Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 30

16 būdų panaudoti citrinas buityje

Citrinos tiesiog nepamainomas gėris. Tokios, kurias drąsiai galime pavadinti universaliomis ir tinkančiomis bet kokioje situacijoje – ar gerklė suskaudo, ar rankos sugrubo, ar reikia puodą nušveisti, ar įkyruolius zyziančius uodus atbaidyti...
Citrinos
Citrinos / Fotolia nuotr.

Jūsų dėmesiui dalijamės gudrybėmis, kurias pravartu žinoti, mėgstančioms suktis virtuvėje, ir ne tik! 

  1. Valykite ir dezinfekuokite medines pjaustymo lenteles, kitus medinius indus, įrankius, dubenis, lėkštes. Visi puikiai žinome, kad medinės lentelės – tikra bakterijų kaupykla, todėl gerai nuplovusios, įtrinkite medinius paviršius citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui. Po to gerai nuskalaukite.
  2. Nušveiskite purvinus ir riebaluotus paviršius. Perpjaukite citriną pusiau ir apibarstykite ją druska, tuomet valykite nešvarius paviršius. Po to nuplaukite vandeniu bei nusausinkite rankšluosčiu.
  3. Išvalykite šiukšliadėžę. Dažniausiai šiukšliadėžės skleidžia itin nemalonius kvapus, todėl išvaliusios citrinų sultimis, sumaišytomis su vandeniu, tikrai išvengsite šios bėdos. Tinka ir geriamoji soda, kuri puikiai sugeria kvapus. 
  4. Išvenkite nosį riečiančių kvapų šaldytuve. Tinka citrinų ir kitų citrusinių vaisių žievelės, kurias patartina laikyti prietaiso lentynėlėje ir kartkartėmis pakeisti. 
  5. Išplaukite trintuvę. Tiesiog genialu – perpjaukite pusiau citriną ir nutrinkite vidinę bei išorinę trintuvės pusę. Taip ne tik lengvai pašalinsite nešvarumus, bet ir dezinfekuosite įrankį.
  6. Pašalinkite kalkių dėmes. Citrinų sultys idealiai tinka valyti plautuves, čiaupus, dušo kabinas ir kitus kalkėtus paviršius. 
  7. Citrinos tinka nuo prakaito: pabandykite jų sultimis suvilgyti labiausiai prakaituojančias kūno vietas. Ekologiška ir sveika, o ar efektyvu – spręsti jums. 
  8. Pašviesinkite ir sustiprinkite nagus. Perpjaukite citriną pusiau ir susmeigkite nagus į jos minkštimą. Palaikykite kelias minutes, o po to gerai nuplaukite ir palepinkite rankas kremu. 
  9. Pašalinkite prakaito dėmes iš marškinėlių: sumaišykite vienos citrinos sultis su nedideliu kiekiu vandens ir pamirkykite suteptas drabužio vietas. Vėliau išplaukite įprastiniu būdu. 
  10. Pakeiskite toksišką baliklį ekologišku. Skalbdamos į skalbimo mašiną įpilkite pusę puodelio citrinų sulčių. Skalbiniai tviskės baltumu! 
  11. Jeigu persūdėte patiekalą, taip pat padės citrinos. Tiesiog įpilkite jų sulčių ir galėsite mėgautis puikiais valgiais. 
  12. Norite išvengti suvirusių ir sulipusių ryžių? Virimo metu įpilkite 1 valg. š. citrinų sulčių. 
  13. Išlaikykite prekinę vaisių ir daržovių išvaizdą. Obuoliai, bulvės, baklažanai, kriaušės, žiediniai kopūstai, avokadai ir kt. nepajuos ir neparuduos, jeigu juos apšlakstysite citrinų sultimis. Plaukite vaisius ir daržoves, kad pašalintumėte nešvarumus. Kaip tai padaryti, rasite čia
  14. Atšviežinkite salotas, jeigu jos pradėjo vysti, neestetiškai atrodo. Sudėkite jas į ledinį vandenį, pagardintą pusės citrinos sultimis. Po pusvalandžio salotos turėtų atgauti savos spalvą ir traškumą. 
  15. Nugalėkite piktžoles. Teigiama, kad citrinų sultys idealiai išgalabija visas nenorimas piktžoles. Taigi nenaudėles apipurškite ar paliekite citrinų sultimis ir laukite rezultato. 
  16. Išvaikykite uodus ir erkes. Citrinų aromato nemėgsta daugelis vabzdžių, todėl praskieskite citrinų sultis su vandeniu ir apipurškite atviras kūno vietas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius