Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto produktai, kurie degina riebalus, kol mes miegame

Pasak dietologų, vakare žmonėms valgyti norisi kur kas labiau nei ryte ar dieną. Turbūt ne vienas patyrėme staiga kilusį alkio jausmą, ypač jeigu dieną valgėme mažiau ar laikomės tam tikrų dietų. Nors visi esame girdėję, kad, norėdami išlaikyti norimą svorį ir sveikatą, po 18 val. neturėtume valgyti, taip mano ne visi mitybos specialistai, teigia portalas kubnews.ru.
Miegas
Miegas / 123RF.com nuotr.

Ar įmanoma vienu metu miegoti ir lieknėti?

Įmanoma, sako dietologė Andželika Čiž. Mūsų organizme iki vidurnakčio gaminamas augimo hormonas, kuris atsakingas už riebalų deginimą. Tačiau, kad procesas vyktų sklandžiai, reikia atlikti du žingsnius. Pirmasis – vakare suvalgyti dviejų kiaušinių baltymus. Antrasis – eiti miegoti iki vienuoliktos vakaro. „Pasisvėrę ryte pamatysite, kad netekote 300 g“, – tikino specialistė.

Pasak jos, norint lieknėti be žalos savo kūnui ir psichikai, jokiu būdu negalima laikytis griežtų dietų. Kitaip tariant, negalima riboti mūsų organizmui reikalingų sveikų produktų, be kurių bus netgi sunkiau numesti svorio.

Taigi kokių produktų grupių mums būtina valgyti, jeigu norime sulieknėti?

Baltymai

Baltymų įtaką kūno svoriui jau aptarėme. Baltymai – organizmo statybinė medžiaga, be kurios jis pamažu sunyktų. Be to, jie svarbūs ne tik raumenų augimui, bet ir kaulų, odos sveikatai, hormonų pusiausvyros bei imuninės sistemos veiklos palaikymui. Daug baltymų turi neriebi raudonoji mėsa, vištiena, antiena, žuvis, kiaušinių baltymai.

Skaidulos

Mūsų virškinimo sistema savo funkciją atlieka padedant skaiduloms. Būtent jos mums suteikia ilgalaikį sotumo jausmą. Be to, jos atsakingos už energiją ir žvalumo pojūtį. Dar viena svarbi skaidulų funkcija – dėl jų mūsų organizmas išsivalo nuo susikaupusių toksinų ir šlakų.

123RF.com nuotr./Daržovių salotos
123RF.com nuotr./Daržovių salotos

Dietologės teigimu, augalinės skaidulos būtinos ir širdies bei kraujagyslių ligų, diabeto bei gaubtinės ir tiesiosios žarnos vėžio profilaktikai. Daug skaidulų turi žalumynai, įvairios daržovės, grūdai ir ankštiniai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ką valgyti, kai tau 20, 30, 40 metų: svarbu ne kaip atsisakyti torto, o kaip gauti skaidulų

Vaisiai ir uogos

Visi žinome, kad vaisiai ir uogos – tikra vitaminų ir mikroelementų talpykla. Tai pagrindiniai pagalbininkai, kai norime sulieknėti. Svarbiausia teisingai juos pasirinkti – tokius, kurie turi mažiau cukraus. Dietologė pataria drąsiai valgyti citrusinius vaisius, kivius, obuolius bei visas be išimties uogas.

Vanduo

Vanduo ne tik padeda kontroliuoti alkio jausmą (žinia, kai norime valgyti, pirmiausia verta atsigerti), bet ir geriau jaustis. Pakankamas vandens kiekis per dieną neabejotinai atveria duris į mūsų kūno sveikatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius