-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sparčiai populiarėjanti drabužių dizainerė Indrė Kvedarienė: „Populiarumą man atnešė angelo atvaizdas“

Savo kūrybos kelią ši moteris pradėjo nuo stilingų kepuraičių. Ant vienos iš jų „nutūpė“ ir vėliau jos kūrybos simboliu tapo angelo figūra. Būtent šia kepuraite ir su ja derančiu džemperiu buvo pasipuošusi ir garsioji atlikėja Oksana Pikul.
Indrės Kvedarienės kolekcijos modelis
Indrės Kvedarienės kolekcijos modelis / „JurArt's“ nuotr.

Drabužių dizainerės Indrės Kvedarienės drabužiai ir aksesuarai dvelkia romantika. Jie laisvi, neįpareigojantys, bet tinkantys kiekvienai progai.

Portalas moterims Ji24.lt pakalbino sparčiai Lietuvoje populiarėjančią dizainerę Indrę Kvedarienę. Moteris papasakojo apie kūrybos pradžią, mėgstamus stilius, kuriamus drabužius ir aksesuarus.

Asmeninio archyvo nuotr./Dizainerė Indrė Kvedarienė
Asmeninio archyvo nuotr. / Dizainerė Indrė Kvedarienė

– Šiek tiek plačiau papasakokite apie save. Kada susidomėjote drabužių dizainu?

– Susidomėjimas drabužių kūryba gimė dar vaikystėje. Močiutė labai mėgdavo siūti ir kurti mums drabužėlius – tai tarsi jau įgimtas talentas. Apskritai, mada ir drabužių stilistika domiuosi jau labai seniai, o pati kurti drabužius pradėjau kiek daugiau nei prieš pusmetį.

– Koks buvo pirmasis jūsų kūrinys?

– Visuomet mėgau galvos aksesuarus, tad debiutinis mano kūrinys buvo kepuraitės. Norėjosi sukurti kažką originalaus ir išskirtinio. Į Facebook socialinį tinklą įdėtos pirmosios mano kurtų kepuraičių nuotraukos sulaukė išties didelio susidomėjimo. Pamačiau, kad žmonėms patinka tai, ką darau, todėl nusprendžiau savo kūrybą kiek praplėsti ir pradėjau kurti įvairesnius drabužius: džemperius, palaidines, sukneles...

– Kokia spalvų gama vyrauja dabartinėje jūsų kūryboje? Kodėl renkatės būtent šias spalvas?

– Šiuo metu daugiausia renkuosi kapučino, kakavos ar šokolado atspalvių medžiagas. Pati teikiu pirmenybę būtent šioms spalvoms, labai nemėgstu rožinių atspalvių, tokio kiek „barbiško“ stiliaus. Naujoje savo kolekcijoje pabandžiau šiek tiek pažaisti su spalvomis – gėlėtas įvairiaspalvis džemperis kolekcijai suteikė gyvumo.

SL studijos nuotr./Indrės Kvedarienės kolekcijos modelis
SL studijos nuotr./Indrės Kvedarienės kolekcijos modelis

– Kodėl susidomėjote būtent drabužių dizainu? Ar lengva Lietuvoje padaryti karjerą būtent šioje srityje?

– Per kiekvieną šventę mėgdavau pasipuošti, visuomet norėdavau atrodyti išskirtinai. Patikdavo tiesiog sau pačiai susikurti kokį nors išskirtinį drabužį ar galvos apdangalą. Tuomet pamaniau, kad savo kurtus drabužius galėčiau pasiūlyti ir kitoms moterims. Jau nuo pat pradžių sulaukiau didelio susidomėjimo, viskas vyko labai greitai, ir mano kaip dizainerės karjera staigiai šovė aukštyn.

– Atrodytų, Lietuvoje į dizainerius kreipiasi tik garsios, daug uždirbančios moterys, mat vienetiniai kūriniai tikrai nėra pigūs. Ar sulaukiate užsakymų iš vidutines pajamas gaunančių ar mažuose miesteliuose gyvenančių moterų?

– Tikrai taip. Juk nekuriu tūkstančius kainuojančių drabužių. Keista, bet bene mažiausiai užsakymų sulaukiu iš Kauno, galbūt kaunietės tiesiog mėgsta kiek kitaip rengtis. Daugiausia į mane kreipiasi moterys iš Vilniaus ar Klaipėdos.

Asmeninio archyvo nuotr./Indrės Kvedarienės kolekcijos modelis
Asmeninio archyvo nuotr. / Indrės Kvedarienės kolekcijos modelis

Labai džiugina ir užsienyje gyvenančių moterų dėmesys mano kūrybai. Daugiausia mano drabužius perka užsienyje gyvenančios lietuvės, bet pasitaikė užsakymų ir iš Amerikoje ar Azijoje gyvenančių užsieniečių. Apie mano kuriamus drabužius jos išgirsta iš draugių ar tiesiog pamato juos mano Facebook puslapyje. Turiu gana nemažai ištikimų klienčių, kurios įsigyja vieną ar kitą mano kurtą drabužį ir jau laukia, kada pasirodys kas nors nauja. Joms patinka mano kuriamų apdarų išskirtinumas ir savitumas.

– Kuo jūs, kaip dizainerė, išsiskiriate iš kitų? Galbūt turite kažkokių mėgstamų motyvų, kurie kuriamiems jūsų drabužiams suteikia išskirtinumo?

– Labiausiai mane išpopuliarino angelo figūra. Ji mano kūryboje pasirodė kiek netikėtai. Namuose netyčia atsirado toks molinis angelas, iš pradžių jo atvaizdą pabandžiau pritaikyti kepurei – papuošiau ją gražaus angeliuko aplikacija. Šis kūrinys visiems labai patiko. Vėliau angelo figūra „nutūpė“ ir ant džemperio. Manau, būtent šis angeliukas mane labiausiai ir išpopuliarino.

Asmeninio archyvo nuotr./Indrės Kvedarienės kolekcijos modelis
Asmeninio archyvo nuotr. / Indrės Kvedarienės kolekcijos modelis

– Ar jūsų kurtais drabužiais buvo pasipuošusi kuri nors Lietuvos garsenybė? Kokių įvertinimų iš jos sulaukėte?

– Taip, mano kurta kepuraite ir džemperiu buvo pasipuošusi garsi atlikėja Oksana Pikul. Jai išties labai patiko mano kuriamų drabužių stilius, vėliau dainininkė dar užsisakė ir keletą mano kolekcijos džemperių.

– Sakykite, iš kur semiatės idėjų  kuriamiems drabužiams? Galbūt turite mėgstamų dizainerių, kurių kūryba jus įkvepia ir skatina kurti?

– Idėjos mano galvoje sukasi nuolat ir vieną dieną viskas tiesiog ima ir susidėlioja. Mintyse susikuriu eskizą, o  kurdama drabužius, beveik nieko nepakeičiu, tik pridedu arba nuimu keletą detalių. Daugiausia idėjų kyla prieš pat miegą. Tiesiog gulėdama lovoje mintyse sukuriu modelį. Negalėčiau konkrečiai įvardyti kokių nors mėgstamų dizainerių, savo kūrybai įkvėpimo semiuosi iš savęs. Parduotuvėse tiesiog nerasdavau drabužių, kurie man patiktų, tad nusprendžiau juos susikurti pati.

– Kokio stiliaus drabužiais pati rengiatės ir ar dažnai dėvite savo kurtus drabužius?

– Man patinka laisvo stiliaus drabužiai, mėgstu eleganciją. Manau, drabužis turėtų pabrėžti figūrą ir labai nemėgstu tokių drabužių, kurie ant kūno atrodo lyg maišas, be jokių linijų, kad ir kokie madingi jie šiuo metu būtų... Moteris turi atrodyti stilinga, graži ir, svarbiausia, ji turi gerai ir laisvai jaustis. Aš dėviu tik savo kurtus drabužius, jau gal metus mano akys net nebeužkliūva už drabužių parduotuvių vitrinose.

– Savo kūrybos kelią pradėjote būtent nuo kepuraičių kūrybos. Kaip manote, ar šis aksesuaras populiarus tarp lietuvių?

– Taip, labai populiarus, ypač šiais metais. Turiu daug klienčių, kurios anksčiau kepurių nė nenešiodavo, bet, įsigijusios mano kurtas kepuraites, pradėjo jomis dažnai puoštis. Įvairūs aksesuarai gali pabrėžti moters stilių, ypač rudenį ar žiemą. Šiais blankiais ir niūriais metų laikais būtent kepurė ir tampa pačiu originaliausiu ir išskirtiniausiu aksesuaru –  juk ji pastebimiausia.

– Kokių pačių maloniausių savo kūrybos įvertinimų esate sulaukusi? Galbūt teko susidurti ir su kritika?

– Iš savo klienčių susilaukiu labai daug komplimentų, jos džiaugiasi, kad į Lietuvą įnešu naujų vėjų. Galiu pasakyti, kad niekuomet nesusilaukiau jokių nusiskundimų, tik teigiamų savo kūrybos įvertinimų. Klientės pasakoja, kad dažnai tiesiog eidamos gatve išgirsta daug gražių komplimentų iš aplinkinių moterų, kurios domisi, kur pirktas vienas ar kitas drabužis.

– Kur būtų galima pamatyti jūsų kurtus drabužius ar aksesuarus?

– Kol kas drabužių nuotraukas talpinu savo Facebook paskyroje, turiu ir savo drabužių studiją. Atskiro tinklalapio kol kas neturiu, tačiau matau, kad jau laikas susikurti jį, nes poreikis tikrai yra.

– Kaip įsivaizduojate tolesnį savo kelią? Ką dar žadate pasiūlyti moterims? Galbūt ateityje planuojate ką nors sukurti vyriškosios lyties atstovams?

– Mano galvoje verda nepaprastai daug idėjų! Bekurdama vieną savo drabužių kolekciją, mintyse jau galvoju ir kitą. Žadu eiti į priekį ir neapsiriboti tik viena kolekcija, juolab kad ir mano klientės laukia tolesnių mano kūrybos vaisių. Vyrams kurti neplanuoju, kol kas visą dėmesį skiriu moteriškų drabužių ir aksesuarų dizainui.

– Dėkojame už pokalbį ir sėkmės kūryboje!

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius