-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 11 22

10 būdų, kur panaudoti dantų pastą

Dantų pasta – dar viena puiki priemonė, puikiai pagelbėjanti įvairiose gyvenimo situacijose. Kreminės konsistencijos ir šveičiamųjų dalelių turinti dantų pasta ne tik puikiai išvalo dantis – ji tinka ir buičiai, ir sveikatai puoselėti. Tačiau įspėjame: svarbiausia nesirinkti gelio konsistencijos ir spalvotos dantų pastos.
Žiedo valymas
Žiedo valymas / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Flomasteris

1. Nušveiskite papuošalus iki blizgesio. Užtepkite šiek tiek dantų pastos ant pajuodusio metalo, spalvą praradusių akmenėlių ir švelniai patrinkite minkštu audiniu. Paskui nuplaukite vandeniu ir gerai nusausinkite. Šis būdas netinka perlams, turkiui, cirkoniui, dirbtiniams akmenims.

2. Išvalykite kilimą. Padenkite dėmę dantų pasta ir nenaudojamu dantų šepetėliu gerai ją įtrinkite. Vėliau nuvalykite drėgnu skudurėliu ir išdžiovinkite. Iš pradžių pamėginkite ant nedidelio kilimo ploto, kad įsitikintumėte, jog jis nekeičia spalvos.  Šis būdas tinka ir drabužiams.

3. Pašalina vandens ratilus nuo medinių baldų. Puodelių žymės ant stalo ir erzina, ir netvarkingai atrodo. Ką daryti?  Užtepkite šiek tiek dantų pastos ir itin švelniai patrinkite minkštu skudurėliu. Gali būti, kad procedūrą teks kartoti kelis kartus, tačiau nepersistenkite!

4. Sunku išvalyti apykaklės dėmes? Užtepkite ant dėmių dantų pastos ir pašveiskite dantų šepetėliu. Vėliau gerai išskalaukite ir išskalbkite įprastu būdu.

5. Išbalinkite nagus. Dažnai po įvairių darbų ar spalvingo manikiūro nagai atrodo netvarkingi, pageltę ar įgavę kokią spalvą. Užtepkite dantų pastos ant nagų, gerai nušveiskite ir nuplaukite juos šiltu vandeniu. Nagai blizgės ir taps kur kas baltesni.

6. Mažylis ir vėl išpaišė sienas? Sakoma, kad dantų pasta padeda panaikinti flomasterių ir pieštukų paliktas žymes. Užtepkite šiek tiek pastos ir patrinkite ja paliktas dėmes. Vėliau nuvalykite drėgnu skudurėliu.

7. Pašalinkite nemalonų rankų kvapą. Pjaustėte svogūnus ar žuvį? O gal smulkinote česnaką? Ir vėl pagelbės dantų pasta. Įtrinkite ja rankas ir nuskalaukite šiltu vandeniu. Beje, dantų pasta puikiai nuvalysite ir nešvarias pėdas.

8. Suteikite spindesio virtuvės ir vonios čiaupams. Šiek tiek dantų pastos užtepkite ant čiaupo ir patrinkite kempinėle. Tai pašalins kalkių nuosėdas ir nešvarumus.

9. Pašalinkite pirštų atspaudus nuo šaldytuvo. Užtepkite dantų pastos ir gerai patrinkite nešvarumus – tai padės ne tik džiaugtis švariu šaldytuvu, bet ir pašviesins jį.

10. Naudokite vietoj oro gaiviklio tualete. Paimkite pačios pigiausios dantų pastos tūbelę, subadykite ją keliose vietose ir įmeskite į tualeto bakelį. Dantų pasta išsisklaidys vandenyje ir kaskart džiugins maloniu mėtų aromatu.

P. S. Anksčiau buvo teigiama, kad dantų pasta padeda išgydyti spuogus ar pūslelinę, jei jie padengiami šia priemone, tačiau dabar dermatologai siūlo vengti tokių eksperimentų, nes tai gali alergizuoti ir dar labiau sudirginti odą. Taigi būkite atsargios!  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius