-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stilingasis aksesuaras – šalikas: derinimo patarimai vyrams

Be šaliko mūsų platumose sunku išsiversti, tačiau dažnai šis aksesuaras vyrų garderobe tampa antraeilis – kokį mama ar draugė padovanojo, toks ir tiks. Ir bus ryšimas kokius 15 metų, kol taps neestetišku tįsalu. Ir visai be reikalo – šalikų modelių galybė, o šis aksesuaras sugeba stebuklingai pagyvinti derinį, tereikia pasitelkti šiek tiek žinių, drąsos ir fantazijos. Štai keli pasiūlymai!
Šalikų derinimas
Šalikų derinimas / Vida Press nuotr.

Languotas šalikas

Tai vienas iš klasikinių šalikų marginimo būdų, kurių nesibaido joks vyras – patikrinta, saugu ir solidu. Tačiau languotas šalikas languotam šalikui nelygu – toks modelis gali būti ir visiškai nuosaikus, „pasislepiantis“, ir ryškus, kai derinamos itin kontrastingos spalvos.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Languotas šalikas dera ir prie klasikinės eilutės, tvirtų pečių lietpalčio ar palto, ir prie odinio švarko. Vienas iš derinimo variantų – languotu šaliku atkartoti vilkimos eilutės spalvas, kitas – priešingas – derinti kontrastingų spalvų šaliką, kuris taptų ryškiausia viso garderobo detale.

Vida Press nuotr./Šalikų derinimas
Vida Press nuotr./Šalikų derinimas

Didelis, purus šalis

Didelių, purių šalių privalumus seniai įvertino moterys, o kuklūs lietuviai vyrai jų kažkodėl vengia. Gal nenori atrodyti pernelyg pretenzingi, o gal bijo „sumoteriškėti“. Tačiau toks šalis ne tik apsaugo nuo šalčio bei vėjo kaklo, krūtinės zoną, bet ir gali tapti charakteringa įvaizdžio detale.

Nebijokite pasimatuoti turimo draugės ar žmonos, o gal ir patiks. Panašiai, kaip ir languotą šaliką, didelį purų šalį galite derinti kontrasto principu arba atkartoti vilkimų drabužių spalvas.

Vida Press nuotr./Šalikų derinimas
Vida Press nuotr./Šalikų derinimas

Šalikas, kuris ne šildo, bet puošia

Kodėl ryšime šalį net tada, kai jokio funkcinio vaidmens jis neatlieka? Todėl, kad praktiškumas kuriant stilių nėra vienintelis kriterijus. Lengvas plonas šalikėlis, kurio galima net nesukti ant kaklo, bet palikti laisvai karoti ant kaklo, gali pagyvinti ir kostiumą, ir paltą, ir net rokerišką striukę. Tiesa, šiuo atveju gražiausiai dera vibruojantys, nekuklūs raštai, nes tamsus, vienspalvis siauras šalikėlis liks nepastebėtas ir savo vaidmens neatliks.

Vida Press nuotr./Šalikų derinimas
Vida Press nuotr./Šalikų derinimas

Šilko šalis ar mažytė skarelė

Šilko kaklaskarė ar mažytė skarelė dar vienas pasirinkimas, padedantis pabėgti nuo nuobodulio. Štai tik 3 pavyzdžiai: pažvelkite, kaip puikiai šilko kaklaskarė dera prie klasikinio tamsiai mėlyno lietpalčio (nuotrauka dešinėje), kaip šilko skarelė atgaivina ramų pilkšvo palto ir megztuko aukštu kaklu derinį (nuotrauka viduryje), kokiu žaismingu akcentu tampa prie kariško stiliaus striukės priderinta mažytė garstyčių spalvos skarelė (nuotrauka kairėje).

Vida Press nuotr./Šalikų derinimas
Vida Press nuotr./Šalikų derinimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius