-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šventėms pasipuoškite pačios!

Netrukus prasidės žiemos švenčių maratonas. Gal jau ir šią savaitę kai kam teks dalyvauti darbo kolektyvo ar mokslo draugų šventėje. Pamirškite trumpam kiek pabodusią įprastą juodą mažą suknelę ir truputį pažaiskite. Juk retai metuose yra tokių dienų, kai visi esame linksmai nusiteikę ir pozityviai reaguojame į išvaizdos eksperimentus.
Idėjos šventiniams rūbams papuošti
Idėjos / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Mada Šventės

„Pasidaryk pats“ tema – viena aktualiausių mados užkulisiuose. Tad ar nevertėtų šių švenčių pasitikti kūrybingai atrodančioms ir, svarbiausia, žinančioms, kad pasipuošėte pačios! Siūlome pasigaminti keletą aksesuarų, kurie  pagražintų ir atnaujintų jūsų aprangą.

 

► Vis dėlto pirmiausia reikėtų pagalvoti, kokį įvaizdį norite sukurti, kokią nuotaiką, emociją perteikti. Jei galvojate virsti nostalgiškomis, švelniomis, trapiomis efemeriškomis būtybėmis, tuomet tiktų lengvi perregimi audiniai, palaidinės, suknelės, sijonai. Tačiau šios aprangos detalės nebūtinai turi būti šviesaus, romantika dvelkiančio atspalvio. Pažaiskite su šešėliais, tamsiomis anglies ir dūmų spalvomis. Jei tokių yra jūsų spintoje, jums tiktų įdomūs žvilgantys aksesuarai, raudonai padažytos lūpos ir trumpai kirpti, neįprastai nulakuoti nagai. Prie šio komplekto puikiai derėtų galvos lankelis, panašus į Dolce&Gabbana kolekcijose, kurį, beje, ir pačios galite pasidaryti.

Jums reikės:

• paprasto aksominio galvos lankelio (jis turi būti aptrauktas audiniu, kad prie jo būtų galima prisiūti ar prilipdyti detales);

• prisiuvamų ar klijuojamų perliukų, rožyčių ir / arba skaidrių prisiuvamų akmenėlių, kurių galima įsigyti siuvimo reikmenų parduotuvėse.

honestlywtf.com nuotr./Galvos lankelis
honestlywtf.com nuotr./Galvos lankelis


 
► Mergaitės iš pasakos ar deivės įvaizdžiui sukurti puikiai tiktų galvą puošiantys iškarpyti nėriniai. Toks papuošalas derėtų prie daugelio aprangos komplektų. Galvą galima pagražinti ne tik lankeliu, bet ir atlasine juostele, į kurią įsegtumėte gražią tviskančią sagę. Nemažai galvos ir plaukų papuošalų galite pasidaryti pačios, taip savo šventinę aprangą paversdamos stilinga ir išskirtine.

Shutterstock nuotr./Plaukų papuoaalai
Shutterstock nuotr./Plaukų papuošalai

 

► Net jei šventėms apsirengtumėte santūriai, pavyzdžiui, šviesiais marškinėliais ir sijonu ar kelnėmis, šventiškumo suteiktų viena vienintelė spindinti detalė, tarkime, varlytė. Pasidaryti ją galite iš bet kokio jums patinkančio marginto audinio ar papuošti pagal savo skonį. Varlytė gali būti iš aksomo, odos, išgražinta spindinčiais kristalais, smulkiomis gėlytėmis arba kniedėmis. Improvizuokite!

Shutterstock nuotr./Varlytė
Shutterstock nuotr./Varlytė

 

Shutterstock nuotr./Idėja aventinei palaidinei papuoati
Shutterstock nuotr./Idėja šventinei palaidinei papuošti

► Šventėms pagražinti paprastus marškinėlius visai nesunku. Tiesiog žvilgiais akmenėliais išsiuvinėkite apykaklę, nepamirškite rankogalių. Galima puošti ir nėriniais. Jei apsirengtumėte berniukiškai (pasirinktumėte tomboy stilių), atrodytumėte pikantiškai ir seksualiai. Siauras kelnes šiek tiek atraitokite, kad matytųsi čiurnos, pasirinkite paprastus pačių išsiuvinėtus vienspalvius marškinėlius, atsainiai ir įdomiai susiriškite plaukus ir ryškiau pasidažykite lūpas. Atrodysite itin įdomiai. Merginos, kurioms netinka tokio tipo kelnės, gali rinktis žemę siekiantį sijoną. Tuomet įvaizdis bus moteriškesnis, bet ne mažiau traukiantis akį. Prie tokios aprangos puikiai tiktų ir aukštakulniai, ir lygaus pado batai. „Džiazuokite“ ir nebijokite fantazuoti! Beje, galite papuošti ne tik marškinių, bet ir moherinio megztinio ar palaidinės apykaklę. Bus gražiau, jei iškirptė nebus gili.

 

► Jei turite karštų klijų šautuvą, akmenėliais galite papuošti pabodusių aukštakulnių pakulnes ar noseles. O jei nenorite visam laikui keisti batelių, tačiau šventinį vakarą trokštate atrodyti ypatingai, nepabijokite įsisegti dailios sagės į vieno iš batelių priekį ar šoną. 

Shutterstock nuotr./Aukatakulniai
Shutterstock nuotr./Aukštakulniai

 

► Šventėms galite pasigaminti įdomių apyrankių: medines išdailinti dekupažu, senesnes apsiūti audiniu arba tankiai apvynioti plonu siūlu.

 

► Visais laikais akį traukė apnuoginta moters nugara. Jei turite itin prigludusią palaidinę su dailia iškirpte tiek priekyje, tiek nugaroje, prie jos kraštelio galima prisiūti didesnių gėlių žiedų. Gražu, jei tie žiedai yra natūralių gėlių spalvų. Renkantis tokią palaidinę, likusi aprangos dalis turėtų būti nuosaikesnė, iškalbinga tik savo siluetu. Šiuo atveju tiktų tiek kelnės, tiek sijonas.

Mėgaukitės ne tik jums svarbių žmonių šiluma, bet ir giliai širdyje pasidžiaukite, kaip kūrybingai, stilingai ir originaliai atrodote savo pačių susikurtu stiliumi!

 

Tekstas įvaizdžio dizainerės O. Kekienės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius