Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 08

2017-ųjų interjero tendencijos: kas madinga?

Drabužių ir batų mados tendencijos pastaruoju metu keičiasi taip sparčiai, kad darosi sunku jas sekti. Namų interjerui, laimė, tokie spartūs tempai negalioja, tačiau ir čia kasmet išryškėja tam tikros kryptys. Kalbame apie dominuojančias spalvas, siluetus, medžiagas ir aksesuarus.
Interjeras
Interjeras / Vida Press nuotr.

Užtenka peržvelgti keliolika mados kolekcijų, kad susidarytum įspūdį, ką netrukus matysime drabužių ir batų parduotuvėse. O štai interjero tendencijos geriausiai išryškėja tam skirtose specializuotose parodose. 2017 metais tampa akivaizdu, kad mada skverbiasi į namų sektorių, atgaivindama individualumą, tekstūrą, medžiagą bei prabangos medžiagas ir raštus, rašoma decor8blog.com.

Štai 18 Europai aktualių interjero mados tendencijų, kurias buvo galima pastebėti parodose imm Cologne ir Living Kitchen:

Veidrodžiai su Antikos laikų prieskoniu. Tai ne nuvalkiotas prašmatnumas, bet niūrokas ir dramatiškas stilius (Studio Pulpo bei Ferm Living gaminiai – geriausias pavyzdys).

Daugybė kabančių šviestuvų vietoj vieno. Toks „grupavimas“ tikrai sukuria ne tik nuotaiką, bet ir daro įspūdį.

A photo posted by Harriet Webb (@harrietvwebb) on

A photo posted by Д. А. (@zreiloki) on

Baldai, traukti aksomu, grįžta su trenksmu. Kai kada tai gali būti viena kėdė, kaip akcentas, kitur – visi baldai traukti aksomu.

Užuolaidos. Daugybė mugės stendų naudojo audinius, primenančius užuolaidas, erdvėms atskirti. Kai kurie audiniai buvo lengvučiai ir priminė tinklą, kiti – drąsūs ir ryškūs. Šiuo metu audiniai labai sparčiai grįžta į interjerą.

A photo posted by Sekers (@sekers_fabric) on

Dažytos sienos. Europoje baltos sienos tikrai nėra populiarios. Sienos turi būti spalvotos – drąsių niūrių spalvų.

Daugiaspalvės sienos. Individualizuokite savo namus. Vienos spalvos kambario sienos – atgyvena. Naujasis tikslas – naudoti skirtingas spalvas: kiekvieną sieną dažyti kitokia spalva arba kaip nors unikaliai (pavyzdžiui, ¾ sienos (nuo apačios į viršų) viena spalva, likusią dalį, kita). Tai žaisminga, bet tuo pačiu išlieka rafinuotumo pojūtis.

Prabangios medžiagos ir tekstūra. Marmuras ir spalvotas stiklas – tikrai madinga. Aksomas, oda, linas, krištolas, vilna – viskas, ką norisi paliesti.

A photo posted by Spotlight (@spotlight.dk) on

Spalvoti paviršiai. Balta ir medienos spalva yra klasika, tačiau kompanijos prašo kažko įdomesnio. Įsigykite tamsiai mėlynos spalvos pietų stalą, arba šviesiai mėlynos spalvos virtuvės baldų komplektą. O gal smaragdo spalvos spintelę? Šviesiai geltonos spalvos kavos staliuką? Pasistenkite išsivaduoti iš klasikos ir būkite atviri eksperimentams bei naujovėms, įsileiskite šiek tiek spalvų (spalvos turi būti ne akcentas, o pagrindas).

A photo posted by Weego Home (@weegohome) on

Spalvoti karkasai. Kelių skirtingų spalvų arba įvairiaspalviai.

Kilimų sluoksniavimas. Tai taip pat populiaru. Patieskite kilimą, o ant jo patieskite dar vieną, ir galbūt dar vieną – pilnai arba dalinai. Jei tik norite, sukurkite savotišką kilimų skiautinį. Tai taip pat puikus sprendimas, jei jūsų stalas didesnis už kilimą – tiesiog patieskite daugiau kilimų.

A photo posted by Rugs Direct (@rugs_direct) on

Pastelinės spalvos derinamos su juoda. Labai svarbu „įžeminti“ pastelines spalvas juodos spalvos pagalba; juoda pastelines spalvas iš „paauglių zonos“ perkelia į „suaugusiųjų zoną“. Taip pat pastelines spalvas galima derinti su raudona arba ryškiai oranžine.

Drąsus apšvietimas. Šiuo metu labai svarbus apšvietimas, padarantis įspūdį. Šviesos šaltinis virš jūsų stalo negali būti nuobodus. Rinkitės lempas, priverčiančias stabtelėti ir žiūrėti į jas. Tai gali būti ant žemės ar ant stalo/spintelės statomos lempos.

Virtuvė su naujausia virtuvine įranga. Integruota kaitlentės ventiliacija, orkaitėje integruotas vakuuminis stalčius, balsu valdomi prietaisai, kavos aparatai, valdomi bevieliu ryšiu, juodas nerūdijantis plienas, mobiliosios virtuvės, šaldytuvai, įtaisyti po stalviršiu arba sienoje, o ne stovintys kaip atskiras prietaisas, prisilietimu aktyvuojamas čiaupas, prietaisai, valdomi išmaniąja programa „Alexa“, ryškių spalvų čiaupai – sąrašas begalinis. Namuose galite jaustis tarsi profesionalus šefas, kadangi profesionalios įrangos pasirinkimas labai didelis.

Moduliniai ir funkciniai baldai. Sofos, stalai – visi baldai turėtų turėti daugiau nei vieną panaudojimo būdą. Juos galima perstatyti, naudoti darbui ar žaidimams, miegui, svečių priėmimui ir t. t.

Metalas. Metalas ypač populiarus. Karkasai, rėmeliai, kojelės, lempos, virtuvės, – jo pilna visur, tačiau metalas daug švelnesnis ir matinis, ne taip blizgantis, kaip anksčiau.

Veidrodžiai. Šiuo metu veidrodžiai yra „ant bangos“. Ypač apvalūs ir šiek tiek neįprastos formos.

Drąsios spalvos. Spalvos dabar labai populiarios, tačiau ne tipiški ryškūs atspalviai, tokie kaip gryna raudona, mėlyna ar violetinė. Dabar madingos niūresnės spalvos. Įsivaizduokite juodos ir raudonos arba mėlynos; pilkos ir geltonos ar žalios spalvos mišinius. Jaukios spalvos šiais metais bus „ant bangos“.

Mikro tendencija... Kabantys augalų laikikliai. Tokie augalų laikikliai šiuo metu yra ypač populiarūs.

A photo posted by G E O A T T I C (@geo_attic) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius