senosios sistemos, drauge dirbti, palaikyti vienas kitą ir madą paversti tikra pasauline bendruomene.“

Dizaineriui R.Tisci palikus prancūzų mados namus „Givenchy“ nepristatys savo kolekcijos kovo 5 d. vykstant Paryžiaus madų savaitei. „Givenchy“ siuvėjai tebedirba prie paskutiniųjų dizainerio darbų, skirtų Holivudo žvaigždėms, kuriuos jos vilkės eidamos raudonuoju kilimu per „Grammy“ ir „Oskarų“ įteikimo ceremonijas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Madonna ir Riccardo Tisci
AFP/„Scanpix“ nuotr./Madonna ir Riccardo Tisci

Kas taps R.Tisci įpėdiniu, „Givenchy“ kol kas atsisako komentuoti. R.Tisci išėjimas yra naujausias kūrybinis perversmas, kuris pastaraisiais metais neaplenkė daugelio tarptautinių mados namų: „Christian Dior“, „Yves Saint Laurent“, „Valentino“, „Marni“, „Lanvin“, „Chloé“, „Jil Sander“, „Ermenegildo Zegna“, „Roberto Cavalli“, „Oscar de la Renta“, „Salvatore Ferragamo“ ir „Carve“.

Theguardian.com teigimu, potencialūs kandidatai į atsilaisvinusią mados namų „Givenchy“ kūrybos vadovo kėdę gali būti tokie dizaineriai kaip Hedi Slimane'as, kuris praėjusiais metais paliko „Saint Laurent“, ir Clare Waight Keller, kuri praėjusią savaitę pranešė šių metų kovą paliksianti „Chloé“. Akiratyje – ir mados namų „Balmain“ dizaineris Olivier Rousteingas.

Padėką už ilgus ir nuostabius metus dizaineriui R.Tisci išreiškė LVMH vadovas Bernard'as Arnault: „Mados namų istorijos dalis, kurią R.Tisci parašė per 12 nuostabių darbo metų „Givenchy“, leidžia tikėti savo sėkme, noriu jam nuoširdžiai padėkoti už jo esminį indėlį į mados namų vystymąsi.“

„Noriu padėkoti LVMH grupei ir ponui B.Arnault, kad tiek metų turėjau erdvę saviraiškai. Dabar noriu skirti dėmesį savo asmeniniams interesams ir norams“, – dėkojo dizaineris R.Tisci.

Vida Press nuotr./„Givenchy“ 2017 m. rudens-žiemos kolekcijos pristatymas
Vida Press nuotr./„Givenchy“ 2017 m. rudens-žiemos kolekcijos pristatymas

Pasak rinkos šaltinių, per visus R.Tisci vadovavimo mados namams metus „Givenchy“ išaugo šešis kartus. Prekių ženklo pajamos dabar viršija 500 mln. eurų, darbuotojų skaičius nuo 2005 m. buvusių 290 išaugo iki 930. Šiandien „Givenchy“ turi 72 parduotuves, kai 2005 m. jų tebuvo septynios.

R.Tisci atgaivino mados namus ir padarė juos patrauklius naujajai prabangių vartotojų kartai – įnešė gatvės stiliaus. Septintajame dešimtmetyje „Givenchy“ klestėjimo ženklas buvo Audrey Hepburn, rengiama mados namų įkūrėjo Huberto Givenchy. Atėjus R.Tisci, gerai žinomam hiphopo mėgėjui, mados namų scenarijus buvo perrašytas pridedant drąsių gatvės kultūros elementų.

2008 m. sukurta kolekcija vyrams tapo ryškiausiu mados namų „Givenchy“ akcentu. Įskaitant ir kolekcijas, kurias įkvėpė krepšinis, Amerikos vėliava ir grafičiai. Kultiniais tapo ir jo rotveilerio marškinėliai, sukurti 2012 m. rudens-žiemos kolekcijai.

R.Tisci pasisako už lygias teises – jo drabužius gali dėvėti tiek moterys, tiek vyrai, nepaisant amžiaus, lyties ir rasės. Jis buvo vienas pirmųjų dizainerių, kurio 2010 m. rudens-žiemos kampanijoje pasirodė transseksualus modelis Lea T. Dizaineris yra labai demokratiškas savo mūzų atžvilgiu – jis vienas pirmųjų pradėjo rengti televizijos žvaigždę Kim Kardashian, kurios vyras Kanye West yra geras R.Tisci draugas. Per savo vestuves 2015 m. K.Kardashian vilkėjo „Givenchy“ dizainerio suknelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius