Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 29

Namai atrodo nuobodūs? Atgaivinkite!

Vienas iš paprasčiausių būdų iš esmės pakeisti nusibodusį interjerą – perdažyti ar perklijuoti sienas. Svarbiausia – iš anksto pasistengti įžvelgti rezultatą, paisyti savo skonio ir sukurti nuotaiką, kokios norisi toje erdvėje.
Nuotaikingas interjeras
Nuotaikingas interjeras / Shutterstock nuotr.

Labai drąsu! 

Tapetai – emocionalesnis, dažai – praktiškesnis pasirinkimas. Kurdama savo kambario interjerą, galite panaudoti abejus – dabar madinga tapetais išklijuoti vieną ar dvi sienas, o likusias – išdažyti. Įdomu, dekoratyvu. Be to, pigiau – gražūs tapetai paprastai brangūs, taigi kai kurias sienas dažydama sutaupysite.

Tapetais galite klijuoti netgi ne visą sieną, o tik jos dalį, pvz., lovos galvūgalyje lovos pločio sienos dalį nuo grindų iki lubų. Be to, tame pačiame kambaryje sienos ar jų dalys gali būti išklijuotos skirtingų raštų, faktūrų tapetais. Šiuo atveju pirmiausia išsirenkami ir priklijuojami tapetai, o tik vėliau dažomos sienos – prie tapetų derančiais dažais. Jei tapetų raštai itin ryškūs, dekoratyvūs, sienų spalva tegul būna rami, švelni. Dažnausiai sienų dažų spalva pasirenkama tokia pat ar to paties atspalvio, kaip tapetų pagrindinė spalva. Tačiau galima naudoti ir kokią nors tapetuose nedominuojančią spalvą. Arba dažus rinktis kontrasto principu: prie šviesų tapetų tamsiai dažyta siena ir atvirkščiai.

Šiame interjere svarbus vaidmuo dar tenka tekstilei – užuolaidoms, pagalvėlėms, kilimui, baldų audiniams. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad kambaryje tvyro visiška eklektika. Tačiau iš tiesų tokios tobulos spalvų, raštų, faktūrų dermės kūryba prilygsta aukštajai matematikai. Todėl sudėtingus sprendimus, jei neturite  įgimtos nuojautos menui, verčiau visgi patikėti geram interjero specialistui.

Miegamasis, kuriame gyvenama 

Shutterstock nuotr./Miegamojo interjeras
Shutterstock nuotr./Miegamojo interjeras

Paprastai miegamąjį, kuriame praleidžiame pusę savo gyvenimo, iš ryto paliekame, o grįžtame į jį tik vakare, kai vėl ateina metas ilsėtis. Tačiau labai neblogas sprendimas (ir visai nebūtinai įgyvendinamas tik todėl, kad namuose mažai vietos) – miegamasis, kuriame gyvenama. Aišku, tokiame kambaryje lovos nepaliksite nepaklotos. Bet kas rytą tvarkingai gražiu užklotu ir pagalvėmis apdangstyta lova – nuostabi interjero detalė, į kurią ir pačiai visą dieną smagu žiūrėti, ir kitiems norisi parodyti.

Miegamajame nerekomenduojama laikyti daug knygų. Žmonės, kurie knygas labai mėgsta ir kuriems jų gausa kuria jaukumo atmosferą, miegamojo sieną gali išsiklijuoti tapetais, imituojančiais lentynas su knygomis arba įkurdinti kokią stilingą lentynynėlę.

Paslaptingoji širma 

Shutterstock nuotr./Interjeras
Shutterstock nuotr./Interjeras

Visą kambario vaizdą gali pakeisti... širma. Atsiradusi tam, kad padėtų paslėpti, pasislėpti, Europoje ji jau nuo kokio 18 a. dažniau atlieka dekoratyvinę funkciją, formuoja naujas erdves, netgi teikia interjerui patrauklaus paslaptingumo. Tai labai moteriška interjero detalė. O jei dar išsirinksite trauktą, tarkim, tamsaus damasto audiniu, sukursite prabangos, jaukumo, intymumo atmosferą. O štai japoniška ryžių popieriumi apipavidalinta širma, ar aptraukta vyšnios šakelėmis dekoruotu glotniu šilku, nuspalvins jūsų namus žavinga rytietiška egzotika.

Smagi dryžuota siena 

Shutterstock nuotr./Interjeras
Shutterstock nuotr./Interjeras

Kas jau kas, o moterys tikrai puikiai išmano dryžuoto rašto optines galimybes – jei baiminatės atrodyti nors kiek stambesnė, drabužių horizontaliomis juostelėmis venkite iš tolo, o vertikalios padeda atrodyti lieknesnei. Panašiai ir interjere – vertikalios juostos kuria aukštesnio ir siauresnio kambario įspūdį, horizontalios – žemesnio ir platesnio. Nelygu juostų plotis ir spalva, dryžuota siena gali atrodyti ir prabangi, ir žaisminga, ir moderni, ir klasikinė.

Sieną galite išklijuoti dryžuotais tapetais arba norimomis juostomis dažyti pati. Šiuo atveju prireiks liniuotės, pieštuko, gal net gulsčiuko (kad juostos būtų tiksliai lygiagrečios) ir geros kokybės (tvirtai prilimpančios) lipnios juostos – pastaroji tam, kad dažydama juostą neišteptumėte šalia esančios jau nudažytos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius